Идеи за спалня в бяло в 5 различни интериорни стилове

Публикувано на 27/02/2019 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 13/03/2019 | Видяно 4 156 пъти

Ако си мечтаете да изградите великолепна спалня в бяло в своя дом, но не сте сигурни как точно искате да изглежда тя - то днес ще ви заредим с доза вдъхновение. Подбрали сме 5 красиви варианта на това помещение в различни и често предпочитани интериорни стилове. Разгледайте ги, за да изберете сами този, който според вас ще бъде в максимална хармония с цялостния характер на жилището ви. Вижте краткия сбор от идеи и насоки, които сме подготвили за вас, а настъпи ли моментът да промените основния цвят в спалното си помещения - потърсете опитни бояджии, след регистрираните в нашата платформа, които да преобразят стаята ви лесно, спазвайки всички ваши предпочитания.


Минималистична бяла спалня - една лесно осъществима мисия

Ако сте любители на изчистения, минималистичен интериорен стил, то трябва да знаете, че той обича бялото. Ето няколко лесни стъпки, с които да постигнете минималистична спалня в бяло:

  • Ако таванът и стените са бели - опитайте се да внесете контрастни елементи върху пода. Дали ще бъде боядисан в друг цвят или просто ще положите върху него килим в различни нюанси - изборът е ваш. Придържайте се към еднотипна цветова гама, избягвайте прекалено ярки тонове.
  • Нека мебелите са в минимални количества - легло, ракла или гардероб и огледало. Това е основно правило в минимализма.
  • Декорацията е добре дошла, но и тя на свой ред трябва да бъде в ограничени количества и със семпъл вид. За по-добра преценка погледнете от разстояние - предметите от декора трябва да се сливат с интериора. 


Семпъл винтидж интериор в спалнята

Друг стил, който процъфтява върху бели основи, е винтидж. Той носи в себе си красиви прецизни детайли, нежна декорация и семпли линии, които украсяват бялото платно, оформяйки романтична и изчистена картина. Тук свободата е по-голяма, както с обзавеждането, така и с декорацията. 

  • Малките и кокетни старинни елементи са добре дошли. Добавете цветя в саксии и флорални мотиви, като последните могат да присъстват под формата на тапет, или върху покривката на леглото например.
  • Бъдете смели, но се придържайте в зададените от интериорния стил граници. Подбирайте свежи и светли тонове, които да се прелеят красиво в интериора, без да натоварват окото. 

Виж още: Великолепните флорални мотиви влизат в интериора


Модерният дом с радост ще приюти една бяла спалня

Модерният интериор с радост ще приюти новата ви спалня в бяло. Той обича светлите цветове и семпли, заоблени, както и всички други разновидности на правилните геометрични форми.

  • Употребата на стъкло, огледала, завеси и постелки - както върху леглото, така и по земята, са добре дошли.
  • Съчетанието от бяло с бежово, жълто, сиво и кафяво стоят в основите на този тип дизайн. С негова помощ ще можете да постигнете дори минималистичен интериор, както виждате на снимката.
  • Той позволява също влагането на флорални мотиви, статуи и интересни сувенири. 
  • Експериментирайте с много зеленина, цветя, поставени на земята, висящи от тавана, разположени върху шкафовете.

Въображението ще бъде ваш пръв помощник при заемането с подобен проект - освободете го!


Бяла спалня с дъх на море и слънчево докосване

Поканете лятото в у дома! Ето как можете да изградите спалня с морски интериор:

  • Заложете на следната гама цветове - синьо, зелено, мента, жълто, кафяво. Запазете белите основи и наслагвайте върху тях акценти в нежни тонове, които плавно да се преливат един в друг. 
  • За контраст използвайте дърво, слама, ратан, камъни, миди в различни разцветки. 
  • Декорацията трябва да бъде нежна и красива, но не непременно минимална. Всичко, което ви навява морски спомени, е добре дошло, стига да не създаде усещане за теснота и претруфеност.
  • Осигурете естествена дневна светлина. Не покривайте прозорците с плътни завеси или щори. Използвайте всеки слънчев лъч като част от декора!

Виж още: Изживейте релаксираща свежест с 10 удивителни спални в морски стил 


Класически стил в бялата спалня

Класическият стил е красив начин да се внесе пищност и лукс в щедри дози, умело съчетани с усещане за подредба и приятна среда в дома. Той се отличава с основни цветове като бяло и бежово. Геометричните форми са на почит, а предпочитаните материали - дърво, памук, сатен, коприна, камък, мрамор, гранит.

Не забравяйте, че каквото и решение да вземете, би било полезно да се консултирате със специалист по интериорен дизайн, който да ви помогне с професионални съвети и идеи. Можете да го откриете сред регистрираните в MaistotPlus вътрешни архитекти. Изпратите безплатна заявка за изпълнение на проект за вашата бъдеща спалня в бяло и разгледайте подбраните оферти, които ще получите в отговор, за да излъчите сред тях оптималната за вас!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта