Великолепните флорални мотиви влизат в интериора

Публикувано на 25/01/2019 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 26/02/2019 | Видяно 448 пъти
Великолепните флорални мотиви влизат в интериора

Обичате флорални мотиви върху дрехите и аксесоарите, които носите? В такъв случай едва ли бихте имали нещо против да ги поканите и във вашия дом. Те могат да се превърнат в изключително нежен елемент от дизайна му, който да внесе цветно великолепие, контрасти и живот, дори в най-скучните стаи. Днес ще ви представим няколко свежи идеи с красиви цветове, които да ви вдъхновят да предприемете смела интериорна промяна. А когато дойде този момент - не забравяйте, че професионалните дизайнери, регистрирани в нашия сайт, са само на клик-разстояние от вас и са в готовност да изпълнят всичките ви хрумвания по най-добрия възможен начин!

Перфектното съчетание от тапети и околна среда

Перфектното съчетание от тапети и околна среда

Вариантите за внасяне на флорални мотиви са безкрайни, като водещ сред тях са добре познатите ни тапети. Те с лекота ще внесат приветливо винтидж настроение, когато са изпъстрени с нежен цветен принт.  

  • Ако искате флоралното да е основна тема в интериора - то заложете на пъстра тематика, създайте акцент. Нека има контраст между тапетите, мебелите и пода. Обърнете внимание на снимката отляво, където има пъстри нюанси по стените и дивана, но подът е от натурално дърво, което създава хармония в композицията.
  • Дясната снимка пък показва как можете да пренесете конкретни тонове от флоралния тапет върху околната среда. Сив под, облечен с красива пъстра постелка, заедно заобиколени от мебели в различни нюанси на розовото. Тапетът пък е със сив фон и красиви цветя с преливащи цветове, на които прави комплимент обзавеждането.

Виж още: Сиво в интериора - един рядко предпочитан цвят

Изчистените геометрични форми са идеалният придружител на цветния тапет

Изчистените геометрични форми са идеалният придружител на цветния тапет

Ако сте избрали наситен тапет с внушителни мотиви и рисунки, то заложете на основи в неутрални цветове, както и на геометрията като част от обзавеждането. В случая виждаме стена, облечена в различни нюанси на синьото, с малко зелено, придружени от екзотични птици. Флоралната тема се повтаря многократно върху цялата стена. Подът от паркет в светъл цвят и бели заобикалящи стени са необходим елемент, който създава контраст в тази дневна.

Геометрията е със засилено присъствие, но внесена дискретно. Най-очевидният елемент е приковаващата погледа нестандартна секция. Но геометрия можем да забележим също и в околностите - цилиндрична стъклена ваза вляво от секцията, кафе-маса с интересна обла форма, стъклени кубични сандъчета с цветя. Дори естествената конструкция на дограмата се превръща в част от геометричната композиция тук.

Една стая - много визии. Как да изберем?

Една стая - много визии. Как да изберем?

Ако искате да внесете каквито и да било, включително флорални мотиви - то планирайте още в проект:

  • Изберете какви да бъдат основите, в какъв стил да бъдат мебелите и как ще ги разположите;
  • Спрете се на няколко основни цвята и създайте акценти на тях;
  • Подът, таванът, някои от стените и мебелите е добре да запазят по-обикновена визия, за да не се създаде усещане за претруфеност;
  • Накрая планирайте и детайлите - от картини, до възглавнички и декоративни орнаменти, всичко това, в комбинация, трябва да превърне дневната ви в хармонична картина.

Виж още: Впечатляващи цветови комбинации за по-свежа и приветлива дневна

Дребните промени, от които домът ви има нужда

Дребните промени, от които домът ви има нужда

Ако не сте решени на основен ремонт, но искате все пак цветята да присъстват в интериора - доверете се на въображението си. Представете си, че домът ви е платно и помислете какво бихте нарисували върху него. Цветя например могат да изгреят върху определени декоративни елементи - като чинии, чаши, вази, или пък картини с цветна тематика? А може би истински сухи или свежи цветя - изборът е във вашите ръце. Допитайте се до специалистите по интериорен дизайн, за да разберете дали сте на прав път. Заявете своя проект с флорални мотиви още днес, напълно безплатно, и разгледайте подбрани оферти от водещи компании в областта, а след това изберете сами кой да изпълни идеите ви! 

Обичаш темите за дома и интериора и създаването на онлайн съдържание е твоя страст? Ако искаш с твои публикации да станеш част от водещата медия за дома в България, започни с попълване на нашия въпросник!

Попълни въпросник