Чисти и искрящи бели мебели и пространства

Публикувано на 30/03/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 30/03/2022 | Видяно 2 439 пъти

Поддържането на искрящи бели мебели е истинско предизвикателство. Бялото, колкото и да се стараем да го пазим, потъмнява с времето. Ако се чудите как да премахнете драскотините от белите подовете, да освежите завесите или да отстраните отпечатъците от прекрасния си бял диван, ще ви помогнем в тази трудна задача. От стени до подове, ето как да запазите бялото в дома си истински бяло. Ако се нуждаете от мебели по поръчка, свържете се с някой от специалистите на МайсторПлюс.


Стените

Почистването на стените с прахосмукачка на всеки няколко седмици ще помогне за предотвратяването на натрупалия се прах, който прави белите стени да изглеждат мръсни. За отстраняване на петна от стената първо опитайте внимателно да избършете с влажна и мека кърпа. Ако това не сработи, направете гъста паста от сода за хляб и вода и я нанесете върху мястото. Изчакайте няколко минути, след което избършете. Обикновено петната по стените “излизат” лесно с този бърз и наличен във всяка кухня продукт.


Бяла тапицерия

Най-лесното нещо е да инвестирате в покривки и калъфи, които могат да се перат. Освен това, можете лесно да ги пригодите така, че да приличат на тапицерия. Поставете ги върху мебелите си, докато са все още леко влажни от прането, така ще залепнат идеално и няма да се свличат, докато седите. Използвайте спрей за отблъскване на петна, за да защитите тъканта на тапицерията. Не забравяйте да проверите дали е предназначен за конкретния вид на тъканта, с която е тапициран вашия диван, като първо го тествайте на незабележимо място.

Редовно почиствайте меката мебел с прахосмукачка, за да предотвратите натрупването на прах и мръсотия. Парочистачката е най-добрият начин да направите бялата тапицерия наистина чиста – наемането или закупуването на машина може да бъде много по-изгодно от професионалното почистване на големи мебели. Почистете на място с препарат, подходящ за вашата тапицерия.


Бели подове

Излишно е да казваме, че трябва да избягвате носенето на обувки в къщата. Дръжте поставка за обувки близо до вратата, заедно с кошница с резервни чехли за гостите. Задължително поставете изтривалки на входа. Прахосмукайте редовно, тъй като мръсотията ще разруши покритието на пода. Внимавайте с цветните килими без подложка, тъй като някои могат да оставят следи от боя върху белия ви под. Използвайте плъзгачи върху краката на всички мебели, за да предотвратите надраскване.

Дотук с превенцията на замърсяване. Ако вече са налични петна и драскотини, почистете с леко влажен моп и малко количество нежен почистващ препарат. За упорити петна използвайте почистващ препарат, предназначен за вида на покритието на вашия под.


Бели мивки и вани

Честото почистване на мивката и ваната е за предпочитане, защото ще предотврати натрупването на петна от сапун и масла, ако ползвате такива. Опитът да премахнете стар и застоял сапун може да бъде голямо главоболие, а по-суровите почистващи продукти и инструменти, необходими за извършване на дейността, могат да навредят на порцелана. Избягвайте абразивни почистващи препарати и почистващи подложки, които могат да причинят повреда.


Бяла плочка и фугираща смес

Редовно избърсвайте белите плочки и фугиращата смес със сапунена вода. Честото почистване е най-добрият начин да избегнете сериозно обезцветяване.

За да почистите мръсна, обезцветена бяла фугираща смес, изтъркайте я с четка за зъби, потопена в смес от хлорна белина и вода. Сода бикарбонат, разтворена във вода, също е добър вариант. За да почистите белия мрамор, използвайте водороден прекис. Това се препоръчва само за светъл мрамор.


Бели килими

Пускайте прахосмукачка по-често, за да предотвратите проникването на прах и мръсотия дълбоко във влакната. Незабавно попийте петната от разляти течности със сух парцал, но без търкайте. След това избършете мястото с мокър парцал. За стари петна почистете на място с почистващ препарат за килими или с пара. Килимите могат да бъдат изпратени и за професионално третиране.

За помощ в почистването, обърнете се към някой от професионалистите на МайсторПлюс.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта