Великолепните флорални мотиви влизат в интериора

Публикувано на 25/01/2019 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 26/02/2019 | Видяно 1 539 пъти

Обичате флорални мотиви върху дрехите и аксесоарите, които носите? В такъв случай едва ли бихте имали нещо против да ги поканите и във вашия дом. Те могат да се превърнат в изключително нежен елемент от дизайна му, който да внесе цветно великолепие, контрасти и живот, дори в най-скучните стаи. Днес ще ви представим няколко свежи идеи с красиви цветове, които да ви вдъхновят да предприемете смела интериорна промяна. А когато дойде този момент - не забравяйте, че професионалните дизайнери, регистрирани в нашия сайт, са само на клик-разстояние от вас и са в готовност да изпълнят всичките ви хрумвания по най-добрия възможен начин!


Перфектното съчетание от тапети и околна среда

Вариантите за внасяне на флорални мотиви са безкрайни, като водещ сред тях са добре познатите ни тапети. Те с лекота ще внесат приветливо винтидж настроение, когато са изпъстрени с нежен цветен принт.  

  • Ако искате флоралното да е основна тема в интериора - то заложете на пъстра тематика, създайте акцент. Нека има контраст между тапетите, мебелите и пода. Обърнете внимание на снимката отляво, където има пъстри нюанси по стените и дивана, но подът е от натурално дърво, което създава хармония в композицията.
  • Дясната снимка пък показва как можете да пренесете конкретни тонове от флоралния тапет върху околната среда. Сив под, облечен с красива пъстра постелка, заедно заобиколени от мебели в различни нюанси на розовото. Тапетът пък е със сив фон и красиви цветя с преливащи цветове, на които прави комплимент обзавеждането.

Виж още: Сиво в интериора - един рядко предпочитан цвят


Изчистените геометрични форми са идеалният придружител на цветния тапет

Ако сте избрали наситен тапет с внушителни мотиви и рисунки, то заложете на основи в неутрални цветове, както и на геометрията като част от обзавеждането. В случая виждаме стена, облечена в различни нюанси на синьото, с малко зелено, придружени от екзотични птици. Флоралната тема се повтаря многократно върху цялата стена. Подът от паркет в светъл цвят и бели заобикалящи стени са необходим елемент, който създава контраст в тази дневна.

Геометрията е със засилено присъствие, но внесена дискретно. Най-очевидният елемент е приковаващата погледа нестандартна секция. Но геометрия можем да забележим също и в околностите - цилиндрична стъклена ваза вляво от секцията, кафе-маса с интересна обла форма, стъклени кубични сандъчета с цветя. Дори естествената конструкция на дограмата се превръща в част от геометричната композиция тук.


Една стая - много визии. Как да изберем?

Ако искате да внесете каквито и да било, включително флорални мотиви - то планирайте още в проект:

  • Изберете какви да бъдат основите, в какъв стил да бъдат мебелите и как ще ги разположите;
  • Спрете се на няколко основни цвята и създайте акценти на тях;
  • Подът, таванът, някои от стените и мебелите е добре да запазят по-обикновена визия, за да не се създаде усещане за претруфеност;
  • Накрая планирайте и детайлите - от картини, до възглавнички и декоративни орнаменти, всичко това, в комбинация, трябва да превърне дневната ви в хармонична картина.

Виж още: Впечатляващи цветови комбинации за по-свежа и приветлива дневна


Дребните промени, от които домът ви има нужда

Ако не сте решени на основен ремонт, но искате все пак цветята да присъстват в интериора - доверете се на въображението си. Представете си, че домът ви е платно и помислете какво бихте нарисували върху него. Цветя например могат да изгреят върху определени декоративни елементи - като чинии, чаши, вази, или пък картини с цветна тематика? А може би истински сухи или свежи цветя - изборът е във вашите ръце. Допитайте се до специалистите по интериорен дизайн, за да разберете дали сте на прав път. Заявете своя проект с флорални мотиви още днес, напълно безплатно, и разгледайте подбрани оферти от водещи компании в областта, а след това изберете сами кой да изпълни идеите ви! 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта