Декорация в спалнята: обърнете внимание на детайлите

Публикувано на 30/07/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 30/07/2020 | Видяно 3 061 пъти

Защо спалнята има нужда от декоративни елементи? Да, това е въпрос, който изисква много отговори. Декорацията в спалнята трябва да има положителен ефект върху човека. Дизайнът на тази стая допринася за спокойствие вечер преди лягане, а сутрин трябва да внесе позитивно настроение за деня. Така че, нека направим правилен избор за най-интересните декоративни елементи в спалнята. Те могат да бъдат не само стилни и красиви, но и практични!

Ако не може да се справите сами, потърсете помощ от регистрираните специалисти в MaistorPlus. Мнението на професионалистите по интериорен дизайн със сигурност ще са повече от полезни.


Да се погрижим за съня и релакса!

Спалнята е една от най-важните стаи във всеки дом. Тук всеки започва и приключвате деня си. Ето защо добре проектираният дизайн на спалнята, отразяващ индивидуалността на собствениците, е изключително важен.

  • Декорацията на спалнята трябва да бъде тясно свързана с характера на обитателите на стаята, задоволявайки техните нужди.
  • Декоративните елементи в стаята не трябва да са прекалено много, така че понякога трябва да се заложи на функционалния минимализъм. Това решение обаче не означава, че дизайнът на спалнята включва само легло, малък гардероб или миниатюрна тоалетна масичка.
  • Оказва се, че акцент под формата на лампа, абажур, картина, ваза, статуетка, пердета може да бъде много подходящ.


Първи стъпка за правилна декорация на спалня

Спалнята е помещение в дома, което е истински храм за почивка, така че нейният интериор като цяло трябва да бъде обмислен прецизно: от мебелите до декоративните елементи.

  • Всеки детайл е от съществено значение за стаята: цветовете на стените, подовете, щорите, полилея, пердетата, ширината на леглото, подредбата на мебелите, осветлението и др.
  • Благодарение на компетентни дизайнерски решения можете да получите уютна атмосфера в спалнята, която ще я направи романтична, модерна, елегантна или ретро. Така че, в случай, че спалното помещение е в приглушени цветове, можете да си позволите да декорирате пространството елементи с по-изразителни тонове. Всичко зависи от личните предпочитания.
  • Аксесоарите и декорациите в спалнята създават чудеса, малките детайли могат значително да променят характера на всяка стая.
  • Независимо какъв декоративен елемент за спалня избирате, важно е той да изразява вашата индивидуалност.

Вижте още: Мебели и декорация за спалнята - как да си ги направим сами


Обърнете внимание на килима

Трябва ли да има килим в спалното помещение?

Никой не харесва усещането, което може да изпита, когато краката му докоснат студения под, след като се събуди. За да направите утрото по-приятно, струва си да инвестирате в килим или малки килимчета с декоративна цел.

  • Килимът изглежда перфектно както в минималистична, така и в класическа спалня.
  • Той е не само практичен, но може значително да промени интериора на стаята. А на пазара се предлагат много разновидности - наистина може да намерите точно това, което ви трябва.
  • Съвет: Не е задължително да слагате само един голям килим. Просто използвайте два по-малки, които перфектво освежават интериора и в същото време са функционален елемент в спалнята.

Вижте още: Килими в дома – неочаквано добри решения


Магията на възглавниците...

В центъра на всяка спалня, разбира се, винаги е леглото. Често си го представяме с много малки и големи меки възглавници. Те са неразделен елемент от декорацията на спалнята и, разбира се, носят шик.

  • Някои от тях имат чисто практично приложение, по-тази причина обърнете внимание на анатомичните възглавници, които носят комфорт по време на сън.
  • Развихрете своето въображение - има възглавници в различни цветове, материали, шарки, форми, които са подходящи за декорация в това помещение. Изборът е огромен.
  • Желателно е да обърнете внимание на факта, че възглавниците заедно създават творческо цяло. Както и че те трябва да бъдат в унисон с целия интериор на стаята.
  • Съвет: Не забравяйте, че някои от тях могат и да бъдат по пода. Така те се превръщат в красив и удобен декоративен елемент.


За силата на огледалото в спалнята...

Помислете за огледало, което ще придаде на спалнята уникален вид. Всяка елегантна спалня трябва да има впечатляващо огледало.

  • Можете да изберете голям модел, стоящ на пода в сребриста рамка.
  • Огледалото, заедно с малка тоалетка, създава очарователен кът за релакс.
  • Това е изключително полезна декорация за спалня, защото в допълнение към вътрешната красота визуално разширява стаята.
  • Не забравяйте, че огледалото може да е монтирано на стената или на вратите на гардероба.

Вижте още: Как да използваме огледалата за по-добра енергия в дома според фън шуй


Как да създадем романтична атмосфера в спалнята си?

За да се почувствате вълшебно, отделете специално място на осветителните тела в спалнята си.

  • Тези, които са монтирани на стената, несъмнено създават романтична атмосфера и допринасят за позитивен релакс. В зависимост от вашето желание можете да сложите фенери с различни форми или LED свещи. Допълнете пространството с осветление, което е подово или е на тавана - тип лунички.
  • Ключът към създаването на спокойно настроение в интериора на спалнята е декорът на прозорците. Препоръчително е да се спрете на елегантна ролетна щора или шикозно плътно перде, които допълват успешно интериора това помещение.
  • Спалнята е място, чието подреждане изисква обмислен дизайн, както и индивидуален стил. Бъдете креативни и адаптирайте най-обикновени предмети в нейния интериор. В тази роля ще работи почти всичко. Използвайте стилен стол с или без тапицерия  А защо не и барбарон, който ще бъде отличен декориращ елемент. Поставете на нощното си шкафче книги, лампа или декоративна кутия, която ще бъде не само украшение, но и практично решение за съхранение на бижута.

Блясъкът и екстравагантните детайли не винаги дават в тази стая очаквания резултат. Декорацията на спалнята е задължителна. Важно обаче да я синхронизирате с интериора и с вашите предпочитания. Понякога тази задача може да се окаже доста трудна. И точно в такива моменти може да се консултирате със специалистите, регистрирани при нас. Направете безплатна заявка за проект. След това очаквайте оферти, между които ще изберете най-подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта