7 невероятни трика за лесно почистване на различните повърхности у дома

Публикувано на 12/05/2020 от Виктория Маринова | Последна редакция на 12/05/2020 | Видяно 42 140 пъти

Началото на слънчевия сезон е добър повод да предприемем цялостно освежаване на дома. От иноксовите уреди в кухнята до дървените мебели в спалнята – почистването на всеки тип повърхност изисква различен подход, така че да се избегнат грешки и нарушаване на целостта й. MaistorPlus идва на помощ в тази задача, като ви представя няколко изпитани метода за почистване на различни елементи и материали у дома, които да изпробвате още този уикенд. Запознайте се с професионалните съвети на опитните специалисти, а ако имате нужда от помощ, наемете един от тях през нашата платформа.


Почистването на стъкло без препарат вече е възможно

Източник

От стъкления кухненски гръб до витрините в хола – стъклото често присъства в обзавеждането на дома, но колко всъщност знаем за неговото правилно почистване? Доказано изпитана техника за премахване на петна от прозорци и други стъклени повърхности е използването на смес от вода и оцет. Меката микрофибърна кърпа обаче ще свърши далеч по-добра работа, а на пазара вече ще откриете и специални кърпи за почистване на стъкло, които дори не изискват използването на препарат. Тези продукти са особено подходящи за почистване на тънки стъклени чаши или декорации, тъй като бързо и лесно премахват дори упорити петна. Специалистите обаче съветват да изпирате внимателно кърпичката след всяка употреба, като я изстисквате внимателно, така че да не се наруши фината й структура.

Виж още: Как да почистваме и предпазваме клавиатурата на лаптопа


Почистете порцелановите чаши до блясък с тези практични кърпи

Източник

Крехките кристални и порцеланови сервизи у дома изискват специална грижа, тъй като са изключително ценни за всяко домакинство. За да премахнете лесно и бързо петна от тях, можете да използвате мека кърпа и разтвор от топла вода, перилен препарат и оцет. Специалистите обаче съветват да замените домашните разтвори с кухненски кърпи за полиране на кристал, които за броени секунди премахват прах и упорити замърсявания от елегантните повърхности. Те са особено подходящи за почистване на сервизи и декорации, които имат рисунки и нежни орнаменти, тъй като не застрашават по никакъв начин тяхната цялост. За финал трябва да отбележим, че този тип кърпи могат да се навлажнят за почистване на сухи елементи или да се използват само за полиране на сервизи от кристал и порцелан, като им придават дори антистатичен ефект.


Погрижете се за вида на иноксовите уреди в кухнята, като използвате тези удобни кърпи

Източник

При цялостното почистване на дома несъмнено не можете да пропуснете иноксовите уреди в кухнята. За тяхното по-лесно обновяване специалистите препоръчват да използвате мека кърпа и обикновен сапун за ръце, като задължително избягвате всякакъв тип абразивни препарати. Изстъргването на упорити замърсявания с метални шпатули също е напълно погрешно и ще нарани повърхността на иноксовите уреди. Вместо това можете да отстраните старите петна с помощта на кърпичка за почистване на инокс, с която без усилие ще върнете приятния вид и блясъка на хладилника или готварската печка. Важно е да знаете обаче, че кърпата трябва да се пере внимателно, при това само на ръка.


Вдъхнете нов живот на дървените мебели с помощта на микрофибърната кърпа

Източник

Дървените мебели в хола стават като нови с използването на различни продукти, налични във всяка модерна кухня. Неочаквано, но много ефикасно решение за премахване на петна от дървените повърхности, е използването на мека кърпа и малко олио, зехтин или пък майонеза. Боята за обувки ще ви помогне да прикриете малки участъци с олющена боя, докато пастата за зъби доказано бори упорити петна. За да избегнете обаче наслояването на замърсявания по дървените мебели, е задължително да почиствате прахта от тях редовно, като за целта използвате качествена микрофибърна кърпа.

Виж още: Почистете лесно всеки вид кафемашина с тези полезни съвети


Почистете телевизора и лаптопа с тези функционални кърпички

Източник

Модерните технологични устройства вече са неизменна част от нашето ежедневие, затова е важно да се погрижим за тяхната чистота. За целта специалистите препоръчват да използвате съответните препарати и специални кърпи за отстраняване на прах и замърсявания от монитора на компютъра или екрана на телевизора в хола. Важно уточнение е в никакъв случай да не пръскате директно екрана на джаджата, която почиствате. Вместо това напръскайте със спрея мека кърпа и отстранете внимателно замърсяванията, без да оказвате натиск или да използвате по-груби гъби и четки. Качествените кърпи за почистване на екран обикновено притежават две лица – едното е за отстраняване на петна, а другото за полиране. Почистете още днес монитора на своя компютър, при това без да влагате особени усилия. Сега вече виждате статията доста по-добре, нали?


Почистете плочките в банята с мека кърпа, вода и оцет

Източник

Независимо дали ще почиствате теракота в коридора или сте запланували освежаване на банята, сместа от топла вода и оцет ще ви свърши работа и в двата случая. Друго практично решение е да заложите на топла вода и перилен препарат, като този метод обаче изисква задължително изплакване. Фугите на плочките пък можете да изтъркате със сода за хляб, а ако търсите само едно пособие, с което да можете да се погрижите изцяло за състоянието на плочките у дома, заложете на тази удобна кърпа. Тя е изработена от устойчив материал, като едната й страна притежава специално покритие от абразивен материал и микрофибър за лесно отстраняване дори на наслоени замърсявания. Другото лице на кърпата е изградено от меки влакна, с които да придадете перфектен завършек на почистените повърхности у дома. Невероятно, нали?

Виж още: Как да изберем правилната ютия?


Едно решение за всички повърхности у дома

Източник

Ако търсите икономично и най-вече дълготрайно решение за почистване на различни повърхности у дома, заложете на универсална микрофибърна кърпа. Тя е изработена от качествен материал, който я прави подходяща за почистване на огромно разнообразие от материали, като метал, порцелан и дори дърво. Този тип кърпи най-често разполагат с две лица, като едната им страна е по-груба и служи за премахване на упорити замърсявания от плочките или готварските уреди в кухнята. Другата страна на кърпата е мека и приятна на допир, като можете да я използвате за лесно премахване на прах от нощните шкафчета в спалнята или дървения скрин в детската стая. За да удължите експлоатационния живот на кърпата, е необходимо да я почиствате след всяко използване, като следвате указанията на производителя.

Почистването на дома с нашите изпитани трикове става по-лесно и бързо от всякога. Професионалната грижа за поддръжката на други жилищни помещения или офиси пък поверете на опитните специалисти, регистрирани в платформата. Разгледайте техните предложения, профили и оценки от предишни клиенти, като направите безплатна заявка в сайта!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
Ангел Йорданов VIP
Боядисване и декорация, Банкя
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта