Комбинация за смели мечтатели – жълто и бяло в интериора

Публикувано на 10/03/2021 от Теа Даулова | Последна редакция на 10/03/2021 | Видяно 2 963 пъти

Има сериозни изследвания, че съвременният човек прекарва около 80% в затворени пространства. В това число офиси, помещения, класни стаи и в дома. Точно заради това интериорът е от огромно значение. Той трябва да оказва благоприятно въздействие върху психиката на човек. И това е актуално и за нашите жилища. Играта със светлина, цветове и материали са сред най-популярните техники, използвани от дизайнерите в усилията за положително влияние на хората в затворени пространства.

С оглед на нарастващите часове, прекарани в затворени помещения, днес сме ви приготвили няколко страхотни идеи за комбинация на жълто и бяло, в която позитивна енергия се излъчва от всеки ъгъл. За да имате подобен дом, не е нужно сами да се мъчите да го постигнете. По всяко време може да се консултирате със специалистите, регистрирани при нас.


Основни цветове линии

Най-сериозно използваният цвят в този дом е белият. За контрастни акценти са приложени жълти нюанси, които са вмъкнати чрез различни начини.

  • Жълтият цвят е символ на слънцето. Той е изпълнен с положителна енергия. С него във всяка стая се създава усещане на светлина и топлина. Също така жълтото помага за стимулиране на мозъчната дейност и подобрява мисълта. Точно тези негови характеристики го правят предпочитан цвят за всяко помещение в дома.
  • Бялото се счита за най-чистият цвят. Той символизира ново начало и внушава невинност и чистота. Много хора го смятат за скучен и лишен от креативност. На практика обаче това изобщо не е така, стига да бъде правилно съчетан с останалите елементи.
  • Комбинацията между жълто и бяло създава чудесна хармония, която няма как остане незабелязана. Единственият сериозен недостатък е, че бялото ще се нуждае от по-често обновяване, просто защото то много лесно се цапа.

Вижте още: Причини да използвате жълто в дневната


Мебели в жълто

Несъмнено сред най-предпочитаните цветове за мебели не се нарежда точно жълтото. И в това се изразява неговата уникалност. Много често хората са склонни да заложат на кафяво, бежово, сиво и дори бяло или черно. И в пъти по-рядко сме готови за по-смели експерименти, които да донесат много настроение.

  • Жълтият цвят освен на стената, изглежда много добре и върху мебелите. Той може да се интегрира в дома чрез трапезни столове, дивани, фотьойли и дори кухненски шкафове.
  • Хубавата новина е, че все повече търговски вериги предлагат мебели в жълт цвят. Това ще ви спести ходене по мъките и безкрайно търсене в специализирани магазини.


Бързо и лесно постигане на слънчев дом – аксесоари в бяло и жълто

Ако не сте готови за тотална жълто-бяла промяна на дома, то не се отчайвайте, и за вас има страхотно решение. Най-бързият и безболезнен начин да поканите слънчево настроение в жилището си, е като заложите на аксесоари в жълт цвят.

  • Добавете няколко възглавници в жълти и бели цветове. Тук имате огромна възможност да развихрите въображението си. Може да заложите на такива с големи или малки размери, или комбинация от двете.
  • Добавянето на жълти пердета или завеси на фона на бели стени е винаги чудесно решение. Най-важното условие е да съобразите дали това ще отива на цялостния интериор в стаята. Все пак, ако вече сте използвани червени акценти, не правете експерименти, с които да превърнете дома си в истинска шарения.
  • Малки аксесоари в жълто и бяло също са удачен вариант. Статуетки, вази или саксии – всичко може да бъде наистина добър начин за обновяване на дома.

Комбинацията между бяло и жълто може да има наистина страхотно влияние върху положителното настроение в дома ви. Ако сте от хората, на които им се налага да прекарват значително време в затворено пространство, то е време да помислите какво да направите за дома си, така че да се чувствате поне малко по-добре.

Дори и да не ви се вярва, само един цвят може да ви помогне в тази задача. И ако не сте сигурни как да трансформирате дома си по най-правилния начин, винаги може да се свържете с професионалистите, регистрирани при нас. По всяко време имате възможност да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко конкурентни оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас и вашия дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, Пловдив
85 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта