Изхитрете домакинската работа с 5 трика за почистване на кухненски приспособления

Публикувано на 30/04/2020 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 30/04/2020 | Видяно 22 671 пъти

Източник

За да си спестите бъркането с гъба в дълбоката и неудобна кана на блендера, близо до опасните остриета, ето какво трябва да направите!

 • Веднага след употреба, свалете каната и напълнете 1/3 от нея с топла вода. Добавете малко препарат за съдове, а за по-упорити петна - капнете и малко мек абразивен препарат или сипете 1 ч.л. сода.
 • След това върнете каната върху мотора и включете на ниска степен, постепенно увеличете до максимална скорост за около 20 секунди.
 • Изплакнете каната под течаща вода и сте готови!


5 полезни съвети за почистване на основни кухненски приспособления

Забравете за кисненето с часове на загоряла мазнина по чугунения тиган и за стържене на дълбоката кана на блендера. Просто последвайте нашите съвети и ще се убедите, че пътят до блестящо почистени кухненски приспособления е много по-кратък. А за по-мащабно почистване на дома се доверете на изпитаните хигиенисти!


Мръсна микровълнова?

Източник

За изсъхнали или загорели петна по микровълновата, не е необходимо да търкате упорито или да киснете със скъпи препарати.

 • Смесете 1 ч.ч. вода със сока от 1 лимон и сипете сместта в дълбок съд, подходящ за микровълнова.
 • Пуснете печката за около 5 минути - сместта трябва да поври вътре.
 • Влагата, която ще се изпари през този процес, ще спомогне за омекотяването на петната, а след това просто трябва да ги забършете и да подсушите стените на уреда.


Лед, лимон и сол за лесно почистване на каната за кафе

Източник

Едва ли сте очаквали, но тази чудата смес върши магия при покафеняла кана за шварц кафе. Напълнете 1/4 от нея с лед, добавете сока на половин лимон и посипете отгоре 2 с.л. сол. Клатете тази смес в каната с кръгови движения за около 2 минути, а след това само изплакнете с вода.  

Виж още: Почистете лесно всеки вид кафемашина с тези полезни съвети 


Щадящ метод за почистване на чугунени съдове

Източник

Чугунените съдове са изключително издръжливи и могат да ви служат с години, стига да знаете как да ги почиствате и поддържате. Солта и тук идва на помощ!

 • Посипете 1 с.л. сол по повърхността на съда и напоете памучна кърпа с малко сапун (не препарат за съдове), а след това забършете внимателно и старателно.
 • Изплакнете с топла вода и подсушете.
 • За да възстановите гладкостта и блясъка на повърхността - напоете парче кухненска хартия с малко олио и минете вътрешността на чугунения съд с кръгови движения.


Безпроблемно почистване на кухненското ренде

Източник

Рендето е едно от онези неща, които всяка домакиня притежава в кухнята си. При стъргане на лепкави продукти, като сирене например, почистването се превръща в една трудна задача. Ето два простички трика, които ще помогнат:

 • Още преди употреба намажете повърхността на рендето със съвсем леко напоена в мазнина кърпа. Това създава предпазен филтър и мръсотията пада в пъти по-лесно.
 • Веднъж вече нацапаното ренде се почиства най-лесно с четка за съдове и препарат. Минавайте по обратна на резците посока с натиск, за да премахнете всички нечистотии без особено много усилия.

А за да почистите и целия си дом без усилия, се свържете с професионалистите в тази област. Заявете безплатно проект и ще получите оферти от доказали се хигиенисти - разгледайте ги и изберете този, който отговаря на очакванията ви.Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
94 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
94 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
RONKOR
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта