Изживейте релаксираща свежест с 10 удивителни спални в морски стил

Публикувано на 13/10/2017 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 13/10/2017 | Видяно 6 275 пъти

Каквото и да правите в момента, ако сте си вкъщи, спрете за миг, отпуснете се и затворете очи. Пренесете се на морския бряг, чуйте как нежният бриз си играе с вълните. Усетете свободата във вените си и повярвайте, че можете да имате това преживяване и наяве. Защото когато морският дух се е настанил трайно в съзнанието ви, лесно ще намери място и между стените на дома ви. Щедри дози, обагрени в освежаващо синьо, моряшко намигване и тук-там по някоя рибка с кораб. Всичко това ви обещаваме в следващите редове. Слагайте спасителните пояси и поемаме на нашето вълнуващо пътешествие из 10 спални в морски стил, където свежест и релакс заедно създават очарователен интериор. Обновете и своето жилище с помощта на талантливите дизайнери, регистрирани в нашия сайт.


Спалня в морски стил за истински рибари

Стартираме нашето синьо пътешествие из освежаващите спални в морски стил с това модерно помещение, което доказва, че няма нищо нередно да държите риба на стената си. Особено ако последната е поела на хрилете си цяла рибарска лодка, заедно с рибаря. Този смел макро детайл в лявата част на стаята хармонично допълва цялостното интериорно внушение, подчинено на сиво-сини и тъмнокафяви тонове. Мебелите залагат на изчистени геометрични линии, като единственото бягство от правилните форми се случва върху светлия дървен под, където е постлана разчупена тъмна кожа. Естествената светлина свободно си проправя път през прозорци без завеси, за да донесе още повече простор и усмивки.

Вижте още: Елегантен и жизнерадостен интериор на красива къща в морски стил


Скромна морска спалня

Спалнята, при която се спираме тук, може действително да е скромна, особено що се отнася до площта ѝ, но категорично не ѝ липсват индивидуалност и стил. В нея дори и само на пръв поглед можем да различим поне пет нюанса на синия цвят на фона на мек бежов килим, покриващ целия под. Поради малката квадратура на помещението, избраното за него легло е от типа персон и половина. Акцентът върху него е хитро постигнат с помощта на декоративни възглавнички, над които наднича елегантен бял лампион. Във всеки един момент може да се получи нужното уединение от външния свят благодарение на дългите и плътни завеси при прозорците.


Морски сини усмивки на графитено сив фон

Представяли ли сте си някога, че на фона на графитено сиви стени наситено сини мебели могат да създадат своеобразна топлота в спалнята? Това се оказва напълно изпълнима мисия, още повече, когато в картината е замесено и надничащото през ъглов прозорец чисто небе. Макар и синият цвят да се причислява към студените тонове, в тази стая се усеща подчертано свеж полъх, именно благодарение на тях. А цялостната обстановка се омекотява от бежовите завивки, които умело допълват комбинацията от сиво и синьо, която продължава и върху голямото легло. Ако пък се настаним на мекия стол в далечния ляв ъгъл, можем да дръпнем един монолог на голямата риба при тавана, без да се притесняваме, че ще бъдем прекъснати.


Спалнята, която говори с морето

Събуждате се сутрин в морската си спалня, протягате се, положили глава върху морско сините си възглавници, отмятате завивките, по които трайно са се настанили миди и рапани, и поглеждате през прозореца. А отвъд него ви очаква безбрежната морска шир, по която вече се разхождат първите слънчеви лъчи. Прекрасен старт на деня, а такъв очевидно се случва на собственика на поредната спалня в морски стил, която ви представяме тук. Тя е малка и кокетна и видимо изобилства от свежо настроение. Има си и уютна нотка, която става възможна с любезното съдействие на естествения дървен паркет, избран за настилка на пода.


Морска спалня с дъх на лазур

Първото, което ще привлече погледа ви при тази приветлива спалня, без съмнение е големият панорамен прозорец отсреща. Той разкрива прекрасна гледка, съчетаваща лазурно небе и успокояващо ума море, и е главният виновник морският интериорен стил в помещението да има своето екстериорно продължение. Преобладаващите светли нюанси, в съчетание с щедро нахлуващата светлина, допринасят за пространственото внушение в помещението. Освен като спалня, то би могло да се използва и за домашен офис, тъй като в обзавежданено му е предвидено и бюро, точно срещу леглото. Все пак, ако жилището ви позволява, бихме ви посъветвали да избягвате смесването на работна и спална зона в едно.

Вижте още: Пренесете лятото у дома с тези страхотни кухни в морски стил


В личните покои на моряка

Твърди се, че няма моряк, който да е слязъл завинаги на брега. Дълги години след като са напуснали физически корабите, мислите и сънищата връщат морските хора сред гребените на вълните. И вероятно за тях преходът към сушата би бил една идея по-плавен, ако можеха да си имат морска спалня като тази тук. При нея дори и леглото е облякло моряшка фланелка от съпричастност към стопанина си. Бледият син цвят е плъзнал по стените, само за да се открои на фона им семплият дървен сандък, който вероятно крие пиратско съкровище вместо допълнителни завивки. А за да е по-лесно отплаването към далечни земи, макар и само мислено, в обзавеждането е добавен семпъл бял люлеещ се стол.


Морски рустик в спалнята

Ако съчетаването на сиви и сини тонове би звучало по-скоро като нещо логично, дори и в спалнята, то комбинирането на синьо и кафяво разчупва всякакви смели граници. Затова пък резултатът е очарователен, както можем да се уверим и сами, разглеждайки тази морска спалня с рустик привкус. В нея подслон са намерили две легла, върху които основната цветова гама е оставила своя раиран отпечатък. Подът и стените са подчинени на нежна какаова власт, която допълнително подчертава по-интензивните сини и оранжеви акценти. Под малкия прозорец нишата е оползотворена с малък релаксиращ кът, където пряката светлина позволява потапяне в света на някоя увлекателна книга.

Вижте още: Помечтайте за топли вечери в съвършената рустик спалня


Съвременно, провинциално, морско!

Надничането в тази спалня ще ви отвърне с вихър от разнообразни впечатления. Морският дух е налице, макар и семпло представен от единственото синьо-лилаво присъствие, преметнато върху голямото легло. Присъства и съвременният полъх, който е деликатно обогатен с няколко провинциални детайла в обзавеждането. Цялата интериорна палитра се е отразила в голямо огледало, което прави помещението да изглежда визуално по-голямо. Ако пък насочим вниманието си към стената, покрай която се спускат две зелени осветителни тела, е много вероятно да ни се прииска да нарисуваме нещо върху получилото се там рамкирано бяло платно. Дали да заложим на морски пейзаж или на нещо по-неочаквано?


Флорални мотиви в морската спалня

Тази спалня в морски стил си има своето винтидж очарование. Последното става възможно благодарение на двете вертикални правоъгълни пана с флорални мотиви, разположени от лявата и дясна страна на леглото. То пък впечатлява с леко аристократичното си излъчване, обещаващо спокойни сънища сред чистите завивки. Топъл полъх в помещението донасят кафявият килим, съвместно с дървените нощни масички и облеченото в бежова кожа табло за легло. А в случай че си поканите гости в това малко царство на релакса, ще можете да се отдадете на сладки приказки, приседнали на малката синя пейка пред леглото.


В прегръдките на тъмното море

Спалните, подчинени на тъмни нюанси, притежават особен почерк, който успява да усили чувството за стабилност и сигурност. Представената тук спалня в морски стил извиква усещането, че сме се гмурнали в тайнствени подводни дълбини. Обещава интимност по един особен и ненатрапчив маниер, пък било то и в рамките на видимо оскъдна квадратура. Вие пък можете да си гарантирате позитивни интериорни промени не само в спалнята, а и във всяка стая в дома, когато се доверите на квалифицирани специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Направете своята безплатна заявка още сега, сравнете оферти и препоръки и заложете на изпълнител, който ще оправдае най-смелите ви очаквания.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта