Шаби шик спалня за момичета

Публикувано на 05/12/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 05/12/2019 | Видяно 1 851 пъти

Да създадете спалня, така че да се хареса на вашето момиче в тийнейджърските му години е изключително сложна задача. Стилът шаби шик е подходящ за стая за всяка принцеса. Той не е новост в интериора. Създаден е още през осемдесетте години на миналия век, преди повече от 30 години, но все още намира място в домовете ни! Днес ви показваме на какво трябва да наблегнете, за да имате един истински приказен свят, в стил шаби шик.

Създавайки пространство, което предполага различна функционалност според нуждите на детето ви, потърсете специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Ако все още ви убягва каква точно да бъде спалнята на вашето момиче, се консултирайте с интериорни дизайнери и изберете този.


Семпло и стилно - напълно възможно!

Някога шаби шик стилът е бил олицетворение за къдрички по кувертюрата за легло, флорални мотиви, много възглавници, кристални полилеи. Днес това не е така. В наши дни стилът се видоизменя, като става значително по-изчистен.

  • Натруфените декоративни елементи и наличието на много произведения на изкуството вече не са толкова актуални. Вместо тях изберете вещи, които ви допадат и напомнят за нежността и женствеността, която носи стилът шаби шик!
  • Не пракалявайте с декорациите и аксесоарите. Спазвайте изчистена, но стилна линия, която ще направи стаята в истинско съвършенство.
  • Заложете само на вещи, които наистина ще влезнат в употреба. 
  • Със сигурност резултатите ще бъдат невероятни, тъй като стаята ще има очарователен и далеч по-нежен вид.

Вижте още: 11 разкошни спални, които веднага ще пожелаете


За цветовете и десените...

За този стил спалня са подходящи винтидж мебели с грациозни извивки, които придават романтика на дома ви. Богатата гама от материали, които може да използвате са – дърво, стъкло, ратан, метал, облицовани в красиви пастелни тонове или тапицерия на цветя. Независимо дали предпочитате цветове от една и съща палитра, комбинация от меки тонове или пък контрастни, изберете мебели, които да подхождат на вашия вкус.

  • Мебели в бяло дават класическа шаби шик визия на спалнята. Те са чудесна алтернатива за този стил.
  • Използвайте меки цветове – сиво, кафяво, бежово. Комбинирайте бяло и сиво, като използвате тапицерия на цветя или пейсли десен.
  • Нежните пастелни тонове също са добър вариант – бледорозово, ментово зелено, бебешко синьо или бледожълто. Комбинирайте ги помежду им.
  • Използвайте акценти с по-ярки цветове в детайлите.


Мебелите в шаби шик спалнята

Ако има нещо задължително в шаби шик стила, то това са старинните мебели. Те са емблематичен елемент в този стил. Когато купувате мебели с ретро излъчване внасяте класа и елегантност в спалнята.

  • Важно е да не претрупвате стаята с мебели. Изберете най-нужното - легло, нощно шкафче и евентуално гардероб. Ако разполагате с достатъчно пространство може да си позволите и малък скрин. Все пак допълнително място за съхранение никога не е излишно.
  • Дизайнът на всички мебели е препоръчително да бъде със старинен ефект. 
  • За да пресъздадете напълно шаби шик визията в спалнята, а в същото време да не изхарчите цяло състояние, заемете се с новия си „направи си сам“ проект. Обновете старите мебели като промените визията им само с помощта на боя, четка и шкурка.

Вижте още: Как да направите така, че старите мебели да изглеждат като нови?


Декорация в стил шаби шик

Декорацията в шаби шик спалнята е ключовият елемент в цялостния дизайн. С малко подходящи аксесоари може да направите големи промени и по перфектен начин да обновите стаята на вашето момиче.

  • Придайте на спалнята уют и внесете невероятен аромат. Закупете различни свещи и ги аранжирайте по подходящ начин. Препоръчително е да се спрете на такива в бурканчета, за да може да спите спокойно, ако някой някога реши да ги запали.
  • Поставете букет свежи цветя в красиво изрисувана ваза или в голям стъклен буркан. През студените месеци пък може да сложите борови клонки, които ще внесат коледен дух.
  • Използвайте красива стъклена топка вместо дръжка за вратата.
  • Намерете винтидж завеси с флорални мотиви и драперия.

Всяко момиче заслужава такава спалня! И сме сигурни, че няма как да я одобри. Освен това шаби шик стилът може да бъде доста бюджетен вариант, ако решите да използвате стари мебели и им вдъхнете нов живот. Ако нямате опит в обработката на дърво, обърнете се към специалистите за дърводелски услуги, регистрирани при нас. Още сега имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта