Комбинация за смели мечтатели – жълто и бяло в интериора

Публикувано на 10/03/2021 от Теа Даулова | Последна редакция на 10/03/2021 | Видяно 2 937 пъти

Има сериозни изследвания, че съвременният човек прекарва около 80% в затворени пространства. В това число офиси, помещения, класни стаи и в дома. Точно заради това интериорът е от огромно значение. Той трябва да оказва благоприятно въздействие върху психиката на човек. И това е актуално и за нашите жилища. Играта със светлина, цветове и материали са сред най-популярните техники, използвани от дизайнерите в усилията за положително влияние на хората в затворени пространства.

С оглед на нарастващите часове, прекарани в затворени помещения, днес сме ви приготвили няколко страхотни идеи за комбинация на жълто и бяло, в която позитивна енергия се излъчва от всеки ъгъл. За да имате подобен дом, не е нужно сами да се мъчите да го постигнете. По всяко време може да се консултирате със специалистите, регистрирани при нас.


Основни цветове линии

Най-сериозно използваният цвят в този дом е белият. За контрастни акценти са приложени жълти нюанси, които са вмъкнати чрез различни начини.

  • Жълтият цвят е символ на слънцето. Той е изпълнен с положителна енергия. С него във всяка стая се създава усещане на светлина и топлина. Също така жълтото помага за стимулиране на мозъчната дейност и подобрява мисълта. Точно тези негови характеристики го правят предпочитан цвят за всяко помещение в дома.
  • Бялото се счита за най-чистият цвят. Той символизира ново начало и внушава невинност и чистота. Много хора го смятат за скучен и лишен от креативност. На практика обаче това изобщо не е така, стига да бъде правилно съчетан с останалите елементи.
  • Комбинацията между жълто и бяло създава чудесна хармония, която няма как остане незабелязана. Единственият сериозен недостатък е, че бялото ще се нуждае от по-често обновяване, просто защото то много лесно се цапа.

Вижте още: Причини да използвате жълто в дневната


Мебели в жълто

Несъмнено сред най-предпочитаните цветове за мебели не се нарежда точно жълтото. И в това се изразява неговата уникалност. Много често хората са склонни да заложат на кафяво, бежово, сиво и дори бяло или черно. И в пъти по-рядко сме готови за по-смели експерименти, които да донесат много настроение.

  • Жълтият цвят освен на стената, изглежда много добре и върху мебелите. Той може да се интегрира в дома чрез трапезни столове, дивани, фотьойли и дори кухненски шкафове.
  • Хубавата новина е, че все повече търговски вериги предлагат мебели в жълт цвят. Това ще ви спести ходене по мъките и безкрайно търсене в специализирани магазини.


Бързо и лесно постигане на слънчев дом – аксесоари в бяло и жълто

Ако не сте готови за тотална жълто-бяла промяна на дома, то не се отчайвайте, и за вас има страхотно решение. Най-бързият и безболезнен начин да поканите слънчево настроение в жилището си, е като заложите на аксесоари в жълт цвят.

  • Добавете няколко възглавници в жълти и бели цветове. Тук имате огромна възможност да развихрите въображението си. Може да заложите на такива с големи или малки размери, или комбинация от двете.
  • Добавянето на жълти пердета или завеси на фона на бели стени е винаги чудесно решение. Най-важното условие е да съобразите дали това ще отива на цялостния интериор в стаята. Все пак, ако вече сте използвани червени акценти, не правете експерименти, с които да превърнете дома си в истинска шарения.
  • Малки аксесоари в жълто и бяло също са удачен вариант. Статуетки, вази или саксии – всичко може да бъде наистина добър начин за обновяване на дома.

Комбинацията между бяло и жълто може да има наистина страхотно влияние върху положителното настроение в дома ви. Ако сте от хората, на които им се налага да прекарват значително време в затворено пространство, то е време да помислите какво да направите за дома си, така че да се чувствате поне малко по-добре.

Дори и да не ви се вярва, само един цвят може да ви помогне в тази задача. И ако не сте сигурни как да трансформирате дома си по най-правилния начин, винаги може да се свържете с професионалистите, регистрирани при нас. По всяко време имате възможност да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко конкурентни оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас и вашия дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
48 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
valeros3 LTD
Покривни услуги, София
17 извършени проекта
Щърков Инженеринг
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта