Цветовете на хола през 2023-а

Последна редакция на 29/03/2024 от Люси Любомирова

За стените тази година, можете спокойно да използвате различни пастелни цветове. Актуални остават светлокафявата гама, светлата охра, бежовите нюанси, пясъчните и светложълтите също. Но ако търсите  ултра-модерен нюанс, тогава това е светла мента или лек тюркоаз. 

Също така остава популярна и техниката градиент, като тъмните нюанси тръгват от пода и изсветляват към тавана. Между другото тази техника оптически увеличава стаята, така че ако се нуждаете такъв трик имайте това предвид. 

Цветовете, които няма да спрат да ни изненадват са наистина смелите като наситено зелено, изумрудено, бордо и цвят слива. Признаваме всички те са прекрасни и изглеждат изключително стилно. Ако общата стилистика позволява може да ги използвате като декорация или при зонирането на помещението. Също така тези цветове могат да се използват и за поставяне на акцент, като тук правилото е той да бъде подкрепен от няколко декоративни елемента - завеси, мека мебел и нещо друго. В противен случай ще се наруши хармонията на помещението. 

Ултра модерен за 2023 ще бъде монохромният интериор, при който стените, мебелите и въобще всичко е в един цвят. В стила на минимализма това може да бъде млечно бяло или сиво. 

Свързано:

Идеи и вдъхновения за дома и интериора Изискан интериор в хола - най-горещите тенденции за 2023