Интериорни шедьоври с мозайка в банята

Публикувано на 30/12/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 21/07/2016 | Видяно 7 180 пъти

Мозайката е декоративно изкуство познато на човечеството още от дълбока древност. В България този метод на декорация навлиза през 50-те години на 20-ти век и добива изключителна популярност в интериорния дизайн, впечатлявайки с изкусна техника и красиво оформление. В днешни времена, някои специалисти може би намират този стил за "демоде", но не е никак учуващо, че той се завръща отново на мода, а креативността на съвременните дизайнери го пресъздава по впечатляващ начин, който ние днес ще ви представим в няколко великолепни идеи за вашата баня. Ако желаете да преобразите това помещение в своя дом, обърнете се към подходящите професионалисти и се радвайте на индивидуалността и красотата на постигнатия интериор.


Креативно оформление

Някои идеи за подредба на мозаечните елементи биха могли да отведат интериора на едно съвсем различно ниво. Този гущер е едно фантастично хрумване за банята със своята уникалност и изящни форми. Опашката му продължава върху всяка от стените и се влива в красива рамка, заобикаляща огледалото и оформяща цветен кант около мивката.

Виж още: Какво трябва да знаете при избора на окачен таван за баня


Дизайн с мозайка и морско вдъхновение

Синьото е много харесван и предпочитан цвят за банята, но този път ви представяме една малко по-различна идея, вдъхновена от разнообразните цветове, отразявани по морската повърхност. Мозайката е с преливащи нюанси, а тук-там се появява по някой светъл "проблясък", който, изкачвайки се към тавана, става все по-наситен.


Рисунки в пиксели

Ето как тази технология може да се превърне в истинско изкуство, което този път излиза от рамките на картините и намира своето място върху площта на една цяла стена в банята.


Малки арт-акценти с мозайка

Ако не сте от най-смелите любители на мозайката, но все пак ви се струва красива и искате да използвате тази технология, бихте могли да я приложите чрез семпли цветни акценти. Комбинирайте тази идея с по-неутрални цветове в цялостния дизайн и ще се сдобиете със свеж стил, без да правите огромни промени.


Интересно оформление с нестандартно излъчване

Метода за декорация с мозайка позволява да използвате въображението си в пълния му капацитет, тъй като формите, които тя позволява да се създадат, са безкрайно много. Тази интересна пътечка, спускаща се от стената, е наистина необикновен и интересен начин да се заиграете с цветовете в банята.

Виж още: 10 невероятни бани с абсолютно нестандартен дизайн


Великолепие от арабските приказки на Шехерезада

Голяма и комфортна баня, съчетана с удивителен мозаечен интериор и меки нотки на кафяво, жълто и бежово. Всичко това оформя едно великолепие в банята, вдъхновено от епичните арабски приказки на Шехерезада, а може би внушава и усещането за луксозния уют, в който египетската владетелка Клеопатра си е взимала вана с мляко.

Ако сте се размечтали за красиви промени в банята, време е да реализирате хрумванията си с помощта на правилните специалисти. В случай че се колебаете коя фирма да изберете, пуснете безплатна заявка при нас и ще получите оферти с възможност да разгледате дейностите и клиентските оценки на компаниите, за да направите най-доброто решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта