Защо пачурък плочките за баня стават все по-популярни?

Публикувано на 05/12/2019 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 05/12/2019 | Видяно 4 632 пъти

Пачуърк плочките за баня като че ли завладяха пространството на домашните бани главоломно. Тенденцията през 2019 и се очаква в близките години да задържи своята популярност, както и да се разраства още повече. Независимо дали изберете гранитогрес, керамика или порцелан, можете да бъдете сигурни, че с подобно решение за баня, ще си гарантирате непреходна актуалност, креативно пространство и свежо настроение.

Може би основните причини за тази широка употреба се коренят във факта, че този тип плочки придават на стаята подчертано индивидуален характер и са еднакво добре приложими както в традиционни, така и в модерни помещения. Артистичната атмосфера, която те създават, допълнително спомага за това да бъдат предпочитан избор на мнозина.

Ако и вие се вдъхновявате от идеята да освежите своята баня с индивидуален проект за пачуърк плочки, не се колебайте да потърсите както интериорните дизайнери, така и специалистите по бани в платформата на MaistorPlus.


Как да преценим дали пачуърк е за нас?

Макар и привлекателно като идея, изграждането на пачуърк може да се стори прекалено смело решение за мнозина. Това е особено вярно за хора, които са почитатели на изчистения стил и са предпазливи към експерименти. Затова, преди да пристъпите към действие – пробвайте за себе си как бихте възприели подобно обновление на помещението си чрез килимче за баня, което наподобява пачуърк.

Ако вариантът ви хареса, бихте могли да използвате килимчето като временно решение, а след като наберете смелост и се убедите, че постигате ефекта, който търсите – да пристъпите и към реална смяна на плочките.


Как най-лесно да освежим банята си с пачуърк?

Един от най-популярните похвати за частично освежаване на баня с пачуърк би било прилагането им само върху пода на банята или само върху част от избрана от вас стена.

  • Независимо, че останалата част на помещението ще остане същата, това би придало на помещението артистичен акцент и съвсем различен цялостен стил и вид.
  • Особено подходящи са подобни решения за пода, стената зад тоалетната чиния или една от стените в душ кабината.
  • Пачуъркът може да е приложен само върху пода на банята, с което помещението постига съществено по-добра свежест, артистичност и дори простор чрез подобряване на контраста с ваната.


Как да подчертаем модерния ефект?

Ако търсите цялостно модернизиране на банята си, пачуърк елементите наистина могат да помогнат, но те определено не биха били достатъчни.

  • За да сте сигурни, че ще получите желания ефект е най-добре да потърсите професионалния поглед на вътрешния дизайнер или специалистите за бани. Последното е особено важно също когато пристъпите към избора и закупуването на плочките.
  • От съществено значение е да съобразите освен дизайна и размерите на плочките. Трябва да купите такива, които са подходящи за параметрите на вашата баня.
  • Модерният ефект на помещението може да се постигне както чрез съчетание на два различни десена пачуърк, така и чрез цялостна подмяна на всички аксесоари за баня.

Вижте още: 12 цветни идеи с плочки за баня


Как да засилим традиционното излъчване?

За да подчертаете традиционния ефект е добре да разполагате с цялостна идея за проект.

  • Може да постигнете традиционното излъчване чрез съчетаване на пачуърк, дървени мебели за баня и домашни аксесоари, селектирани прецизно в кафявата и бакърена гама.
  • По този начин ще изградите една обща атмосфера на домашен уют с акцент върху дървото, което макар и в съвременен вариант, е един от любимите материали за любителите на традиционния домашен декор.

Пачуъркът е страхотен избор за всеки смел ентусиаст, решил да промени дизайна на банята. С негова помощ помещението ще стане атрактивно и стилно. Ако и вие търсите начин да обновите своята баня, не се колебайте да потърсите съдействие от доказаните майсторите, регистрирани в платформата ни. Направете безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти и възможността да ги сравните и да изберете най-добрата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта