Пренесете лятото у дома с тези страхотни кухни в морски стил

Публикувано на 07/07/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 07/07/2017 | Видяно 23 677 пъти

Жилищата в морски стил се отличават с невероятна свежест и удобство, като съчетават приятни синкави нюанси и вдъхновяващи елементи, събрани направо от плажната ивица. Ако и вие си мечтаете да живеете близо до морския бряг, то прилагането на този стил в интериора е точното решение за вас! Днес ще ви покажем как да го съчетаете с представата за модерна кухня, която освен гостоприемна, трябва да бъде и наистина функционална. От своя страна възможностите на дизайна са безкрайни – от красивата среща на елементи в бежово и тюркоазено до вграждането на истински аквариум в кухненския модул. Днес можете да превърнете дори най-тясното и тъмно помещение в хармонично кътче за приготвяне на вкусна храна! Качествената изработка на кухненските шкафове пък поверете на опитни специалисти, като се запознаете с техния опит, снимки от реализирани проекти и оценки от предишни клиенти!


Морският стил е постижим и без класическото синьо

Свикнали сме да свързваме морския стил в интериора със задължителните сини елементи, пресъздаващи красотата на морските дълбини. В действителност обаче създаването на модерна кухня в този стил позволява да излезем от рамките на традиционните представи и да заложим на елементи в бежово и кафяво, които ще направят кухнята по-топла и уютна, при това без да я отдалечат визуално от брега. Заложете на шкафове с елегантен дизайн, които ще позволят оптимално удобно разположение на зоните за миене, готвене и запасяване, съобразено с правилото за работния триъгълник. Декорирайте кухнята с красиви орнаменти, съхранили очарованието на приятните летни вечери, прекарани на плажа с приятели и се убедете сами, че понякога ключът за постигането на даден стил в интериора е скрит в малките детайли. Подобно решение има и едно невероятно предимство – можете лесно да подменяте декорациите в кухнята съобразно сезона или вашето настроение, така че да не се ангажирате с един конкретен стил, пък било то и морски.

Виж още: Кухненският остров - от избора на материали до финалния дизайн


Пренесете морето директно в модерната си кухня

Прилагането на морския стил в интериора невинаги е обвързано със сериозни разходи около изграждането на кухненски остров под формата на лодка или пък поставянето на огромен аквариум в помещението. Този стил приема различни вариации, съобразени с вашите предпочитания и бюджет, както и с големината и формата на помещението. Доказателство за това откриваме в тази малка кухня, която залага на класически кухненски шкафове в синьо. За да разчупят изчистения облик на стаята, специалистите решават да направят горните кухненски шкафове по-интересни, като ги превърнат в своеобразно изображение на морския бряг. Този ефект е постижим при кухненски шкафове, изработени от ПДЧ плоскости, но и при такива от стъкло. Независимо от това на кой материал се спрете, едно е сигурно – подобен детайл ще внесе свежест и настроение дори в най-малкото и схлупено помещение!


Кухня в тюркоазено и бежово – едно невероятно съчетание за съвременния дом

Морският стил в интериора повелява наличието на множество елементи в синьо и бяло, декорации от дърво, както и красиви саксийни растения, които да вдъхват живот на обстановката. Извън тази класическа комбинация обаче съществуват и други вълнуващи варианти, които ще сближат жилището ви с представата за морския бряг, при това без да го лишат от необходимата индивидуалност. Тук например специалистите залагат на красиво съчетание от кухненски шкафове в бежово и тюркоазено, които са перфектно допълнени от изчистени бели плотове. По този начин кухнята изглежда по-топла и уютна, като гланцираното покритие на част от модула спомага и за нейното елегантно и модерно излъчване. Асиметричното разположение на мебелите е друго смело решение, което обаче е съобразено със стремежа за осигуряване на оптимално удобство при готвене. Невероятно, нали?

Виж още: Кухнята мечта


Кухненски остров под формата на лодка – защо не?

Специално за авантюристите сред вас предлагаме едно удивително решение за кухня, с което целогодишно ще „плавате“ сред бурните морски вълни! Креативен, интересен и изненадващо практичен – кухненският остров под формата на лодка без съмнение ще очарова вашите гости. На пръв поглед това решение изглежда лишено от функционалност – то ще заема твърде много място в кухнята и повече ще пречи, отколкото да помага на кулинарния виртуоз у дома. В действителност обаче този кухненски остров притежава няколко кокетни отворени рафта за подреждането на различни кухненски пособия и бурканчета с подправки, така че всичко необходимо за приготвянето на вкусно ястие винаги да ви бъде подръка. Освен това в корпуса на модула са вградени няколко удобни зони за съхранение на съдове и кухненски джаджи, което спомага и за постигането на по-добра организация в помещението. Хитро, нали?

Виж още: Кухненски шкафове - цени


Пренесете морето в дома си, като превърнете аквариума в част от кухненското обзавеждане

Ако не сте ограничени с конкретен бюджет за ремонта на кухнята и можете да си позволите да експериментирате с нейния дизайн, то изграждането на кухненски модул с вграден аквариум е точното решение за вашата нова кухня в морски стил. Едва ли има по-подходящ елемент за пресъздаването на красивите морски дълбини в домашни условия! Важно е обаче подобен тип декорация да не заема твърде много място върху кухненския плот и да не затруднява преминаването между различните зони в кухнята. За целта специалистите вграждат аквариума в дизайна на масивния кухненски остров, като по този начин аквариумът отнема относително малка част от пространството за съхранение на кухненски съдове и пособия. Това е и подходящ вариант за усвояването на неудобната ниша в помещението, като обаче е важно да знаете, че аквариумът изисква солидна инвестиция, както от гледна точка на изграждането, така и откъм поддръжката на по-късен етап.

На кой от тези варианти бихте заложили вие, за да пресъздадете очарованието на морския стил и в своето жилище? Споделете с нас своите идеи, а за качествения ремонт на кухнята разчитайте на опитни професионалисти! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и се запознайте с техните оферти още сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта