6 практични идеи как да приближите природата до себе си

Публикувано на 09/05/2015 от Мария Колева | Последна редакция на 28/07/2016 | Видяно 4 820 пъти

Покритите пространства в двора, разположени в непосредствена близост до къщата, са изключително удобни за прекарване на приятни вечери на открито през летните месеци. Тук може да се храните, четете или да подремвате на сянка сред природата. Дървото като материал за конструкцията е най-удачно. Оформете къта с удобна лежанка, маса и няколко стола, а за по-взискателните може да се добави и хамак, люлка или висящ стол.


Ъглов прозорец

Разчупете стереотипа на четирите стени. Поставете голям ъглов прозорец и направете стаята по-приветлива и светла. С радост ще откриете колко повече слънчеви лъчи влизат в нея, а и може да подобрите гледката навън.


6 практични идеи как да приближите природата до себе си

Не е тайна, че повечето светлина и топлина в дома ни го правят по-приветлив и уютен, а в комбинация с един красив изглед към вътрешен двор или добре поддържана градина, жилището може коренно да се промени към по-добро. Поканете природата в него с плъзгащи се прозорци и врати, добавете голяма веранда към всекидневната или просто моделирайте вътрешното си пространство в хармония с откритите места около вас. MaistorPlus ви предлага няколко идеи как да постигнете това. А ако ви е необходима професионална помощ за ремонт, не се колебайте да се свържете с опитни майстори още сега.


Всекидневна, отворена към вътрешния двор

Открийте всекидневната към двора си с подходящи стъклени панели тип "хармоника", като по този начин отваряте едно голямо пространство към градината. Стаята ще стане слънчева и уютна, като директно ще имате достъп навън към природата.

Виж още: Креативни идеи за палети в градината и на терасата


Поканете градината в стаята си

Искало ли ви се е някога да се излежавате в спалнята на отворени прозорци и да усещате природата около вас? Ако имате подходящите условия, направете го и няма да съжалявате. Оформете част от двора си пред стаята като една малка и китна градинка, добавете и фонтан или поточе с течаща вода и поставете наоколо симпатична ограда като параван, който да спира уличния шум и любопитните съседи. Всичко това върви със задължителните за стаята плъзгащи се прозорци.


Създайте коридор от светлина

Разполагането на две огромни стъклени врати в двата противоположни края на помещението, в допълнение на светли подови настилки от еднакви материали и откритите зони пред него, наистина създават усещането, че сте навън. Слънчевите лъчи свободно преминават през стаята, като ви дават несравнимо чувство, че се намирате сред природата.

Виж още: Как да изберем подходящ дървен материал за направата на веранда


Кабинет сред природата

На работещите от вкъщи винаги им липсва контакта с външния свят. Затова направете кабинета си на горния етаж от къщата ви или най-светлата част от апартамента ви и поставете панорамни прозорци пред бюрото, за да откриете пространството за една чудесна гледка навън към зеленината.

С тези идеи преоткрийте красотата на природата! А ако планирате ремонт на дома си, обърнете се към опитни професионалисти. Можете да разгледате разнообразни оферти и коментари от предишни клиенти. Заявете вашия проект за жилище още днес!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта