Изискан интериор в хола - най-горещите тенденции за 2023

Публикувано на 31/01/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 31/01/2023 | Видяно 22 020 пъти

Модерният интериор на хола за 2023 година се описва най-ясно с тези думи: екологичност, простота и ярко изразена функционалност. Разбира се всичко това трябва да се впише по възможно най-добрия начин в един определен стил, иначе трудно ще създадем уют. А като се има предвид, че холът е помещението, в което всички се събираме, за да се отпуснем след дълъг ден и да прекараме време заедно в приятна атмосфера и задушевни разговори. 

През този сезон за да обновите интериора на хола си така, че да е в крак с модата ще ви трябват няколко оригинални детайли, малко фантазия и вие ще сте собственик на модерен хол.  


Зониране

Зонирането на пространството е лайтмотивът на всички оригинални решения за модерен дизайн на хола през 2023 година. Ако стаята е голяма, тя може да бъде разделена на няколко функционални зони. Например, на едно място можете да оборудвате място за комфортна почивка, гледайки телевизия вечер с цялото семейство. В близост до тази зона може да оформите кът за четене или да поставите масата за хранене. Изборът е ваш и зависи от вашите предпочитания и потребности. 

Интериорният дизайн на хола 2023 може да се нарече идеален, когато различни пространства неусетно и плавно се вливат едно в друго, като същевременно се открояват със стил и изкусно подбрана гама от различни цветови нюанси. 

Един от най-лесните, но при това най-ефективните начини за оформяне на отделните зони е килимът. И това е чудесно, защото килимите се завръщат през 2023 и ще бъдат една от най-горещите тенденции на новия сезон. Може да избирате от съвременен монохромен дизайн до винтидж и ретро стил - въпрос на вкус и стил. 


Цветовете на хола през 2023-а

За стените тази година, можете спокойно да използвате различни пастелни цветове. Актуални остават светлокафявата гама, светлата охра, бежовите нюанси, пясъчните и светложълтите също. Но ако търсите  ултра-модерен нюанс, тогава това е светла мента или лек тюркоаз. 

Също така остава популярна и техниката градиент, като тъмните нюанси тръгват от пода и изсветляват към тавана. Между другото тази техника оптически увеличава стаята, така че ако се нуждаете такъв трик имайте това предвид. 

Цветовете, които няма да спрат да ни изненадват са наистина смелите като наситено зелено, изумрудено, бордо и цвят слива. Признаваме всички те са прекрасни и изглеждат изключително стилно. Ако общата стилистика позволява може да ги използвате като декорация или при зонирането на помещението. Също така тези цветове могат да се използват и за поставяне на акцент, като тук правилото е той да бъде подкрепен от няколко декоративни елемента - завеси, мека мебел и нещо друго. В противен случай ще се наруши хармонията на помещението. 

Ултра модерен за 2023 ще бъде монохромният интериор, при който стените, мебелите и въобще всичко е в един цвят. В стила на минимализма това може да бъде млечно бяло или сиво. 


Мебели и аксесоари

Мебелите и аксесоарите на модерният хол през 2023 ще са елегантни, прости и даже лаконични. Отличително за най-актуалните мебели ще бъде тяхната ергономичност, удобство, безусловна натуралност и функционалност. Първите места в класацията заемат мебелите с ясни форми и линии, изработени от натурални материали като дърво, стъкло, камък, мрамор.  

И това е така, защото да се грижим за природата е модерно и ще остане такова, тъй като ние сме неразделна нейна част. Това е съвременна концепция, а не чисто и просто приумица. През тази година решете хола си в стил Еко и изберете натуралните материали. 

Освен материалите тази година във фокуса влизат и така наречените “умни мебели”. Това се всички онези, които са направени така, че могат с лекота да се трансформират в нещо друго - малки маси, които стават големи, дивани, които се превръщат в зона за игри, табуретки с места за съхранение и още много други. Между другото тенденция през 2023 ще бъде и замяната на стандартния диван с няколко алтернативни решения за сядане, като различни кресла, малки фотьойли или малки дивани с необичайна форми. За търсещите нестандартното това е доста интересна идея. 


Осветлението в модерния хол

В хола трябва да има светлина и това важно не само за удобството, но и на нашето настроение. Мина времето на единственото осветително тяло. Сега в стаята може да има полилей, лампиони и настолни лампи, както и няколко локални осветления.  

В продължение на няколко години осветителните тела с прост и геометрични форми не са излизали от мода и те отлично се вписват в различните стилове. Простотата и ясните линии са актуални повече от всичко сега. Дизайнерите продължават да се впечатляват от оригиналните асиметрични полилеи и лампиони и да ги включват в проектите си. 

LED осветлението също ще бъде тренд през този сезон, Такава технологична и иновативна светлина оставя интересно впечатление за един вид футуризъм, което е много подходящо, ако искате да създадете стилен дизайн на хола 2023. Освен че е модерно дизайнерско решение това осветление значително намалява и разходите за енергия. 

Знаем как  понякога се затрудняваме с на пръв поглед елементарни неща като монтажа на различните осветителни тела. Затова ние имаме решение - заявете вашия проект и изберете своите изпълнители от списъка с майсторите с богат опит и много умения. Готово! Проблемът е решен!

 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта