Как да комбинирате нежни цветове с груби елементи

Последна редакция на 25/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 203 пъти

Изграждането на елегантна спалня с елементи на индустриален дизайн с минимално количество предмети, които не запушват интериора, е по-лесно отколкото предполагате:

  • Създайте точка на фокус (focal point), където да концентрирате индустриалните елементи максимално, както е посочено на тази снимка.
  • Тук точката на фокус е на заден план на снимката, зад голямото комфортно легло, под формата на стена, изградена от бетонови блокчета, в комбинация с подходящи осветителни тела в сходен стил.
  • Основите пък са съвсем изчистени в максимално най-неутрални цветове, което създава баланс и хармония в спалнята - два изключително важни фактора, които е хубаво да присъстват в помещението за почивка.

Виж още: Сиво в интериора - един рядко предпочитан цвят 

Свързано:

Идеи за спалня 4 прекрасни спални с индустриален дизайн

В тази стая с нежни цветове и леко “нахвърлян” интериор се открояват типични индустриални нотки, вложени по лек, естествен начин, който не се натрапва прекалено много на окото. Първият и основен индустриален елемент е изградената от бетонови блокчета стена зад леглото. С автентичния си, непринуден вид, тя внася доза от грубия стил, в една така ефирна и нежна стая, без да разваля първоначалните и идея и облик. Лампите, тип прожектори, както и подаващите се такава от стената вляво на снимката и стигаща чак до над самото легло, са също изключително типичен елемент, който набляга още по-засилено на понятието индустриален дизайн. Но тези елементи са вложени на изчистен фон от светъл паркет и бели стени, от минимално количество вещи и декорация, бели чаршафи, постелка на земята тип лате, възглавници в нюанси на сивото, тежки завеси в бяло и черно. Мебели, като изключим леглото, почти няма. Две изключително опростени масички, служещи за нощни шкафчета и малка кушетка на преден план - това е. Комбинацията от минимализъм и индустриализъм си пасват така добре, а тук дуото е използвано и разгърнато в цялата му прелест.