Причини да използвате жълто в дневната

Публикувано на 22/07/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 27/06/2018 | Видяно 2 733 пъти

Жълтото е отличителен свеж цвят, който често се подценява в интериорния дизайн. Смята се за твърде смел и труден за комбинация. Но ние сме ви подготвили няколко причини да използвате именно него в декорацията на дневната си. Жълтото е цветът на слънцето и се асоциира с щастие, а кой не би искал да има тези две неща в дома си? Ако след като прочетете този материал сте се вдъхновили и искате да имате дневна с жълти тонове и акценти, но не сте сигурни как да я декорирате – обърнете се към някой от опитните дизайнери, регистрирани на платформата на MaistorPlus, които с радост и професионализъм ще се заемат с преобразяването на дома ви. 


Свежест и светлина

Ако дневната ви не е точно толкова голяма, колкото ви се иска, това лесно може оптически да бъде променено. Жълтите стени в комбинация с бели декорации и мебели ще създадат простор и ще направят помещението по-свежо. Тези цветове естествено привличат светлината. Жълтото се забелязва отдалеч и предизвиква вниманието, без да е прекалено драматично. То носи тази приятна лятна закачлива нотка, за която всеки мечтае. Именно поради тези причини жълтото се завръща с пълна сила и все по-често е предпочитан цвят от съвременните интериорни дизайнери. Това може да се забележи и в промяната на предпочитаните метални акценти – месингът и стоманата напоследък отстъпват място на златото в различните му разновидности – жълто или нежно розово. 


Жълтото и останалите цветове

Жълтото има уникалната способност да подчертава по най-добър начин останалите цветове. Това важи в най-голяма степен за дървените елементи, особено когато става дума за тъмно дърво и комбинация от естествени тонове. Когато решите, че жълтото е цветът за вашата дневна, внимателно го комбинирайте с други нюанси. Жълто и бяло ще направят помещението просторно. Жълто и други силни акценти като червено, оранжево, зелено и цикламено, могат да придадат много артистичен и уникален вид, но следва да се създаде контраст с по-неутрални тонове, за да не бъде помещението дразнещо за окото.

Важно е да обърнете внимание на това, особено когато в жилището има деца – те са по-чувствителни и биха могли да станат изнервени или превъзбудени. Чудесна идея е съчетанието му с различни нюанси на сивото или бежовото. Черно или червено с жълто е агресивна комбинация, която се свързва със сигнали за опасност и не се препоръчва в интериора, но въпреки това бихте могли да я използвате в дребните детайли в жилището.


Голям ефект дори в малки дози

Дори с най-малките жълти детайли можете да постигнете изключително интересен ефект и чудесен контраст. Жълтото не остава незабелязано и винаги е добра идея в декорацията, най-вече на неутрални помещения. Малък жълт детайл веднага ще привлече вниманието към себе си и ще оформи помещението и изцяло ще промени усещането в него. Това могат да бъдат дребни декоративни възглавнички, модерна картина на стената, ярко кресло или дори просто комплект ароматни свещи и букет жълти цветя.
Внесете свежест, добро настроение и вечно лято в дома си като използвате разнообразни жълти акценти в дневната. Вдъхновихме ли ви? Разкажете ни за идеите си в нашата форма за задаване на проекти и напълно безплатно ще получите идеи и оферти от специалисти в бранша. Те ще преобразят дома ви, съобразявайки се изцяло с нуждите и желанията ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Начо Цветков
Боядисване и декорация, София
5 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта