5 начина да промените апартамента под наем

Публикувано на 30/10/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 12/11/2019 | Видяно 1 390 пъти

Колкото и пъти да ви се налага да сменяте апартамента си, ако живеете под наем, е важно да създавате чувство за уют и топлина, чувството, че сте у дома. Да направите перфектното място няма общо с вида на самия апартамент или пък най-модерните мебели и аксесоари. Перфектното жилище за вас е това, което ви допада и изразява вашата същност.

Освежаването на дома най-често свързваме с пребоядисването на стените. Ако не сте от най-сръчните обаче, обърнете се към опитен бояджия, който ще ви даде добър съвет за продукта, който да използват. Също така ще съдейства и за перфектния вид на стените и таваните ви. 


Подредете приоритетите си

Когато търсите апартамент, най-често се хващате дори и за най-малките детайли. Ще си задавате въпроси като: дали плочките в банята ми харесват или пък не е ли прекалено малка кухнята? Вместо да го правите, опитайте се да си представите апартамента, след като се нанесете и го преобразите. Приоритизирайте кое за вас е най-важното за един апартамент – тераса, голям гардероб или пък перално помещение. Ако апартаментът е с добро разположение, може да го преобразите по всякакъв начин с подходящите аксесоари и лични ви вещи.

Вижте още: 5 практични и функционални идеи за вашия дом


Вдъхновете се и планирайте

Това може би е най-интересният и вълнуващ момент в смяната на жилище! И определено трябва да бъдете подготвени за тази стъпка!

  • Разгледайте различни сайтове и се вдъхновете за обзавеждането на вашият нов дом.
  • Ако искате да се придържате към определен бюджет, не целият ви списък ще бъде изпълним, но пък в крайна сметка изберете тема и се придържайте към нея.
  • Това също ще ви даде време да свикнете с идеята за нов дом и да потърсите по-евтини варианти на някой от избраните мебели и декорация.
  • Разгледайте и платформи, в които хората препродават вещите си. Ще се изненадате какви съкровища може да откриете там! 


Комбинирайте старото и новото

Запазете старите си вещи. В комбинация в нови, свежи идеи може да се получи наистина красив, финален резултат. 

  • Ако разполагате с хубав диван, не отхвърляйте напълно идеята да го преместите в новия си апартамент. След като го направите опитайте различни локации и изберете най-съвместимата с разположението на новото ви жилище.
  • Бюфетът може да се превърне в шкаф, в който да прибирате дрехите си.
  • Също така и скринът или малката холна масичка бързо да се преобразят в нощно шкафче.
  • В зависимост от въображението, което проявите, старите ви мебели могат да възприемат всякакви функции. Наистина няма правила, с които да се съобразявате!


Добавете вещи, които ви правят щастливи!

Ако винтидж елементите заемат място и във вашето сърце, опитайте се да пресъздадете този дух. Те сякаш разказват история, а и могат да бъдат намерени на добра цена.

  • Често в апартаментите под наем мебелите са винтидж или прекупувани от други собственици. Консултирайте се с наемодателите си, ако те са съгласни придайте изцяло нов вид на апартамента и го персонализирайте.
  • Всичко може да внесе щастие в дома ви – растения, картини, статуетки. Във ваши ръце остава да прецените кое наистина ви кара да се усмихвате и да го направите част от интериора. Ще се изненадате колко по-добре ще изглежда апартаментът, след като го освежите, почистите и подредите! 

Вижте още: Как да направите така, че старите мебели да изглеждат като нови?


Направи си сам!

Често, когато търсите диван, може да се шокирате от цените или просто да не ви хареса никой. Ако намерите бюджетен вариант втора употреба, купете го. За не много голяма сума можете да го претапицирате. Ако сте по сръчни ще се справите и сами. Декорирайте с възглавнички и одеяла. Така ще придадете на стария диван чудесен вид!

След като вече сте избрали най-подходящия апартамент, е време да се заловите и с новия му облик. Ако не разполагате с достатъчно време, обърнете се към специалистите в интериорен дизайн, регистрирани при нас. Те ще свършат цялата работа вместо вас! Може да направите безплатна заявка за проект още сега! В отговор ще получите няколко оферти, между които да изберете тази, която най-много подхожда на исканията и вкуса ви.  

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта