Разкошни малки спални

Публикувано на 11/08/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 10/08/2017 | Видяно 5 878 пъти

Никога не позволявайте на ограниченото пространство да слага бариери на идеите ви. Малко помещение в никакъв случай не е синоним на скучно и неудобно. Дори спалнята ви да е броени квадрати, лесно може да компенсира с чар, атмосфера и разкош. Стига да овладеете тънкостите, като оползотворяване на причудливите ъгли и странно разположените прозорци, бихте могли да превърнете малката си спалня в много по-приказно място от редица големи такива. В следващите редове ще се опитаме да ви вдъхновим да развихрите въображението си, да декорирате смело и да съхранявате и подреждате вещите и мебелите си по оптимален и очарователен начин. А ако проблемът ви се окаже, че мебелите по магазините не се вписват в структурата на вашето помещение, то не се колебайте да поръчате изработката на най-подходящите за вас, както си ги представяте.


Открийте пространство там, където го няма

Вероятно си мислите, че малките пространства задължително предполагат и липсва на вещи, тъй като няма място за тях. Но това е заблуда. С достатъчно креативност бихте могли да откриете пространство дори там, където по начало го няма. Започнете с поставянето на дървени полици по стените си. Там ще можете да подредите книги, снимки, бижута, парфюми, джунджурии и каквото друго си пожелаете. Ако нямате място за нощно шкафче, то нищо не ви пречи да сложите дълъг и тънък лампион между стената и леглото си. Така ще разполагате с достатъчно светлина, но реално няма да си отнемате никакво пространство. Друг вариант е да сложите повече висящи лампи от тавана. Не подценявайте и рамката на прозореца си. Защо да не я превърнете в удобно диванче?


Уединението не е мираж

Може би сте на квартира с любимия човек в някое малко таванско помещение. Или ви се налага да делите такова с брат, сестра, приятели или просто съквартиранти. Живеенето с други хора, колкото и забавно да може да бъде, често се оказва и натоварващо. Всеки човек изпада в моменти, в които желае да е сам с мислите си, да избяга от всички околни, да се уедини. Но ако ви се налага да делите една стая и с други хора, то бягството се оказва трудно постижимо. Но не и невъзможно. Най-лесният вариант е да прокарате завеси в средата на помещението или около леглото. Така, макар и без звукоизолация, поне бихте могли да получите илюзията за откъснатост от съквартирантите си.


Разкош на малка квадратура

Ето и едно предимство на малката стая - можете да постигнете разкош с малко средства, защото ще имате място само за определени вещи. На няколкото квадрата, с които разполагате, трудно бихте събрали повече от легло и някой и друг шкаф, гардероб, фотьойл. Но нищо не ви спира да декорирате с въображение и настроение. Цветни тапети, шалтета, декоративни възглавнички, щори или пердета. Картини и снимки по стените. Възможностите да придадете жизнерадостност на спалнята са много. Лесно ще можете да съчетаете дори и иначе твърде ярки и шарени елементи, защото ще бъдат достатъчно малко на брой и на ограничено пространство.


Оползотворете всеки милиметър

А ако стаята ви е наистина, наистина малка? И ако се налага да я делите с още един човек? Тогава какво правите? Колкото по-голямо е предизвикателството, толкова по-възможно е да родите гениална идея. Неволята е в състояние да достига до най-нестандартните и креативни решения. Бихте могли да поставите двуетажно легло. Но ако сте в таванско помещение и таванът е наклонен, ще се наложи да измислите по-раздвижен и необичаен начин за целта. А пространството ви не стига за легло и за гардероб, а вещите ви са много? То конструкция, която в долната си част да е гардероб, а отгоре легло, до което се стига по стълба, е перфектният вариант. Ако се нуждаете от нещо подобно, но не сте в състояние да го измислите или осъществите сами, то професионалистите, регистрирани в MaistorPlus са насреща. Само трябва да заявите проекта си и ще можете да сравните няколко оферти, да разгледате профилите на изпълнителите и оставените за тях оценки. Започнете промяната на дома още днес!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта