Разнообразете тавана на спалнята

Публикувано на 19/08/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 19/08/2022 | Видяно 3 099 пъти

Таванът често може да бъде изоставен, когато планирате ремонт на спалнята, или просто боядисан в бяло, или друг обикновен неутрален нюанс за по-лесно. Тази област обаче може да бъде интегрирана и обединена с вашата концепция за спалнята и да създаде въздействащ и уникален дизайн.

Все пак, таванът е едно от последните неща, които виждате, когато си лягате вечер и отново, когато ставате сутрин. Креативността по отношение на тавана във вашата спалня може да направи тази често гледана „пета стена“ интересна и привличаща вниманието характеристика във вашето спално пространство. Ако се нуждаете от бояджия, който да разкраси тавана или друга част на дома ви, свържете се с нашите майстори.


Позволете си цвят и на тавана

Много хора отричат смелите и цветни дизайни в спалнята, тъй като успокояващите неутрални и релаксиращи нюанси могат да помогнат за създаването на релаксираща зона за сън и почивка. Въпреки това, изборът на по-въздействащ цвят за спалнята, който отразява вашия стил и ви носи комфорт и радост, може да работи също толкова добре. Избирайки любимия си цвят, няма как да се чувствате натоварени или отблъснати от атмосферата.

Можете например да използвате смесица от спокойни и живи цветове, за да създадете елегантен и привлекателен вид на тавана. Небесносиньото придава усещане за спокойствие, а пренасянето на този цвят на тавана допълнително го засилва засилва. Синьото идеално се съчетава със съвременен неутрален цвят. Така можете да заложите на семпли и изчистени стени и да акцентирате върху тавана. За по смелите: тапет с принт в оранжево или жълто зад леглото би създал елегантен контраст и функционална стена, служеща като декор.


Включете осветлението в дизайна

Идеите за таванно осветление за спалнята могат да бъдат чудесен начин да добавите текстура, цвят и стил към пространството на тавана. От забележителни нюанси до сложни полилеи и стъклени висулки, можете да бъдете едновременно смели и изтънчени. Голям полилей например създава удивителна фокусна точка, когато влезете в пространството. Големият абажур, изработен от сложна конструкция от дървени мъниста, добавя красива текстура и органична форма към спалнята - красив дизайн, който работи чудесно и за бохемска спалня.

Имайте предвид, че твърде голям елемент пасва само на голямо пространство и няма да бъде подходящ за малка спалня. В такъв случай винаги можете да заложите на по-малък, но достатъчно ефектен полилей, който да привлича вниманието и да разнообразява гледката, с която заспивате, или да добавите различни архитектурни детайли, пасващи на цялостния дизайн на стаята и свързващи се с цвят от интериора.


Пренесете красотата от външното пространство и на закрито

Дървените греди намират място не само отвън, но и от вътрешната страна на тавана и служат като чудесен интериорен детайл, разнообразяващ тавана и цялата стая. Оставянето на оригинални дървени греди и ламперии открити във вашата спалня може да създаде красив ефект на закрито. Така ще демонстрирате вечната красота на естествените материали и как те могат красиво да се интегрират в дома. Помагайки за създаването на топла и уютна атмосфера, идеална за спалня, използването на дърво показва как органичната простота на много традиционни материали и конструкции все още може да бъде оценена и обичана в съвременния интериорен дизайн.

Ако се нуждаете от съвет или специалист по интериорен дизайн, свържете се с екипа на МайсторПлюс.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Boqn
Покривни услуги, Самоков
8 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта