4 стилни идеи за дизайн на малка баня

Публикувано на 27/08/2019 от Вероника Ценкова | Последна редакция на 11/11/2019 | Видяно 4 006 пъти

Ако не искате банята ви да изглежда малка и задушаваща, а напротив обширна и просторна, е необходимо да обърнете специално внимание на избора си на цветове и тонове. Малките бани могат да бъдат не само практични, но и с подходящите цветове да придобият изключителен и неповторим стил и елегантност. С малко креативност и няколко простички промени можете да преобразите ограниченото пространство с което разполагате.

В следната статия сме изброили няколко ефективни метода с които да преобразите напълно интериора на вашата малка баня. Да придадете свежест и усещане за чистота и бодрост. Предстои да прочетете нашите препоръки, които могат да ви заредят с множество идеи и вдъхновения за преобразяване на вашата баня. Практична, удобна и без да загуби своя стил.

А ако все пак прецените, че се нуждаете от професионалист в тази област, който да ви спомогне да реализирате тези идеи или да ви даде малко повече насоки и препоръки и да ви съдейства за цялостен или частичен ремонт на вашата баня, то може да се доверите на специалистите регистрирани в нашия сайт.


Боядисване на стената в два тона

Боядисването на стената в два тона е подходящ метод за създаване на илюзията за височина. Като долният нюанс следва да бъде по - тъмен. Спускайки окото към по - тъмен нюанс на боята се създава усещането за по - голямо разстояние от горния край на стената. Ако банята е едноцветна, стаята няма да има толкова голяма дълбочина. Този умен, но прост трик с боя е чудесен начин да направите малкото пространство да изглежда оптически по - голямо, отколкото е то в действителност. По този начин обстановката в банята напълно се изменя. Като предоставя възможността дизайнът да остане стилен и приятен.


Плочки

Пространството с което разполагате и онова, което възприема зрението, не е непременно едно и също. Облицовайте с плочки страните на банята и пода в един и същи дизайн. Това затруднява разграничаването на ъглите и променя изцяло възприятието на помещението, като по този начин придава на пространството оптически по - голям вид.

За още по - добър ефект използвайте мрамор, тъй като при него отделните плочки не са много очевидни и са още по - трудно разграничими за окото.


Тапет с уникален печат

В случай че сте любители на текстурата и интересните принтове, изключително интересен начин да преобразите вашата баня е да използват тапет с нестандартен дизайн.

  • Изберете уникален и смел печат, за да увеличите максимално въздействието му. По този начин погледът ви веднага бива насочен към него, което го прави ефективен мотив в малкото пространство.
  • Подходящо е да го комбинирате с изчистени стени и да добавите като аксесоари огледало и подвижни светлини. По този начин ще добавите интересен дизайн и ще вдъхнете цвят и свежест във вашата баня.
  • Само с няколко ролки тапет можете напълно да обновите обстановката, да я направите по-атрактивна.

Вижте още: Да поставим ли тапети в банята - плюсове и минуси


Изчистен бял цвят

Ако все пак сте привърженици на изчистените и неутралните цветове, предпочитате да заложите на класическото без да си правите излишни експерименти, то напълно подходящ цвят за вас е белият. Пасва с интериора на всеки апартамент и на всяко помещение. Отразява светлината в помещението, която както знаем в банята е ограничена, и я подсилва като по този начин стаите изглеждат по - ясни и въздушни. Може да направи с пространството наистина чудеса и да преобрази вашата малка баня в едно просторно, приятно и стилно помещение. Освен това белият цвят се свързва с чистота и свежест и никога не е демоде.

Ако някоя от идеите да преобразите вашата компактна баня ви е допаднала и отговаря на вашия стил и интериор или имате необходимост от повече насоки и индивидуални препоръки, можете по всяко време да се обърнете към някой от регистрираните професионалисти в нашия сайт. Те с удоволствие ще ви съдействат да превърнете мечтания дизайн на вашата баня в реалност. Всичко, което трябва да направите е да пуснете заявка за изпълнение на вашия проект, като това можете да направите напълно безплатно. С вас ще се свържат професионалисти от които можете да направите избор спрямо това кой от тях подхожда на вашите изисквания и предпочитания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта