Пренесете лятото у дома с тези страхотни кухни в морски стил

Публикувано на 07/07/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 07/07/2017 | Видяно 22 468 пъти

Жилищата в морски стил се отличават с невероятна свежест и удобство, като съчетават приятни синкави нюанси и вдъхновяващи елементи, събрани направо от плажната ивица. Ако и вие си мечтаете да живеете близо до морския бряг, то прилагането на този стил в интериора е точното решение за вас! Днес ще ви покажем как да го съчетаете с представата за модерна кухня, която освен гостоприемна, трябва да бъде и наистина функционална. От своя страна възможностите на дизайна са безкрайни – от красивата среща на елементи в бежово и тюркоазено до вграждането на истински аквариум в кухненския модул. Днес можете да превърнете дори най-тясното и тъмно помещение в хармонично кътче за приготвяне на вкусна храна! Качествената изработка на кухненските шкафове пък поверете на опитни специалисти, като се запознаете с техния опит, снимки от реализирани проекти и оценки от предишни клиенти!


Морският стил е постижим и без класическото синьо

Свикнали сме да свързваме морския стил в интериора със задължителните сини елементи, пресъздаващи красотата на морските дълбини. В действителност обаче създаването на модерна кухня в този стил позволява да излезем от рамките на традиционните представи и да заложим на елементи в бежово и кафяво, които ще направят кухнята по-топла и уютна, при това без да я отдалечат визуално от брега. Заложете на шкафове с елегантен дизайн, които ще позволят оптимално удобно разположение на зоните за миене, готвене и запасяване, съобразено с правилото за работния триъгълник. Декорирайте кухнята с красиви орнаменти, съхранили очарованието на приятните летни вечери, прекарани на плажа с приятели и се убедете сами, че понякога ключът за постигането на даден стил в интериора е скрит в малките детайли. Подобно решение има и едно невероятно предимство – можете лесно да подменяте декорациите в кухнята съобразно сезона или вашето настроение, така че да не се ангажирате с един конкретен стил, пък било то и морски.

Виж още: Кухненският остров - от избора на материали до финалния дизайн


Пренесете морето директно в модерната си кухня

Прилагането на морския стил в интериора невинаги е обвързано със сериозни разходи около изграждането на кухненски остров под формата на лодка или пък поставянето на огромен аквариум в помещението. Този стил приема различни вариации, съобразени с вашите предпочитания и бюджет, както и с големината и формата на помещението. Доказателство за това откриваме в тази малка кухня, която залага на класически кухненски шкафове в синьо. За да разчупят изчистения облик на стаята, специалистите решават да направят горните кухненски шкафове по-интересни, като ги превърнат в своеобразно изображение на морския бряг. Този ефект е постижим при кухненски шкафове, изработени от ПДЧ плоскости, но и при такива от стъкло. Независимо от това на кой материал се спрете, едно е сигурно – подобен детайл ще внесе свежест и настроение дори в най-малкото и схлупено помещение!


Кухня в тюркоазено и бежово – едно невероятно съчетание за съвременния дом

Морският стил в интериора повелява наличието на множество елементи в синьо и бяло, декорации от дърво, както и красиви саксийни растения, които да вдъхват живот на обстановката. Извън тази класическа комбинация обаче съществуват и други вълнуващи варианти, които ще сближат жилището ви с представата за морския бряг, при това без да го лишат от необходимата индивидуалност. Тук например специалистите залагат на красиво съчетание от кухненски шкафове в бежово и тюркоазено, които са перфектно допълнени от изчистени бели плотове. По този начин кухнята изглежда по-топла и уютна, като гланцираното покритие на част от модула спомага и за нейното елегантно и модерно излъчване. Асиметричното разположение на мебелите е друго смело решение, което обаче е съобразено със стремежа за осигуряване на оптимално удобство при готвене. Невероятно, нали?

Виж още: Кухнята мечта


Кухненски остров под формата на лодка – защо не?

Специално за авантюристите сред вас предлагаме едно удивително решение за кухня, с което целогодишно ще „плавате“ сред бурните морски вълни! Креативен, интересен и изненадващо практичен – кухненският остров под формата на лодка без съмнение ще очарова вашите гости. На пръв поглед това решение изглежда лишено от функционалност – то ще заема твърде много място в кухнята и повече ще пречи, отколкото да помага на кулинарния виртуоз у дома. В действителност обаче този кухненски остров притежава няколко кокетни отворени рафта за подреждането на различни кухненски пособия и бурканчета с подправки, така че всичко необходимо за приготвянето на вкусно ястие винаги да ви бъде подръка. Освен това в корпуса на модула са вградени няколко удобни зони за съхранение на съдове и кухненски джаджи, което спомага и за постигането на по-добра организация в помещението. Хитро, нали?

Виж още: Кухненски шкафове - цени


Пренесете морето в дома си, като превърнете аквариума в част от кухненското обзавеждане

Ако не сте ограничени с конкретен бюджет за ремонта на кухнята и можете да си позволите да експериментирате с нейния дизайн, то изграждането на кухненски модул с вграден аквариум е точното решение за вашата нова кухня в морски стил. Едва ли има по-подходящ елемент за пресъздаването на красивите морски дълбини в домашни условия! Важно е обаче подобен тип декорация да не заема твърде много място върху кухненския плот и да не затруднява преминаването между различните зони в кухнята. За целта специалистите вграждат аквариума в дизайна на масивния кухненски остров, като по този начин аквариумът отнема относително малка част от пространството за съхранение на кухненски съдове и пособия. Това е и подходящ вариант за усвояването на неудобната ниша в помещението, като обаче е важно да знаете, че аквариумът изисква солидна инвестиция, както от гледна точка на изграждането, така и откъм поддръжката на по-късен етап.

На кой от тези варианти бихте заложили вие, за да пресъздадете очарованието на морския стил и в своето жилище? Споделете с нас своите идеи, а за качествения ремонт на кухнята разчитайте на опитни професионалисти! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и се запознайте с техните оферти още сега!

Избери от над 5200 майстори и фирми за твоя ремонт
И вземи ваучер за пазаруване в