Как да обновим спалнята си без да харчим пари?

Публикувано на 28/11/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 28/11/2019 | Видяно 2 044 пъти

Колко хубаво би било да отворим каталога с интериорни идеи или пък да посетим близкия мебелен магазин, да харесаме готова спалня и мигновено да я пренесем в нашия дом. За съжаление обаче, за повечето от нас това е просто една мечта. Такова решение не само би ни струвало доста пари, но и едва ли напълно ще отразява идеите, които имаме за визията на жилището си. И колкото и прекрасни да са дизайните, които срещаме в интернет, в каталозите или пък в магазините, трябва да признаем, че има доста по-бюджетни и креативни решения, с които спалнята би изглеждала чаровна и красива. За да ви бъдем от полза, тук показваме няколко такива, които не само ще преобразят помещението ви, но и доста ще пощадят бюджета ви. Главната идея на тези малки трикчета е така да развихрите въображението си, че да използвате това, което вече имате. Ако пък имате нужда от професионална помощ при създаването на красив дизайн в спалнята, потърсете специалист в областта.


Оправете леглото си

Най-бързият, лесен и, естествено, евтин начин да направите така, че цялата спалня да изглежда по-добре, е просто да оправяте леглото си всяка сутрин. Вероятно ще кажете, че нямате достатъчно време. Но това не е добро извинение. За по-малко от една минута можете да направите така, че спалнята ви да изглежда наистина чудесно - спретната, стилна, красива. 

  • Стъпките са лесни - опънете чаршафите, сложете красива постелка и подредете декоративни възглавнички.
  • Моментално стаята ви ще изглежда по-чиста, по-организирана и по-привлекателна.
  • А и е доказан факт, че да започнете деня си с оправяне леглото си, ще имате доста по-продуктивен и ползотворен ден.

Вижте още: 5 тайни за създаване на романтична спалня по Фън Шуй


Подредете и почистете

Може би се разбира от само себе си, но без значение колко скъпи са мебелите или спалното бельо, една мръсна или претрупана стая никога няма да изглежда добре. Това може и да не е най-забавният начин, по който да трансформирате спалнята си, но определено ще има поразителен ефект, както върху цялостната атмосфера, така и върху вашата психика. 

  • Почистете с прахосмукачка цялата стая. Включително под леглото и зад тежките мебели в спалнята. Ако имате под от дърво, ламинат или такъв с плочки, използвайте моп.
  • Почистете от прах мебелите и вещите си. Обърнете специално внимание и на рамките със снимки, абажурите и осветителните тела.
  • Всеки в дома си има мебел, която обича да “декорира” с дрехите си. За съжаление, това трябва да се промени. Премахнете облекло, както от въпросната мебел, така и от пода. Закачете дрехите си в гардероба, сложете ги в скрин или пък ги хвърлете в пералнята.


Създайте сами своя декор

Кой казва, че единствените мебели, които принадлежат в спалнята, са тези, които са обозначени като такива от производителите? Можете да създадете почти изцяло нов спален комплект, и то без да харчите дори стотинка. Всичко, което трябва да направите, е да се огледате за вещи, които могат да се преобразуват функциите си така, че да заживеят нов живот в спалнята. Мебелите, които имат най-много алтернативи за това са рамката на леглото и нощните шкафчета.

  • Декоративни прегради, стари дървени щори, антични врати или такива с по-интересен дизайн биха били по-разчупена и интересна алтернатива на традиционната рамка за легло. 
  • Варианти за нощното шкафче са интересните винтидж (или който и да е друг стил) столове, табуретките, дори и стволът от дърво или пък някой стар барабан. 

Вижте още: Така го правят дизайнерите: как да обзаведете малка спалня


Декорирайте празните повърхности

Доста от празните повърхности в спалнята, като например тази на скрина, могат да бъдат много повече от място за съхранение на сгънати дрехи, които трябва да бъдат прибрани в чекмеджетата; бижута, които трябва да бъдат в кутия; книги, които са са объркали пътя към рафта; и мръсни съдове от среднощното хапване, които, нека бъдем честни, трябваше да бъдат в мивката. В една красива и стилна спалня обаче тези гледки не присъстват. В нея налице са добрият декор и естетиката. Как обаче да украсим повърхностите на мебелите в стаята?

  • Лесна и бърза идея е да поставете висока лампа, някакво растение, кутия за бижута или произведение на изкуството, подпряно на стената (не окачено) от едната страна на повърхността.
  • От другата страна позиционирайте два или три елемента, които са с различна височина, но по-ниски от високия елемент, който сте използвали. Стайни растения, рамкирани снимки или малки колекционерски материали биха изпълнили тази роля прекрасно.
  • В средата на повърхността създайте своя малък рай - поставете любимата си козметика, най-обичаните си парфюми или пък вещ, която ви допада.

Е, сами виждате, че организираната, хармонична и стилна спалня не е мираж. С няколко прости трика и нулеви средства можете да постигнете един наистина зашеметяващ ефект. Ако пък имате нужда от професионална помощ относно декорацията в дома, не се колебайте и се свържете със специалистите, регистрирани в сайта ни. Направете безплатна заявка за проект още сега. След 24 часа вече ще имате готови оферти, които да сравните и да изберете най-подходящия за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Магнит С ЕООД
Боядисване и декорация, София
58 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта