Идеи за спалня в бяло в 5 различни интериорни стилове

Публикувано на 27/02/2019 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 13/03/2019 | Видяно 3 216 пъти

Ако си мечтаете да изградите великолепна спалня в бяло в своя дом, но не сте сигурни как точно искате да изглежда тя - то днес ще ви заредим с доза вдъхновение. Подбрали сме 5 красиви варианта на това помещение в различни и често предпочитани интериорни стилове. Разгледайте ги, за да изберете сами този, който според вас ще бъде в максимална хармония с цялостния характер на жилището ви. Вижте краткия сбор от идеи и насоки, които сме подготвили за вас, а настъпи ли моментът да промените основния цвят в спалното си помещения - потърсете опитни бояджии, след регистрираните в нашата платформа, които да преобразят стаята ви лесно, спазвайки всички ваши предпочитания.


Минималистична бяла спалня - една лесно осъществима мисия

Ако сте любители на изчистения, минималистичен интериорен стил, то трябва да знаете, че той обича бялото. Ето няколко лесни стъпки, с които да постигнете минималистична спалня в бяло:

 • Ако таванът и стените са бели - опитайте се да внесете контрастни елементи върху пода. Дали ще бъде боядисан в друг цвят или просто ще положите върху него килим в различни нюанси - изборът е ваш. Придържайте се към еднотипна цветова гама, избягвайте прекалено ярки тонове.
 • Нека мебелите са в минимални количества - легло, ракла или гардероб и огледало. Това е основно правило в минимализма.
 • Декорацията е добре дошла, но и тя на свой ред трябва да бъде в ограничени количества и със семпъл вид. За по-добра преценка погледнете от разстояние - предметите от декора трябва да се сливат с интериора. 


Семпъл винтидж интериор в спалнята

Друг стил, който процъфтява върху бели основи, е винтидж. Той носи в себе си красиви прецизни детайли, нежна декорация и семпли линии, които украсяват бялото платно, оформяйки романтична и изчистена картина. Тук свободата е по-голяма, както с обзавеждането, така и с декорацията. 

 • Малките и кокетни старинни елементи са добре дошли. Добавете цветя в саксии и флорални мотиви, като последните могат да присъстват под формата на тапет, или върху покривката на леглото например.
 • Бъдете смели, но се придържайте в зададените от интериорния стил граници. Подбирайте свежи и светли тонове, които да се прелеят красиво в интериора, без да натоварват окото. 

Виж още: Великолепните флорални мотиви влизат в интериора


Модерният дом с радост ще приюти една бяла спалня

Модерният интериор с радост ще приюти новата ви спалня в бяло. Той обича светлите цветове и семпли, заоблени, както и всички други разновидности на правилните геометрични форми.

 • Употребата на стъкло, огледала, завеси и постелки - както върху леглото, така и по земята, са добре дошли.
 • Съчетанието от бяло с бежово, жълто, сиво и кафяво стоят в основите на този тип дизайн. С негова помощ ще можете да постигнете дори минималистичен интериор, както виждате на снимката.
 • Той позволява също влагането на флорални мотиви, статуи и интересни сувенири. 
 • Експериментирайте с много зеленина, цветя, поставени на земята, висящи от тавана, разположени върху шкафовете.

Въображението ще бъде ваш пръв помощник при заемането с подобен проект - освободете го!


Бяла спалня с дъх на море и слънчево докосване

Поканете лятото в у дома! Ето как можете да изградите спалня с морски интериор:

 • Заложете на следната гама цветове - синьо, зелено, мента, жълто, кафяво. Запазете белите основи и наслагвайте върху тях акценти в нежни тонове, които плавно да се преливат един в друг. 
 • За контраст използвайте дърво, слама, ратан, камъни, миди в различни разцветки. 
 • Декорацията трябва да бъде нежна и красива, но не непременно минимална. Всичко, което ви навява морски спомени, е добре дошло, стига да не създаде усещане за теснота и претруфеност.
 • Осигурете естествена дневна светлина. Не покривайте прозорците с плътни завеси или щори. Използвайте всеки слънчев лъч като част от декора!

Виж още: Изживейте релаксираща свежест с 10 удивителни спални в морски стил 


Класически стил в бялата спалня

Класическият стил е красив начин да се внесе пищност и лукс в щедри дози, умело съчетани с усещане за подредба и приятна среда в дома. Той се отличава с основни цветове като бяло и бежово. Геометричните форми са на почит, а предпочитаните материали - дърво, памук, сатен, коприна, камък, мрамор, гранит.

Не забравяйте, че каквото и решение да вземете, би било полезно да се консултирате със специалист по интериорен дизайн, който да ви помогне с професионални съвети и идеи. Можете да го откриете сред регистрираните в MaistotPlus вътрешни архитекти. Изпратите безплатна заявка за изпълнение на проект за вашата бъдеща спалня в бяло и разгледайте подбраните оферти, които ще получите в отговор, за да излъчите сред тях оптималната за вас!Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Бригада Комплекс VIP
Покривни услуги, Пловдив
19 извършени проекта
Николай Даскалов
Цялостен ремонт, София
Топлоизолация ЕООД VIP
Изолация и Саниране, София
8 извършени проекта
angelov vasilev
Покривни услуги, Варна
Галин Борисов
Каменоделски услуги, София
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София