Сладки сънища в ретро стил!

Публикувано на 10/07/2019 от Магдалена | Последна редакция на 19/07/2019 | Видяно 1 390 пъти

Всички имаме носталгия към отминалите дни. Е, вече е доста лесно да се пренесем отново там. Само си помислете за спалня в ретро стил – красиви мебели в наситен кафяв цвят и бели дантелени пердета с воал отгоре. Дори за акцент можем да вземем от мазето на баба, стария касетофон или още по-интересно – грамофон. Ретро стилът е препратка към всичко, което вече се е случило. Спалнята обзаведена по този начин, изглежда стилно и елегантно.

Когато правите интериора, трябва да разчитате на мебели украсени и тапицирани по подходящия начин. Те обикновено са масивни и биха изглеждали добре в по-просторни спални. Акцентите в ретро стила са огледалата със големи и златни рамки, кристалните полилеи, дървените масички и абажурите. Ако не сте запознати с особеностите на този стил и имате нужда от професионална помощ, можете да се обърнете към специалистите по интериорен дизайн, регистрирани в сайта ни.


Назад във времето!

Ако днес залагаме на по-семплия стил и възможно най-малко мебели в спалнята, то в миналото не е било така. Тъмните цветове преобладават в тогавашния интериор и определено кичът е бил на мода. Големи и тъмни завеси от плюш, масивно легло с красиво изработена рамка и голям скрин. Това са само малка част от мебелите, които са позиционирали в спалните си тогава.

Достатъчно е да сложите кристален полилей или лампи с абажури, за да пресъздадете уюта от едно време. Представете си спалнята с приглушено осветление, меко легло с плюш възглавници, спуснати завеси и чаша вино. Ние успяхме да се пренесем назад във времето, а вие?


Семпло, но все пак ретро!

За тези от вас на които им идва малко в повече кича на ретро стила, ще предложим малко по-семпло представяне на интериора за спалня. В духа на отминалите години, можем да се задоволим само с масивната спалня и гардероб. Не е задължително непременно да заложим изцяло на тъмните цветове. Все пак имаме толкова голям избор от мебели и декорации в този стил, че дори само два абажура в ъглите на стаята, са достатъчни. Дори само един килим на пода придава уюта от който имаме нужда.

Добре е да знаете, че не е нужно да купувате всичко ново, просто идете на гости в старата къща на баба и ще останете изумени, колко много находки ще откриете и възродите в своя дом.


Красиви винтидж спални!

Винтидж стилът излъчва романтика и спокойствие. Той носи красотата на миналото, съпътстван от антикварни аксесоари и вещи. Този стил се характеризира с цветните завеси, старият скрин и тапети в млечни цветове. Като аксесоари из спалнята можете да добавите стария куфар на дядо, както и стенния часовник, който е потънал в прах.

Почти задължителен елемент е огледало с красива рамка с орнаменти. Също така обвити около рамката на леглото лампички в един цвят, които допълнително допринасят за романтичната нотка в спалнята. В много магазини ще откриете красиви музикални кутии, кристални вази и старинни свещници от едно време. Хората, които предпочитат този стил, са наричани романтици.

Вижте още: 4 прекрасни винтидж спални


Ретро стилът – такъв, какъвто сме го виждали само по филмите!

Определено като източник на идеи можем да използваме филмите. Там всичко е по-шармантно и кичозно, личи си колко е скъпо и качествено. Високи спални с истинска кожа по таблите, скъпи кристални полилеи, изящни дървени масички придружени от пухкави табуретки и красиво изтъкани килими. Живеем в такова време, в което няма невъзможни неща. Всеки който харесва този стил, може да се сдобие с мебелите и декорацията която е нужна за дома си. Ретро стилът се характеризира с масивни и големи гардероби, красиви нощни лампи с абажур, ретро рамки за снимки, стенни часовници и големи огледала.

Така че не е нужно да имате машина на времето, за да се върнете в миналото, а просто да се възползвате от тенденциите. В случай че предпочитате професионално мнение в областта на интериорния дизайн, можете да се свържете със специалистите, регистрирани на нашия сайт. Заявете проект безплатно и изберете точния изпълнител според желанията ви, като ще имате възможност да сравните офертите им.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта