3 практични и уютни решения за модерната спалня

Публикувано на 31/12/2017 от Дора Пенкова | Последна редакция на 20/03/2019 | Видяно 2 101 пъти

Пътят към модерната спалня е осеян с правилни геометрични фигури. Понякога тази предначертаност може да ни заблуди, че в подобен интериор строгостта е в състояние трайно да измести на заден план хармоничната и уютна атмосфера. Истината е, че тя е постижива във всеки тип спално помещение. В следващите редове ще ви дадем няколко предложения, с помощта на които не само ще обогатите визията на стаята, в която е отдавате на сладки сънища и релакс, но и ще се радвате на практичното им приложение. А в случай че вече имате конкретни идеи как цялостно да промените спалната си зона и ви е нужна компетентната помощ на доказани интериорни дизайнери, не забравяйте, че бързо можете да ги откриете в нашия сайт.  


Топлото одеяло е нужният щрих за всяка уютна спалня

Източник

Тази спалня впечатлява с мекия си и деликатен женствен облик. Тук това усещане е постигнато без характерните нюанси на розовото или пък флоралните елементи. По-скоро виждаме нежните млечни тонове, които придават усещане за лекота и деликатност на интериора. Цялата стая е изпълнена с мекота - като започнем от гърба на леглото, който практически обхваща цялата стена, минем през щедрото количество пухкави възглавници върху леглото и завършим с креслото, обгърнато в меко одеяло.

  • Както в спалнята, така и в дневната топлото одеяло е неизменна част от интериора. С размери 150х200 см, нашето предложение в сиво е гаранция за приятни и уютни часове вкъщи. 

Вижте още: 4 прекрасни винтидж спални


Спалното бельо като акцент в спалнята

Източник

Малките по площ помещения, които разполагат със завидна височина, са много подходящи за позиционирането на ниски мебели, оставящи повече свободно пространство по вертикалата към тавана. В такива случаи много ефектно стоят интересни решения, свързани с осветлението, като тези, показани на двете изображения тук. Контрастът между оранжевите лампи и синята линия, избрана в ниската част на стаята, е любопитно и ефектно решение. Красивите мотиви върху спалното бельо са привличащият окото акцент в иначе изчистената откъм дизайн спалня. 

  • Ако предпочитате по-неутрални тонове при избора на мебели и цветове на стените в спалнята, на фона на които шалтето върху леглото да бъде приковаващ вниманието акцент, то спалният комплект Полина е изборът за вас. Изработен от 100% памук, същият е подходящ за големи спални, като долният чаршаф е с размери 220/240 см, двата броя пликове са с големина 150/220 см, а двете калъфки - 50/70 см.


Перфектен ред в гардеробната с калъфи за дрехи

Източник

Ако имате нужда от повече пространство за своите дрехи и аксесоари, а бихте искали да избегнете поставянето на твърде голям гардероб в спалнята, обособяването на зона, която да служи за гардеробна, е най-добрата алтернатива. В дадения пример тя се явява като продължение на стената срещу леглото, която е облечена с декоративен камък. Зоната, обособена за дрешник, се намира зад стъклена врата, което може да е една добра причина дрехите да са винаги подредени, тъй като редът или липсата на такъв в гардеробната, ще бъде видим в цялата стая.

  • За подобно помещение винаги е добре да имате под ръка калъфи за дрехи, които да се затварят с цип и да ги предпазват, когато не ги носите. Представените тук размери са подходящи за стандартни сака 60х100 см.

Вижте още: Хитри идеи за организация на дрехи и вещи


Изберете привличаща вниманието декорация в спалнята

Монохромният подход е предпочитан от любителите на изчистените линии. Сивото е много благодатно в това отношение, защото седи доста неутрално, същевременно е подходящо както за мебели, така и за цвят на стените. В комбинация с бялото изглежда много чисто и спретнато. В случая това съчетание се забелязва и при нощните шкафчета и лампите, както и при декоративните възглавници на дивана. Приятно решение са огледалата, поставени от двете страни на леглото по продължение на цялата стена. Между тях е поместена голяма картина, която е и най-същественият и открояващ се акцент в цялото помещение.

За да постигнете красиви резултати и във вашата спалня, споделете интериорните си идеи с опитните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. Изпратете безплатна заявка и в отговор ще получите оферти, които да сравните, за да прецените коя от тях отговаря максимално на изискванията ви. Сами избирате кого да поканите на оглед и наемате изпълнител единствено ако ви впечатли някоя от кандидатурите. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта