5 страхотни идеи за декорацията с мозайка

Публикувано на 17/12/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 17/12/2019 | Видяно 2 189 пъти

Превръщането на къща, която на пръв поглед изглежда съвсем обикновена, в зашеметяваш шедьовър е изключително лесно и интересно. Живеем в 21. век, ако ние не експериментираме, то тогава кой? Повярвайте ни, съществуват безброй начини, по които можете да изградите уникален облик на дома си и то съвсем сами. В тази статия сме се ви приготвили една чудесна идея – а именно декорация с мозайка.

Мозайка е изкуството, с което можете да създавате изображения, като подреждате малки цветни парчета стъкло, камък, керамика или други подобни материали. Ако пък се смятате, че са ви необходими професионални насоки и съвети, не се колебайте да ги потърсите при дизайнерите, регистрирани в нашия сайт. Те ще ви съдействат да реализирате вашите проекти, както и да ви дадат още нови интериорни идеи подходящи за вас и вашия дом. 


Стилен, нетрадиционен и кокетен вид!

Приложенията на мозайката са множество. С нейна помощ домът ви може да придобие много стилен вид. 

  • Мозайката е чудесно средство за декорация на различни предмети в къщата, като маси, табли, кухненски мивки, дъски с номера на къщата, огледала и други.
  • Освен това, може да се приложи и като акцент на стени в хола, спалнята, кухнята и дори банята.
  • Чудесно е, ако успеете да се мотивирате да изработите сами вашия мозаечен шедьовър, който ще изглежда впечатляващо. На изображението по-горе може да видите свежи и цветни кухненски масички за кафе изцяло от мозайка. Няма ли да е страхотно да притежавате едно такова бижу и във вашия дом?

Вижте още: Интериорни шедьоври с мозайка в банята


Мозайката пасва идеално на всеки стил!

С течение на времето, мозаечното изкуство претърпява различни промени, особено по отношение на дизайна и мотивите. Хората стават все по-креативни и мотивирани относно създаването на уникални ръчно изработени предмети.

  • Един страхотен плюс на това изкуство е, че може да пасне идеално на различните интериорни стилове.
  • По отношение на нюансите, съвсем спокойно може да експериментирате, спрямо вашите предпочитания. Можете да се доверите на синята гама, която със сигурност няма да ви разочарова. Няма да сгрешите, ако се спрете и на червено, жълто или оранжево.
  • Ако искате дневната ви да бъде несравнима, то мозайката е вашето решение.


Цветно и шарено като в душите ни!

Какво ще кажете да „съживим“ малко и външното, и вътрешното пространство на дома?

  • Една чудесна идея, която имаме за вас, е именно тази невероятна смесица от малки, различни по форма, цвят и големина плочици, която да ви накара да се усмихнете.
  • Мозайката е изключително удобна за облицовка на предмети със закръглена или неравна повърхност. Тя прикрива несъвършенства, вдъхва настроение и цвят.
  • Ако не обичате скуката и еднообразието, започнете да мислите още сега каква картина да „изрисувате“ и къде да я разположите.
  • Може да изберете мозайката както за интериора в дома ви, така и за всяка част в двора ви. Със сигурност ще бъде неподражаем декоративен елемент.

Вижте още: От нищо нещо - лесни идеи за декорация на дома


Мозайката вдъхва свежест и цветно настроение във вашата градина!

Не всички са готови да кажат „да“ на стаята с дизайн от мозаечно изкуство. Приготвили сме идеи и за тези от вас, които смятат за по-удачно да експериментират в градината си.

  • Ако смятате да добавите нов напълно различен дизайн на вашия двор, то не се колебайте да го направите именно по този начин.
  • Все повече хора се впускат в приключението да творят и така броят на цветните предмети и мебели с мозаечни декорации, които красят външните пространства, нараства значително.
  • Ние можем само да ви окуражим и да ви признаем, че със сигурност финалното творение ще изглеждат перфектно!


Използвайте подръчни материали за постигане на мозаечен ефект!

Добрата страна на декорирането с мозайки е, че буквално може да използвате всякакви подръчни материали.

  • Чудесна работа ще ви свършат керамични и порцеланови изделия, камъчета, монети, оцветен кварцов пясък, огледала, копчета, стъкло или плочки.
  • Освен това, можете да подобрите всичко в дома си, което ви се струва остаряло, като започнете от съдове, подови настилки, стени и се стигне до столове, пейки и какво ли още не.
  • Много лесен начин да прикрепите елементите и да създадете този ефект, е да използвате силикон. Разбира се, преценете добре дали каква трябва да бъде здравината на залепване. Ако степента на натоварване ще бъде сравнително голяма, то помислете за по-удачна алтернатива с лепило.

Ако и вие като нас се запалихте по това изкуство и предложенията са ви впечатлили, то започнете да експериментирате и да творите. Ако единственото нещо, което ви спира да ги приложите, е липсата на увереност в декораторските ви способности, не се колебайте да се свържете с доказаните специалисти по интериорен дизайн, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка още днес. В отговор ще получите няколко оферти. Може да ги сравните и да се спрете на най-добрата измежду тях. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта