5 нестандартни идеи за декорация на стената зад дивана

Публикувано на 11/06/2019 от Здравка Бонева | Последна редакция на 08/10/2019 | Видяно 3 502 пъти

Дневната е мястото, където си почиваме, гледаме телевизия, каним гости, пием кафе, тоест може да се каже, че това е едно от най-социалните точки в дома ни.  Обикновено интериорът на това помещение се състои от диван, секции, холна масичка и столчета/табуретки. Декорацията включва някоя и друга картина. Семпло и предвидимо. За да придадете по-нестандартен вид на дневната, можете да експериментирате с декора на стените, като поставите акцент върху тези, които са около или зад дивана.

Ако желаете да приложите някоя от идеите към вашата дневна, можете да се свържете с нас, за да ви насочим към професионалист, който ще изпълни задачата качествено.


Геометрични фигури

Геометрията не е сред най-любимите ни предмети и повечето от нас свързват тази дума само с досадните часове в училище. Тя обаче присъства в ежедневието ни под различни форми и ние в повечето случаи не се замисляме, че сме заобиколени от кръгове, правоъгълници, квадрати и целия спектър от геометрични фигури. Те могат да бъдат умело вплетени в интериора на нашата дневна. Поставете ги от едната страна на дивана, вертикално, така че да обхващат стената от горе до долу. Допълнение към този ансамбъл е малката масичка за кафе пред стенната декорация и дървената рамка в другия край на дивана. Препоръчително е фигурите да са бели, ако диванът е цветен.


Елементи от природата

Визуално красив вариант за декорация на стената над дивана е поставянето на естествен клон. Нетипично, стилно, изчистено. Това решение е подходящо, в случай че искаме в нашия дом да запазим връзката си с природата. А за да вмъкнем и малко романтика в нашата дневна, можем да превърнем клона в част от нощна сцена, като боядисаме стената в черно и вградим в нея лампа с кръгла или полукръгла форма, която наподобява луната. Така, когато е включена, тя прави сянка на дървения елемент и ни потапя в магически фон. Добре е и диванът да е в черен цвят, за да има завършеност на импровизирания ни нощен декор.

При този тип декорация може да се подходи с още няколко творчески идеи - да си направим родословно дърво, като окачим снимки на семейството и близките ни родственици или пък да посрещнем Баба Марта с окичени мартеници по разклоненията на клона.

Вижте още: 6 практрични идеи как да приближите природата до себе си


Елементи, вдъхновени от традиционните камерунски шапки.

Идеята да сложите шапка като декорация върху стена може да звучи странно и изричайки подобно желание пред някого, съществува риск да се сблъскате с неговия присмех, но нека това не ви спира да реализирате замисъла си. Оказва се, че традиционен вид шапки от Камерун са чудесен акцент към дивана. Експресивни са, затова подхождат на изчистен интериор. Запълват стената и създават уютен и изтънчен вид на пространството, без да преминават границата на естетиката и кича. Изработени са от естествени пера и единственият по-сериозен проблем би бил тяхното почистване.

Символизират благоденствие. Вярва се, че притежават качествата на птиците и носят плодовитостта на живота. Какво по-хубаво пожелание от това да пренесем в дома ни тази красива символика.


Метални скулптури

Скулптурите са често срещан елемент в интериора, но рядко се поставят на стената. Обикновено служат за запълване на останало празно пространство или като разделител между два типа мебел. Иновативен и модерен начин да се използват в дизайна на дневната е издигането им по вертикалата. Те са оригинален заместител на класическите картини или снимки, които най-често поставяме над дивана.

Идеята, която ви предлагаме, е за метална скулптура във формата на рибки. Универсалността на сивия цвят на метала го прави подходящ за съчетание с всякакви цветове стени и дивани. Идейно е да поставите дребни аксесоари в син цвят в близост до скулптурите за по-добър контраст и внушение на морската тематика. А когато дойде време за почистване, този тип декорация позволява това да става бързо и лесно.


Неща от ежедневието

Вещите от ежедневието са друг елемент, който може да бъде интегриран в интериора с изцяло естетическа функция. Такъв пример са цветните дървени купички, които вместо да използваме в кухнята, превръщаме в оригинална декорация в дневната. Закрепете ги към стената, по цялото протежение на дивана, с различни размери и цветове. Особено подходящи са, ако интериорът е в бяло. Насищат погледа и създават усещане за свежест, живот и веселост.

Видно от горните примери най-различни аспекти от ежедневието могат да видоизменят функцията си и да бъдат приложени към интериора. Ако и вие искате да се насладите на подобни идеи, не се колебайте да се обърнете към интериорните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект, напълно безплатно, сравнете оферти и се спрете на най-добрата спрямо своите очаквания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта