4 начина да направим дома си по-умен

Публикувано на 16/09/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 25/09/2019 | Видяно 1 696 пъти

Представете си как всичко, което използвате в ежедневието си, може да бъде достъпно благодарение на интернет. Не, не само вашият смартфон или компютър, говорим за всичко останало – осветление, звънец, камери, прозорци, бойлер, дори кухненските ви електроуреди. Колко по-лесно би било, ако всички те са достъпни, където и да се намирате. Това може да бъде напълно възможно. Приготвили сме ви 4 съвета по пътя към реализирането на вашия "умен" дом.

Ако имате желание да направите дома си по-високотехнологичен, но не сте сигурни точно как да го постигнете, обърнете се към доказаните специалисти регистрирани в MaistorPlus.


Amazon Echo Family

Echo е Bluetooth колонка, от която звучи приятният глас на Алекса, виртуалният асистент на Amazon. Алекса работи с по-голямата част от уредите и устройствата във вашия дом, само с помощта на вашия глас. Ако все пак вече имате своя колонка, можете да свържете не толкова скъпият Echo Dot към нея и да добавите функциите и лекотата, които внася Алекса. Ако искате също touch screen и да виждате предишните си резултати от търсения, да провеждате видео разговори, вижте Echo Show, Echo Show 5, Echo Spot.

Вижте още: Съвременни приспособления идват на помощ в кухнята


Brilliant Control

Brilliant Control е уникален суич, закрепящ се за стената, който използва Wi-Fi, за да се свърже и контролира “умните“ устройства в дома ви.

  • Той притежава 5 инчов touch screen дисплей, бутони, които правят употребата му още по-лесна.
  • Чрез него можете да пускате музика, да контролирате осветлението, да настройвате температурата, също така да видите кой звъни на вратата ви, и още куп други неща.
  • Позволява работата с повечето популярни платформи за „умен дом“ -  Ecobee, Nest, Philips, Ring, също така има и вграден Amazon Alexa, което позволява да прави почти всичко, което прави Echo.
  • Цената му е малко по-висока и се изискват умения, за да се свърже в дома ви, но е добро допълнение към един високотехнологичен дом.


ConnectSense Smart Outlet 2

Ако все пак искате да добавите smart технологиите към по-малките домашни уреди, например кафе машина, лампи, телевизори, ConnectSense Smart Outlet 2 е чудесен избор.

  • Този „умен“ контакт може да се контролира, както от Android устройства, така и от iOS.
  • Работи с гласовите команди на Google асистент, Алекса и Сири.
  • Това е един по-евтин и лесен за инсталиране вариант, да направите дома си по-високотехнологичен.
  • Можете да го настройте да работи и с други „умни“ устройства, използвайки HomeKit Scenes и Autimations.

Вижте още: 7 умни джаджи, от които всеки високотехнологичен дом се нуждае


Logitech Harmony Elite

Все пак има и вариант, ако предпочитате да не говорите и да контролирате нещата по по-старомодния начин – чрез дистанционно. Logitech Harmony Elite е универсално дистанционно, създадено с причина. Чрез него можете да контролирате много повече от телевизора и стерео уредбата си. Цената му е значително по-добра от останалите предложения по-нагоре.

Ако нашите предложения са ви вдъхновили да направите дома си по-технологичен, преценете внимателно кой от показаните варианти би бил най-подходящ за вашето жилище. Ако пък не бихте успели да се справите с тази задача сами, обърнете се към специалистите, регистрирани при нас за професионално съдействие или съвет. Единственото, което трябва да направите е да изпратите безплатна заявка за проект. Ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете тази, която най-много ви допада.  


Тагове:

Умен дом

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Александър Костянев VIP
Цялостен ремонт, Пловдив
9 извършени проекта
Дом билд 2019 ЕООД
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Арт Билдърс VIP
Строителство на сгради, София
14 извършени проекта
Тодор Ценев
Плочки и теракот, София
24 извършени проекта
,,UniversStroi 77"
Покривни услуги, София
3 извършени проекта
Марин Христов
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта