Семпъл семеен четиристаен апартамент в Москва

Публикувано на 20/12/2019 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 20/12/2019 | Видяно 1 677 пъти

Чудели ли сте се как би изглеждал един голям модерен апартамент, когато е предназначен за семейство с две деца? В тази статия ще надникнем в точно такова дизайнерско предложение от Русия, което действително изумява със своята подреденост, изчистена визия и монохромен стил. Апартаментът е част от жилищен комплекс в Москва.

Решен изцяло в сиви и близки до основния цвят пастелни тонове, апартаментът представя супер функционално и добре организирано четиристайно жилище с холова част, спалня, две детски стаи, две бани и малка лична стая за работа и спорт. Абсолютно изчистеният коридор изцяло в сиво веднага грабва посетителя с пиано, от което лесно се достига до централната холова част, завършваща с отделна трапезария. Така, модерният тон е зададен още от входната врата, който струи от всеки детайл на обзавеждането и дизайна.

Ако и вие желаете да модернизирате апартамента си, но се нуждаете от професионална помощ, винаги може да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани при нас.


Релакс в хола

Въпреки не голямата квадратура, холът е едно истинско съвършенство. 

  • Основната цветова гама в дневната е комбинация от сиво и розово в светли нюанси. 
  • Въпреки студените цветове на сивото и каменната орнаментика, холовата част на жилището представя съвременна комфортна атмосфера с фокус върху удобен разтегателен диван. Той е разчупен с различни по размер възглавници и допълнителни функционални модули за поставка на гърба и краката.
  • Пестеливата, но стилна декорация от живи растения и нощни лампи, допринася към елегантната стилистика и загатва за вкуса на неговите обитатели.
  • Макар и трудно проследимо на снимката, холът разполага с уникално подово осветление, което разчупва основните цветове и допринася за неповторимия уют в стаята.


Елегантна спалня в допълваща стилистика

Решена по аналогичен монохромен начин, спалнята на жилището продължава бледата пастелната гама на хола, но този път с акцент върху дървото и земните тонове. Това може да се види ясно на стената зад леглото. Естествените кафяви цветове са допълнени още от килима и завивките на леглото, което леко смекчава липсата на по-силни нюанси в стаята. Продължавайки модерния стил на хола, това помещение перфектно се вписва в общия дух на апартамента с допълнителна успокояваща атмосфера за релакс и уединение.

Вижте още: Красиво монохромно жилище в Мелбърн 


Детски стаи в розово

Различните цветове в този красив апартамент са единствено в трите детски помещения – двете стаи в розово и допълнителната детска баня.

  • Изцяло в духа на съвременните тенденции, в розовите детски стаи за пръв път се забелязва игривост в избора на тапети и завивки за леглата, както и в разчупеното осветление, и в декорацията с лични вещи, и в играчки.
  • Ако фокус в първата стая е мястото за учене, изграден със семпла масичка и стол, то във втората това е нестандартното детско легло и къта за игра.
  • Детски играчки и ученически пособия небрежно внасят нотка на домашно настроение.


Лично пространство за работа, релакс и спорт

Това помещение по никакъв начин не отстъпва от цялостна концепция в жилището. Сивото и тук е основен цвят, а изчистените линии и пестелива декорация са налице. В този апартамент не отсъства стаичка за кабинет. В случая тя сечетава още: кът за четене с удобен кожен диван и малка работна маса, до която можем да забележим и тежести. По този начин помещението се използва и за малка финес зала. Зрителния фокус в стаята в този случай се формира от светлия диван от естествена кожа. Пестеливата декорация с картини, които присъстват из целия апартамент, са отново в черно-бели.


Да надникнем и в баните

Апартаментът разполага с две не големи бани - за възрастни и за деца. Дизайнът на двете много си прилича, но има и свои отличителни белези.

  • Типично за целия стил на апартамента, първата по-голяма баня разкрива луксозно обзавеждане във вече установената цветова гама. Тя е стилно допълнена от таванското осветление и избора на нюанси на плочките. Отново окото е привлечено от абсолютно изчистения дизайн и умелото използване на нишите като места за съхранение на необходими вещи.
  • За сравнение, обзавеждането във втората детска баня е доста по-леко като тук вече имаме и нов зелен цвят, допълнен от ефектни принтове на завесата и килима.

Ако този или друг апартамент ви е послужил за вдъхновение, което да породи желание за ремонт във вашия дом, не се колебайте да потърсите професионално съдействие от регистрираните специалисти в платформата на MaistorPlus. По всяко време може да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете тази, която е най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта