Декорация на дома с оригинални картини на канава

Публикувано на 12/02/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 12/02/2020 | Видяно 1 607 пъти

Всеки човек иска жилището му да бъде напълно различно от това, което може да се види в апартамента на комшията или списанията за интериорен дизайн. И може да не вярвате, но тук се изискват креативно мислене и иновативни техники.

Резултатът може да бъде изненадващ – картини на канава. Но това не е всичко – за тях може да се използват собствени снимки, които да се превърнат в художествени платна. На стената в хола прекрасно решение е да има чудесни снимки от сватбения ден върху канава в изящни дървени рамки. За повече идеи може да поискате съвет от интериорните дизайнери, които са регистрирани в MaistorPlus.


Началото на картините от канава

Всъщност този тип отпечатване на снимки върху платно е било актуално преди около 30 години. Методът се появява, когато става възможно да има дигитални снимки и полученото изображение да се прехвърли.

  • Смисълът на този процес в началото е бил е да се копират известни картини на художници и те да са като истински картини. С една дума, копистите да останат без работа.
  • Наистина човек не може да притежава оригинала на някоя световноизвестна картина. Той е единствен и е в музей, в частна галерия или... просто в някой трезор. Така хората започнали да украсяват дома си с картини на световно известни майстори на изобразителното изкуство - става дума за репродукции, като постепенно се е разширил обхвата на приложение на тази техника, благодарение на дигиталната фотография.


Какво ви трябва, за да имате канава картина по ваш дизайн?

Днес всичко е много просто. Какво е нужно?

  • Само един смартфон с чудесна камера. Щрак и снимката е готова. А после тя лесно се пренася на платно, което се опъва на рамка.
  • Много често хората си поръчват картини с портретни изображения от свои снимки. Те са добър избор и за подарък за годишнина, сватба, рожден ден или друга важна дата. Това не е тривиално решение, а един доста оригинален начин да се поднесе неочаквана изненада. Процесът на отпечатване на снимката е специфичен. А основата може да бъде естествена, изкуствена или смесена.
  • Естествената основа е направена от памук или лен, става дума за канава. По-грубата текстура на основата не е грешка. Тя дава реализъм на отпечатаната снимка.

Вижте още: Декорация на дома с картини с цветя - подарете си красота.


Качество и размер на картината от канава

Всяка една снимка може да стане прекрасна картина. Преди това обаче трябва да се съобразите със следните неща:

  • Разбира се, че има различни размери на тези картини. По-големите са подходящи за по-просторни помещения.
  • Много е важно да се разбере, че качеството на печата зависи от вида на снимката. Снимка с лошо качество не може да бъде отпечатана в голям формат.
  • Един съвет – перфектният размер за такава картина е 23х23 см. Така изображението е подходящо и за малка, и за голяма стая.


Композиране на картините на канава в стаята

Декорацията на стените в дома с картини от канава със снимка е добро решение. Но все пак трябва да хармонизира на общия интериор и да се вписва в него.

  • Такива картини са подходящи във всички стаи - от всекидневната до спалнята. Чудесно се вписват и в детски стаи.
  • Много е важно самата снимка да подхожда на интериора на стаята като цвят, големина и да бъде поставена на точното място.
  • Ако изображенията на канава са няколко, то се изисква отлично чувство за композиране, за да се постигне нужния ефект.
  • Едно е сигурно - всяка стая с такива картини става уникална.


Какви грижи трябва да се полагат за картините от канава?

Като следвате лесните правила по-долу, ще имате ярко изображение на картината от канава в продължение на много години.

  • Местоположението е важно. Вашата картина трябва да бъде окачена далече от пряка слънчева светлина, както и директни източници на топлина като радиатори. Оптималната температура е 12-25 градуса.
  • Опитайте се да поддържате платното сухо. При налична влага платното ще я абсорбира, което ще доведе до преждевременно изкривяване на образа. Оптималното ниво на влажност е 40-60%.
  • Почистване - не забравяйте това. Платното може да се почиства толкова често, колкото останалите интериорни елементи в къщата. Само че за почистване трябва да използвате суха кърпа без власинки и не прилагайте натиск. Ако то е лакирано, може да се използва и леко влажна кърпа.
  • Съхранение. Ако искате да запазите изображение върху канава, трябва да го съхранявате на сухо място, защитено от вредните въздействия на околната среда.

Може би вече искате да имате подобна картина от канава в дома си? Никога не е късно да добавите подобна декорация към интериора си! Но има едно важно условие, за да може картините да изглеждат оригинално! Стените трябва да са идеално гладки и добре боядисани. За тази цел винаги може да се консултирате в доказаните бояджии, регистрирани при нас. Те ще ви помогнат с правилните съвети. Направете още сега напълно безплатна заявка за проект. До 24 часа ще получите няколко оферти - сравнете ги и изберете най-подходящата за вас. Не е ли време за нещо ново в дома?

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта