10 великолепни спални в класически стил, които ви потапят в разкош и лукс

Публикувано на 24/10/2018 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 30/07/2018 | Видяно 3 605 пъти

Изобилие от разкош и лукс е сред първите асоциации, които естествено се появяват в представите ни при споменаването на класическия стил. Той е буквално във вихъра си в спалните зони, където може да ви накара да се почувствате като истинска кралска особа. Ще го познаете по наличието на масивни дървени мебели, ценни произведения на изкуството, висококачествени текстилни материи. В следващите редове ви каним на разходка из 10 великолепни класически спални, които гарантирано ще повишат градуса ви на луксозно настроение. А в случай че решите да пренесете нещо от видяното и във вашия дом, сбъднете своите интериорни желания с помощта на доказаните професионалисти, регистрирани в нашия сайт.

Започваме нашия поход с показаната тук спалня, която е типичен представител на класическия дизайн. Преобладаващите в нея бежови тонове, в комбинация с дървени акценти, впечатляващи картини и тежко падащи завеси и покривала, заслужено ѝ отреждат статут на създадена като по учебник.


Бяло и златно се свързват хармонично в класическа спалня

Кокетно намигване, обагрено в бяло и златно, ни посреща в тази спалня в класически стил. Тук мебелите следват общата линия на извитите форми, чиято чиста белота изпъква на фона на ненатрапчив дървен под. Златистите орнаментики по леглото са само началото на едно луксозно преживяване, което е деликатно завършено със сатенени декоративни възглавнички. Характерният за този дизайн бежов фон откриваме по стените, които правят плавен преход с решения в пастелен зелен нюанс таван. Килимът единствен в помещението бойкотира общата цветова гама със съчетанието си от кремави и лилави разцветки. Персийското му присъствие внася така необходимия завършващ щрих, който да добави точните дози уют.


Класиката носи пустинен вятър с нежни лилави акценти

Поглеждайки тази разкошна спалня в класически стил, веднага си представяме пустинен вятър, който е оставил своите пясъчни следи. Последните са донесли със себе си и изискано лилаво настроение. То се е настанило трайно при леглото, заемащата централно място масичка и осветителните тела. Мраморът по пода се обединява със златните елементи, за да подчертаят заедно изяществото на тази великолепна стая. Дори и най-обикновена мебел, каквато се очаква да бъде гардеробът, не прави компромис с изискания си дизайн. Въпреки очакванията за по-тежки текстилни материи, в случая изборът на ефирни завеси към големия прозорец е напълно удачен. Същите нежно се вписват в цялостната обстановка и придават вълшебна завършеност на картината.

Вижте още: Разкошни малки спални


Класическа спалня, докосната от пролетта

Нежността е напълно допустима в една спалня в класически стил и демонстрираната тук го доказва с пролетното си очарование. В нея отсъстват тежките дървени мебели и сложни орнаментики, за сметка на деликатните пастелни елементи. Присъстващите в кремаво бяло мебели носят лекота в помещението, допълнена от свежестта на флоралния принт върху леглото. Спокойният зелен нюанс върху стените, който засилва интензитета си върху завесите, е повече от логичен в това очарователно спално пространство. Същото смело може да конкурира всяка отрупана с цветове градина, претендираща за романтичност. Липсва само гарнираното с малки бели облачета небе, но него ще оставим на въображението си.


Четирите стълба на съвременния класически прочит в спалнята

Стабилност и категоричност внасят в поредната класическа спалня четирите резбовани дървени колони, застанали като верни стражи до всеки от ъглите на леглото ѝ. Те са и първото, което приковава погледа ни в нея. Изисква се известно усилие на волята, за да могат очите ни да забележат и разкошното бяло табло с ромбовидни фигури, обхващащо почти изцяло отсрещната стена. Не е за пренебрегване и панорамният прозорец вдясно, чиито тежки кремаво бели завеси съобразително са се отдръпнали, за да разкрият естествения театър, разиграван от природата със зеленината отвън. Великолепно дизайнерско решение е и постигнатата мекота чрез комбинацията от стенно и скрито осветление.


Дъжд от златни листа по кафявата стена

Съвсем в реда на нещата е в една спалня в класически стил да завали дъжд, стига същият да е от златисти листенца. Ако пък последните се настанят върху стенни пана, подчинени на кафявите тонове, се получава разкошен резултат с дъх на шоколад. Какаовата вълна ни посреща и при светлия пухкав килим, който представлява и красив комплимент към пастелната зелена прегръдка на леглото, обогатена с деликатни линии. Гостоприемството си тази спална зона подчертава чрез поднос с кафе и чай, на които можем да се насладим, докато съзерцаваме пейзажа през прозоречната стена отляво. А букетите с рози върху нощните шкафчета са като стилен комплимент към всеки гост на помещението.

Виж още: Сладки сънища в спални с тъмни цветове


Дързост, облечена в сиво, завладява класическа спалня

Вероятно сравнително често сте чували, че кафяви и сиви тонове нямат място в едно и също помещение. Всяко така наречено правило обаче си има своите изключения. А и в динамично развиващите се интериорни тенденции нищо не е окончателно. Както и сами можете да се уверите, разглеждайки тази класическа спалня, дръзкото сиво присъствие върху леглото ѝ в случая е прекрасно дизайнерско решение. Вместо да влиза в противоборство с какаовата гама наоколо, последната сякаш е в негова услуга. Същевременно покривалото и възглавиците са умело подчертани от златно-бялата комбинация, която започва при рамката и таблото и продължава при останалите изящни мебели.


Плажна екзотика в класическата спалня

Ако решим да си представим луксозен и същевременно приканващ ни в уютна прегръдка екзотичен плаж, то по всяка вероятност той ще прилича на тази класическа спалня. В нея сякаш действително е разсипан пясък, който е оставил топли бежови нюанси навсякъде из помещението. И докато присъствието му е сравнително изчистено при леглото, стените и заветите, същото е разнообразено с кафяви и тъмнолилави фрагменти при килима. Деликатният зелен оттенък при подматрачната рамка е своеобразна подготовка за гледката, която ни очаква зад стъклата на панорамния прозорец. А тя е очакваното морско допълнение, подкрепено с палмово намигване, към всяка уважаваща себе си плажна тема.

Вижте още: 11 разкошни спални, които веднага ще пожелаете


Флорално нашествие в класическата спалня

Истинска нежна революция са извършили флоралните мотиви в тази деликатна класическа спалня. На първо четене може да ви се стори, че те са едва забележими, особено ако сте погледнали приоритетно към леглото. Там изявата им е действително ненатрапчива, което е очаквано при съчетаването на розови елементи върху чисто бял фон. При по-внимателно вглеждане, ще ги откриете и върху кокетната пейка, заела мястото си при килима. Още по-категорични и интензивни са цветята при меките кресла, разположили се в двата близки ъгъла. Разнообразните им проявления придават любопитни винтидж нотки в иначе подчинения на класиката интериор. Все пак последният е сполучливо подчертан чрез характерния за него разкошен полилей.


Тежката корона на класическата спалня

Понякога интериорната корона на изпълнената в класически стил спалня е непосилно тежка. Разглежданата тук е като избягала от дворцовите покои на кралица, която много е държала да прояви заможността си в интериора със златни и сребристи мотиви и орнаменти. Именно те са подчертани чрез акценти в бордо, лилаво и оранжево.

Ако вие си представяте своята спалня по съвършено различен или пък точно по този начин, разкажете дизайнерските си идеи на специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект, напълно безплатно и без обвързване, и в рамките на 24 часа ще получите в отговор атрактивни оферти от изпълнители във вашия район. Разгледайте кандидатурите им, запознайте се с препоръки от предишни клиенти. Сами решавате дали и кого да наемете, а след изпълнение на заданието ви, можете да споделите отзива си в сайта.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта