Спалня в люляково - луксозен интериор за релакс и комфортен сън

Публикувано на 28/01/2020 от Мира Петърчева | Видяно 2 327 пъти

Спалните в люляково са елегантни, чувствени, те са идеални за релакс и спокоен сън. Не е изненадващо, че този цвят най-често се използва за тези помещения. Но все пак не забравяйте, че интензивното лилаво е много специфично и трябва да бъдете внимателни с него. Този чувствен цвят с много нюанси си пасва добре с чисто бели стени.

Люляковият цвят е синоним на сдържана елегантност, но в интериорния дизайн трябва да се използва умерено. Той символизира сила, уважение, богатство, магия. В същото време дава дава различно усещане, когато е в светли, тъмни или пастелни нюанси. В случай че искате да внесете лилавата гама в дома си, но имате нужда и от професионални насоки, интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus винаги могат да дадат полезни съвети.


Спалня в люляково: откъде да започнем

Люляковият цвят е нюанс, който радва окото и се вписва перфектно в най-новите тенденции в дизайна на спалнята. Той е подходящ както за модерни, така и за класически спални.

  • Препоръчително е да комбинирате различни нюанси на люляк, като хармонизирате светлите стени с по-тъмни акценти под формата на спално бельо, покривки или декоративни аксесоари.
  • Ако решите спалнята ви да има тъмнолилави стени, тогава си струва да ги осветите чрез стъклени или сребърни аксесоари. Отлично допълнение ще бъдат нежните римски щори за прозорците.
  • При малка спалня, изберете нюанс на светлолилаво, който се съчетава идеално с бели мебели и аксесоари. По този начин можете оптически да увеличите помещението.
  • Използвайте тапет на стената вместо латекс. За целта се спрете на фон в бледовиолетово с красиви орнаменти - сребристи, сиви или кремави.

Съвет: Тъмнокафявият под е идеален за тази цветова гама. Този топъл цвят добре балансира хладния основен тон.


Дизайн на спалнята в бяло и люлякови нюанси

Тъмните тонове на люляк силно влияят на чувствата. В древността те са символизирали дълбочина, духовна сфера и силата на въображението. Люляковият цвят е доста хладен, така че снижава нивото на стрес, успокоява и действа възстановително на човешката психика. Реално всичко зависи от това какъв ефект искате да постигнете.

  • Фенове на бляскавия стил и елегантен интериор могат да се спрат на нюанс на тъмнолюляково за стената и да го комбинират с бели плочки или ламинат на пода. Този дует от цветове изглежда контрастен и смел.
  • Ако обаче люляковият цвят е много светъл, тогава в съчетание с бялото ще изглежда изключително нежно и стилно.
  • Ако си падате по наистина дръзките комбинации, то може да изберете симбиоза между тъмно и бледо люляково. 


Дизайн на спалнята в сива и люлякова гама

Натрапчивостта на люляковия цвят се комбинира с пастелно сиво. Как да го постигнете?

  • За предпочитане е да използвате текстил: пердета, покривки, тапицирани табла, възглавници или малки мебели като столче, нощно шкафче или тоалетка.. Игра с различни нюанси на този цвят предпазва интериора от монотонност и интересно го трансформира.
  • Ако сте от почитателите на по-тъмни цветове, още по-добре е да помислите за цвят нар, бордо, шоколадово кафяво и черно. С розово и оранжево, люляковата палитра ще създаде още по-динамични комбинации.

Вижте още: Нестандартни решения за стените


Спалнята винаги може да бъде строго индивидуална, ако е в люлякова гама

Предлагаме ви варианти за спалня в люляково, решени в няколко стила:

  • Провансалски стил

В интериора на спалнята атмосферата на романтичния Прованс може да бъде въведена с картина или фототапет с мотив от лавандула. Цветовата схема е пастелно люляково с топло бяло. Този дизайн ще внесе романтичен, деликатен характер в това лично пространство.

  • Модерен стил

Спалнята при това дизайнерско решение използва сливово-люляков нюанс, каточ част от спално бельо и други аксесоари. Този специфичен цвят дава усещане за изтънченост и елегантност. Можете да добавите тъмни щори към прозорците и стена с дискретни леко виолетови тапети. Това е перфектният фон за бяло кожено легло. Бяло, бордо и люляк създават елегантна атмосфера в прострнството.

  • Френски стил

Френският стил умело съчетава блясъка с люляковата гама в спалното помещение и то изглежда невероятно. Най-силният акцент в интериора е стена с красиви фототапети. Люляковата база се допълва със същото като цвят спално бельо и възглавници.

Ако използвате люляковия цвят само като спално бельо, възглавници или пердета, той също ще изглежда изтънчено и елегантно. Важно е да не претоварвате спалнята с прекомерна употреба на този разкошен цвят.  Ако се нуждаете от съвет как да подходите към организиране на спалното помещение в тази цветова гама, допитайте се до професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Пуснете своята безплатна заявка за проект и сравнете офертите, които ще получите. Прочетете мнения на потребители и изберете най-подходящото за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта