Как да украсим дневната за предстоящите коледни празници и да бъдем в крак с тенденциите?

Публикувано на 13/12/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 13/12/2019 | Видяно 1 303 пъти

Какво е Коледа? Тя е магическа и приказна, с безброй много светещи лампички и с аромат на канела. Важно е, когато решавате каква да е коледната украса в дома, да я изберете спрямо интериора. Разгледайте актуалните тенденции за сезон 2019/2020, с които се надяваме да ви вдъхновим и да усетите по-скоро коледния дух!

При нужда от съвет за обзавеждането или смяната на интериора в дома ви, потърсете специалистите по интериорен дизайн, регистрирани в MaistorPlus. За да се изпълни домът ви с коледно настроение, се доверете на истинските професионалисти!


Вдъхновение от природата в коледната украса

Първата тенденция, която ви представяме внася приятния аромат на естествено дръвче в дома и се доближава до природата по един не само приятен, а и красив начин.

  • През тази година интериорните дизайнери залагат на украса, която съдържа повече елементи от природата. Девизът е „по-малкото е повече“.
  • Несравнимо е усещането, което внася истинското коледно дръвче в дома. Да, несъмнено този избор ще бъде съпроводен от известен дискомфорт - особено, когато игличките започнат да падат по земята. Но пък рискът си заслужава. Нито една пластмасова вариация не може да създаде духа на истинската елха.
  • Философията на минимализма се сработва изключително добре с домашната коледна атмосфера.
  • Употребата на дълбоки цветове като бургунди, тъмносиньо и зелено е задължителна, тъй като напомня на красива гледка от планината!

Вижте още: Направи си сам: 4 идеи за коледна декорация


Ретро вдъхновение и елегантност

Класическите ретро орнаменти и играчки са една неотлъчна част от коледните празници. Вместо да закупувате нови, отидете в мазето или на тавана и потърсете старата кутия с коледни украшения, познати от детството ви. Добавянето на винтидж орнаменти внася една малко по-специална нотка в коледното настроение. Красивите ръчно изрисувани играчки от стъкло са винаги прекрасен избор. А и със сигурност старите играчки ще ви припомнят топли спомени от празника! Тази година ретро излъчването в коледната украса се завръща с пълни сили.

Вижте още: Украсете подходящо за Коледа според интериорния стил на дома си!


Скандинавски елементи

През последните години е изключително актуално всичко, свързано със скандинавските тенденции в интериора. Разбира се, коледната украса не са изключение. Модерният и изчистен вид е предпочитан вариант. В скандинавския стил няма нищо претенциозно и натруфено.

  • Преобладаващите цветове са бяло и черно. Но няма да сбъркате, ако добавите и бежово със загадъчно златни или сребърни елементи.
  • Този стил позволява да развихрите възможностите си и да създадете украсата със собствените си ръце. Използвайте най-обикновени клони, на които да закачите играчките.
  • Заложете на едноцветни лампички, светещи в жълто.
  • Използвайте най-обикновен буркан, който да изпълнява ролята на свещник.

Тенденциите в коледната украса дават голямо разнообразие от идеи. Остава само да задействате въображението си и да запретнете ръкави в реализацията. При нужда от професионално съдействие в трансформацията на дома ви, не се колебайте и потърсете помощ в лицето на специалистите по интериорен дизайн, регистрирани при нас. Направете безплатна заявка за проект, сравнете получените оферти и изберете най-подходящата за вас. След като изпълнението на проекта ви е завършен, оценете го в сайта MaistorPlus. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта