4 прекрасни спални с индустриален дизайн

Публикувано на 14/01/2019 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 04/02/2019 | Видяно 3 098 пъти

Ако сте привърженици на грубоватия, но непринудено красив вид на помещенията в дома и се чудите как да вмъкнете такъв и в стаята за почивка - то за вас подходящо решение е спалня в индустриален дизайн. Той, сам по себе си, притежава някои неоспорими качества, които го правят все по-предпочитан за съвременните домове. Комфортът от това да не влагате прекалено много старание в изграждането на перфектно измазани и боядисани стени и обзавеждането с чисто нови мебели бързо ще ви накара да се влюбите в индустриалната дизайнерска идея. Разгледайте нашите предложения и почерпете доза необходимо вдъхновение, а когато дойде моментът за действие, знайте, че вътрешните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus, са в очакване на вашите проекти!


Как да комбинирате нежни цветове с груби елементи

Изграждането на елегантна спалня с елементи на индустриален дизайн с минимално количество предмети, които не запушват интериора, е по-лесно отколкото предполагате:

  • Създайте точка на фокус (focal point), където да концентрирате индустриалните елементи максимално, както е посочено на тази снимка.
  • Тук точката на фокус е на заден план на снимката, зад голямото комфортно легло, под формата на стена, изградена от бетонови блокчета, в комбинация с подходящи осветителни тела в сходен стил.
  • Основите пък са съвсем изчистени в максимално най-неутрални цветове, което създава баланс и хармония в спалнята - два изключително важни фактора, които е хубаво да присъстват в помещението за почивка.

Виж още: Сиво в интериора - един рядко предпочитан цвят 


Когато сивото е на почит - индустриализмът е добре дошъл

Сивото е често срещано в помещения, в които присъстват характеристики на индустриалния дизайн. Това е така, защото то създава една перфектно неутрална основа, върху която могат да се добавят всякакви елементи по наше усмотрение. В случая изборът на палетно легло с тъмен цвят на дървото и семпла минимална декорация се обединяват, за да пресъздадат усещането, което носи грубият интериорен стил, без да е необходимо да се влагат излишни средства. Вече можете да забележите как един основен компонент, комбиниран с подходящи осветителни тела, може да доведе индустриализма в дома ви лесно и със замах.


Дайте воля на въображението си

Ако пък сте в другата крайност - не се стремите към минимализъм и изчистени детайли, а имате много идеи, които искате непременно да осъществите, ето как да подходите:

  • Създайте проект от еднородни цветове и използвайте предмети със сходни форми. Нека точката на индустриален фокус е една - така ще запазите чувството за подредба.
  • Използвайте фини, елегантни линии в декорацията - семплата геометрия ще бъде ваш пръв помощник.
  • Запазете основите неутрални - бяло, черно, сиво и техни нюанси са най-подходящи за изпълнението на тази задача.
  • Бъдете смели, но внимателни - всяко нещо е хубаво, когато е премерено добре.

Виж още: Как да изберем мебели за спалня, така че стаята да изглежда по-уютна и красива?


Перфектният начин да комбинирате няколко стила

Има различни варианти на интериорни комбинации, от които можете да се възползвате, когато основната задава е внасянето на индустриален дизайн. Една от тях определено е типичната тухлена стена, в присъствието на бели скандинавски детайли. Възползвайте се от възможността да вложите винтидж обзавеждане, което перфектно се вписва в грубите черти на индустриализма, особено когато е съчетано със семпли основи. Не се старайте всичко да е перфектно подредено, но внимавайте да не прекалите с декора.

За да сте сигурни, че взимате правилните решения за вашата спалня - потърсете помощ от специалистите по интериорен дизайн. Заявете своя проект още днес, напълно безплатно, и в кратък срок ще ви изпратим оферти от най-добрите професионалисти. Разгледайте ги, сравнете профилите и оценките от техните клиенти, а след това преценете с кой от тях искате да работите.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта