3 начина да вдъхнем нов живот на мебелите с тебеширена боя

Публикувано на 29/09/2021 от Гена Цветанова | Последна редакция на 29/09/2021 | Видяно 8 027 пъти

Тебеширената боя е сред най-предпочитаните материали за боядисване от любителите на „направи си сам“ проекти. Със своята мека, матова текстура тя добавя характер и преобразява старите мебелите. Също така, не изисква голяма подготовка, тъй като консистенцията ѝ е доста гъста и изсъхва бързо. 

В тази статия ви вдъхновяваме с три идеи, с които да обновите мебелите си с тебеширена боя. А за улеснение и професионално изпълнение на проектите ви, може да се допитате до доказаните специалисти, регистрирани в MasitorPlus.
 


Ретро чар

Въпреки че всеки любител на „направи си сам“ оценява топлината на дървото, може да иска да го оживите малко - особено стар голям шкаф или скрин. За целта професионалистите препоръчват техниката „измиване“ на цвят. Тебеширената боя се разрежда вода и се разнася с четка на малки участъци, след което се избърсва с кърпа.  

Вижте още: Комбинация за смели мечтатели – жълто и бяло в интериора
 


Обмре с тебеширена боя

Ако разполагате с остарели мебели, от които просто не сте готови да се откажете, опитайте да им придадете съвременен омбре ефект, използвайки тебеширена боя. За тази техника се препоръчва да се ползва четка, а не валяк. Ще е необходима и вода, с която да омекотявате цветовете и да постигнете ефекта на „сянката“.   


 


Шахматен ефект

Създадете класически ефект на шахматна дъска с помощта на тебеширена боя. Експерти препоръчват да се използва лента, за да се очертаят чисти линии. Преди да започне работа с тебеширена боя е добре да начертае модел на проекта.

В зависимост от това дали боядисвате мебел в плътен цвят или добавяте щрихи, тебеширената може да се впише в различни стилове и декори в дома ви. Но ако все пак не сте готови сами да ползвате четката и боята, то не се обезкуражавайте. По всяко време може да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани при нас. Имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект без задължително обвързване. В отговор ще получите няколко оферти, от които да сравните и да изберете. 
 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта