Направи си сам: Коледен венец

Публикувано на 19/12/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 07/04/2020 | Видяно 7 661 пъти

Коледа идва едва само след няколко дни. Защо да не подсилите празничното настроение, като направите коледен венец? Може да го поставите на входната врата и това да е първото нещо, което вашите гости ще видят, идвайки в дома ви. Или пък да го сложите на масата и в центъра му да аранжирате свещи. Защо не? Ние ще ви представим няколко варианта, които са подходящи за всеки вкус и ще разкрием тънкостите по изработването им. Оставяме на вас да изберете този, който ще подхожда на дома ви!

Ако имате нужда от професионален съвет при декорирането на дома си, потърсете специалистите по интериорен дизайн с богат опит, регистрирани в MaistorPlus.


Коледен венец – изцяло от естествени материали

Направете венец с материали от градината си. Виждайки крайния резултат, може и да ви изглежда сложно, но всъщност е много лесно. Необходими ще ви бъдат следните неща:

  • основа за венец;
  • канап;
  • тел (за предпочитане в зелен цвят;)
  • зеленина;
  • канела, изсушени портокали, шишарки.

Първата стъпка е да си осигурите готова основа за венец (продават се в магазините за художествени и крафт материали) или сами да направите такава. С помощта на зелената тел прикрепете първите клонки от избраното от вас растение. Наслоявайте различни видове, така ще бъде с по-интересен и хващащ окото дизайн, като внимавате телта да бъде здраво закрепена. След като сте приключили с тази част може да декорирате венеца си. Добавете му панделка или както е показано на снимката, завържете различни елементи с канап и ги закрепете на венеца.


Блестящ елемент от коледната декорация

Ако и вие сте от онези хора, които свързват Коледа с блестящи орнаменти, този венец със сигурност ще ви допадне. За да направите този „направи си сам“ проект, ще ви бъдат необходими:

  • тел или телена закачалка;
  • комплект орнаменти, може да избирате между класическите топки, които да комбинирате с по-малки;
  • гирлянди и/или панделка.

Вземете телта и я оформете във формата на кръг. Нанижете топките една след друга върху телта, като добавяте между всяка голяма топка по-малка такава, или пък избран под друга форма по-малък орнамент. След като сте ги подредили, както ви допада, оплетете двата края на венеца с помощта на клещи. Вашият венец е блестящ, красив и готов да украси дома ви!

Вижте още: Как да украсим дневната за предстоящите коледни празници и да бъдем в крак с тенденциите?


Нестандартен коледен венец

Последният коледен венец, който ще ви представим е изключително лесен за направа. Той е много подходящ за любителите на виното! Ако вие не сте от тях, подарете го на някой близък за Коледа. Необходимите материали за този проект са:

  • основа за венец;
  • пистолет за топло лепене;
  • коркови тапи;
  • канап;
  • панделки, декоративни елементи.

Започнете от най-вътрешната част на основата за венец. След като я облепите, продължете по същия начин и с останалата част, като ги лепите на редове. Залепете небрежно още коркови тапи върху първия слой. Ако върху тях има специални надписи или пък лого, и искате то да се вижда, поставете лепилото от другата страна. Декорирайте венеца с елементите, които сте избрали. И ето вашият „винен“ коледен венец е готов!

Преди да помислите за декорацията на апартамента си, предварително трябва да сте готови с цялостната му визия и всички ремонтни дейности. За целта се обърнете към доказаните специалисти, които ще ви дадат професионални съвети за вашия интериор! Направете заявка за проект напълно безплатно и не забравяйте, след като е изпълнен да споделите своята оценка в сайта MaistorPlus. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта