Парти декорация на стая за детски рожден ден за чудо и приказ

Публикувано на 29/07/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 29/07/2020 | Видяно 5 614 пъти

Вашият малък палавник или палавница скоро ще пораснат с още една година и вие искате да им организирате прекрасен рожден ден? Различни фирми предлагат услуга декориране на стаята за детското парти, но и вие може да се справите сами успешно. В публикацията даваме интересни идеи за декорация на помещение, в което се организира детският рожден ден.

Асортиментът от продукти за тази цел в магазините наистина е много богат, но и вие може да изработите оригинални аксесоари за детското парти.

Красивата декорация за рождения ден на детето е задължителна за доброто настроение и не я подценявайте. Когато се декорира стаята, винаги се използва класическата украса с балони, гирлянди, панделки, хартиени помпони или се подбира конкретна тема. Тя може да бъде космическа, пиратска или морска… Или пък да е в стил "Приказни или Супер герои". За повече идеи обърнете се към интериорните дизайнери на MaistorPlius.


Коя стая да декорираме за партито?

Важно е за рождения ден да се избере подходящо помещение от жилището, където ще се проведе събитието.

  • Ако апартаментът е голям дори детската стая може да бъде използвана за целта.
  • Но в едно по-малко жилище, най-често се използва дневната, която може да е свързана с кухнята.
  • Някои родители се притесняват, че пространството в дома им е прекалено малко и по тази причина използват сладкарница или стая в парти центрове за провеждане на рождения ден. И там сами се заемат с декорацията за празника на своя малчуган. Малките деца обичат да са в движение и това е добра идея за провеждане на партито.

Съвет: при проектирането  на празничната украса за рождения ден на детето не забравяйте, че трябва да декорирате всичко - стаята, празнична трапеза, да приготвите декоративни аксесоари и за гостите.

Вижте още: Направете си сами страхотна картонена торта за детския рожден ден в 5 лесни стъпки 


Откъде да започнете?

След избора на помещение, най-важното е да се спрете на правилните декоративни елементи. Детският рожден ден винаги е ярко и забавно събитие. Декорацията трябва да съответства на настроението на рожденика и гостите.

  • За да подходите компетентно към дизайна на детския рожден ден, съсредоточете се върху възрастта на рожденика и неговите приятели.
  • Децата на 4-5 години ще бъдат възхитени от композициите от балони, панделки и гирлянди.
  • Въпреки това, в начална училищна възраст си струва да организирате тематични партита. По-интересно ще бъде децата да се чувстват като герои в любимия си филм или книга.

Вижте още: Детска стая за първокласник – това не е шега


Поканите: предварителен елемент от бъдещата декорация

Важно е да направите покани за рождения ден - те трябва да са в стила на замислената декорация за партито като форма, цвят, изображения и текст. В същото време не забравяйте да използвате при декорацията пастелни и меки цветове, които са в хармония помежду си - изобилието от прекалено ярки и контрастни тонове може да бъде стресово и бързо ще превъзбуди по-малките деца.

  • При проектирането на стаята за партито добре е да използвате конкретно число - броят на годините на рожденика. То може да се изработи от декоративни цветя, хартиени композиции, балони, помпони, панделки.
  • После разделете стаята на зони. Поставете празнично украсена маса в първата зона, а местата за развлечения и игри, нека да са във втората.
  • Ако планирате представление с фокуси или сценки, нека бъде по-далече от мястото с храна и напитки.
  • По желание можете да оборудвате фото зона.


Универсални начини за декориране на помещение за детско парти

Балоните са едни от любимите забавления на малките и дори на по-големите деца. Тяхното изобилие създава празнична атмосфера и спомага за оцветяването на празника в ярки багри.

  • Има безброй варианти за декориране с балони на стаята за детския рожден ден: цветя от балони, прикрепени към тавана; арка от малки балончета; красиви снопове от хелиеви балони със светещи LED лампи в тях или с малки подаръци, панделки от балони. Важно е да изберете хармонична цветова гама. Балоните е добре да бъдат максимум до 3 цвята, за да се избегне прекалената еклектика от цветове.
  • Перфектно изглежда и пространството с красиви хартиени помпони, които висят от тавана на различна височина. Те, както и балоните, трябва да бъдат в подходящи цветове.
  • Да не забравим и за гирляндите, които могат да бъдат от различни материи и да създадат празнична и приповдигната атмосфера.


Столовете и масата също трябва да са с празнична украса

Столовете и масата в помещението могат да бъдат украсени с гирлянди, балони и панделки. Или да се ползват направо цветни пейки и столчета. Интересна идея при декориране на стаята за детски рожден ден е да сложите на масата забавни декоративни елементи или малки подаръци. Направете цветен акцент с балони върху покривката. Можете да внесете настроение също с:

  • малки играчки,
  • стилизирани хартиени чинии,
  • изкуствени цветя,
  • помпони.

Не само красиви, но и практични са ярките табели с имената на гостите. Като правило децата не стоят дълго на масата. В допълнение към красивия дизайн, подгответе празничните аксесоари: корони или шапки, свирки, забавни очила, усмивки и т.н. За да създадете карнавално настроение, може да изработите и различни маски.


Тематична декорация

О, да за рождения ден има възможност да се реализират различни идеи. Реално това изисква повече време, но си заслужава.

  • Най-често за по-малките деца се правят тематични парти декорации в стил: Маша и Мечока, Елза и Ана, Пинокио ​​и неговите приятели, Алиса в страната на чудесата, карибски пирати…
  • При проектирането на декорацията на стаята трябва да се използват детайли, които са описани в съответната книга или филм. Стаята за рожден ден трябва да пресъздаде атмосферата, в която са приказните герои.

Ще ви представим декорация за 2 тематични рождени дни, които не трябва да ограничават вашия избор и въображение.


Парти декорация за рожден ден в стил „Хари Потър“

  • Поканите за детско парти за рожден ден „Хари Потър“ могат да бъдат под формата на билети за влак, който пътува до магическото училище, или стари писма с логото на Хогуортс.
  • Задължителни атрибути за гостите са вълшебни пръчици, наметала и шапки.
  • От покривка или перде направете "тухлена стена" с прорез.  Така, минавайки оттам, всички поканени ще попаднат в един магичен свят.
  • Цветовата гама е леко в тъмни нюанси и е подсилена с плакати на Хари Потър и неговите приятели, изображения на замъци, еднорози и дракони.
  • Загадъчната атмосфера ще се подсили от свещници със запалени свещи, вертикално окачени от тавана.
  • Балони с тъмновиолетово или златисто могат да обозначават зоните.
  • Като декоративни елементи се използват: лампа, която създава ефект за космос, стари свитъци, метли, черепи, фигурки на сови, гирлянди от прилепи, хартиени паяжини, колби и бутилки с цветна течност.


Парти декорация за рожден ден „Супергерои“

  • Преди началото на празника под мотото „Супер герои“ изпратете покани на гостите, които съдържат дрескод: всяко дете трябва да дойде на партито за рождения ден в костюма на любимия си супергерой.
  • За да създадете празнична атмосфера, поставете не само балони, но и постери на известни супергерои в стаята за рожден ден.
  • Цветовата схема на декора трябва да се поддържа в темата на един от супергероите (например червено-сини елементи с паяжина - за Спайдърмен).
  • Поставете малки фигури на смели герои между чиниите и приборите за хранене.
  • Тортата задължително е със супергерой и може да се превърне в акцент на празника.

Не се страхувайте да експериментирате и да включите и децата си в създаването на декорациите. Те ще предложат много креативни идеи. Направете заявка за проект напълно безплатно, ако искате уникална декорация за детския рожден ден. След като получите офертите от специалистите, които са регистрирани в Maistorplus, изберете най-подходящата. Оценете след това изпълнените в дома ви действия в платформата.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта