Една морска приказва, която ви зове! 5 лесни декорации, с които да пренесете магията на дълбините в дома си!

Публикувано на 02/06/2020 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 02/06/2020 | Видяно 2 385 пъти

Морската шир е необятна, също като чувствата, които бушуват в сърцатта ни, когато наблюдаваме вълните и плажа. Често изпитваме носталгия към морето, но това може да се промени много лесно, като пренесем част от атмосферата там в дома си.

Има толкова много варианти за морска декорация и дизайн, които мигновено ще внесат красота и хармония във вашия дом. Ние сме ви приготвили няколко чудесни идеи как да декорирате жилището си с морски орнаменти и да пренесете магията на дълбините у дома.

Не се колебайте, а заложете смело на пясъка, вълните и слънцето, които ще внесат свежест и настроение в стаята. Ако срещате трудности при реализирането на идеите си, винаги можете да се обърнете към специалистите, регистрирани в нашия сайт.


Заложете на декорация, която винаги ще бъде олицетворение на море!

Морските звезди, рачетата и охлювите са животни, които обитават морето и именно заради това са перфектни, ако искате да постигнете уникална декорация на стената.

  • Не забравяйте да използвате рамки, когато поставяте предметите на стената, за да изглеждат по-добре и да останат по-дълго време запазени.
  • Друга идея за морска украса е компасът. Той винаги ще се свързва с търсенето на вярната посока при плаването в морето или океана. Позволете му да бъде ориентир в дома ви, като се възползвате от символиката и красотата му и го направите част от вашата колекция.
  • Имате безброй много възможности за това как и къде да разположите предметите. Всичко зависи от вашите лични нужди и предпочитания.

Вижте още: Великолепна вила ни потапя в романтика край брега на Карибско море


Окачете смело снимки и картини, които ще ви напомнят за магията на морето!

Ако имате ваши снимки от морето можете спокойно да ги използвате като декорация за „морската си стена“.

  • Трикът тук е да бъдат поставени в сини или бели рамки, като по този начин всеки път щом ги погледнете ще се сещате за морето, корабите, пиратите и морските дни.
  • Рамките, благодарение на своите различни цветове, големина и дизайн, ще създадат идеята за свобода и непринуденост.
  • Ако нямате подходящи лични снимки или просто не желаете да ги окачате по стената, можете да заложите на картини с красиви морски пейзажи, които са пленили сърцето ви.


Баня, от която лъха морски бриз!

Ако искате да усещате приятната морска атмосфера всеки път, когато влезете във вашата баня, несъмнено се възползвайте от свежите идеи за декорация, които сме ви приготвили.

  • Един от най-лесните варианти да превърнете вашата баня в морско убежище е да поставите етажерки и рафтчета, които да украсите с рапани, морски звезди, мидички и всякакви други предмети, напомнящи за морето.
  • Страхотен трик е украсяването на огледалото. Тук също имате възможност да поставите в рамки морски пейзажи, които да ви напомнят за дълбините.

Вижте още: Разхладете се в летните горещини – създайте си плаж на двора!


Морско кътче в дневната!

Как ви се струва идеята да имате в дневната едно тайнствено морско кътче? Декорацията е изключително важна за крайния облик на цялата стая и атмосферата в нея. Залагайки на морето, няма да сгрешите със сигурност.

  • Една чудесна идея е да декорирате цялата стена с морски орнаменти – гребла, кормила на кораби, макети на лодки, различни морски обитатели, рибарска мрежа и други, но и да се постараете около нея всичко да напомня за морето.
  • Разполагайки удобен диван пред нея, вие имате възможността да го украсите в този стил.
  • Декоративните възглавнички с морски шарки ще свършат перфектна работа.


Фототапетът ще ви помогне да се пренесете с един поглед на плажа!

Фототапетът е страхотен начин да пренесете красивия морски пейзаж у дома.. и то на цялата стена! Всеки път, когато погледнете към нея ще виждате спокойното море, красивия плаж и синьото небе. Представете си колко добре ще се чувствате пред тази гледка. Атмосферата в стаята ще бъде доста по-свежа, а енергията – позитивна.

Ако и вие като нас сте омагьосани от красотата и силата на морето, не се колебайте, а започнете смело декорирането в тази посока на някое кътче във вашия дом. Морският дизайн е семпъл и на пръв поглед обикновен, но в него има нещо тайнствено и магично. За да осъществите вашите желания и да получите професионален съвет можете да се свържете с професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Изпратете напълно безплатно заявка и сложете началото на това морско приключение. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
11 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта