Колко струва успешният ремонт на дограма у дома?

Публикувано на 07/11/2018 от Виктория Маринова | Последна редакция на 07/11/2018 | Видяно 10 403 пъти

Грижата за състоянието на прозорците е от първостепенна важност за всяко домакинство, особено с оглед на предстоящия зимен сезон. Именно това са и елементите в жилището, които биха могли да доведат до значителни загуби на топлина, поради което специалистите съветват да обърнете особено внимание на тяхната изправност преди окончателното настъпване на студените дни. Кои обаче са най-често срещаните проблеми, които изискват намесата на майстор за ремонт на дограма? Днес ще ви представим най-търсените услуги, свързани с дограма и остъкляване, като ви запознаем и с ориентировъчна информация за техните цени. Ако дограмата не е достатъчно добре уплътнена или затварянето на някой прозорец у дома е истинско предизвикателство, не губете време, а потърсете съдействие от опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus! Направете безплатна заявка за вашия проект тук.


Колко струва монтаж и демонтаж на обков?

Подмяната на едноосовият обков с двуосов е често срещано решение за подпомагане устойчивостта на дограмата у дома. Причината за това е, че двуосовият обков позволява по-плътното и качествено затваряне на прозореца, което от своя страна подобрява изолацията и здравината на цялата конструкция. Колко обаче струва този тип ремонт на дограма?

  • Демонтажът и монтажът на едноосов обков е относително достъпна услуга, която най-често е на цена между 15 и 30 лв за брой.
  • Цените за същата услуга, но извършена за двуосов обков обаче са по-високи и могат да достигнат дори 40 лв за брой, като най-често са в диапазон между 25 и 35 лв/бр.
  • При подмяна на обков за балконска врата цените са сходни, като варират между 25 и 50 лв за брой.

Виж още: Обръщане на прозорци - цени


Предстои подмяна на стъклопакет у дома?

Подмяната на стъклопакет е една от най-неприятните за домакинствата, но и най-често срещани услуги, заявени към майсторите в категория Дограма и остъкляване. Тя обаче е наложителна, особено когато е налице спукване и цялостна повреда на стъклопакета на някой от прозорците у дома. За качественото извършване на услугата, е необходимо майсторът да дойде на оглед, за да вземе точни размери и да съдейства за качествената изработка на нов стъклопакет. След това той може да бъде монтиран, като тази услуга не изисква къртене или демонтаж на дограмата.

  • Цените за ремонт на дограма от този тип варират в зависимост от големината на стъклопакета.
  • За стъклопакет до 3 кв.м. стандартно цените са в диапазон между 18 и 35 лв/бр.
  • Подмяната на стъклопакет над 3 кв.м. ще изисква по-сериозна инвестиция от порядъка на 30-50 лв за квадратен метър.


Какви суми да предвидим за монтаж на дребни елементи - панти, насрещници и автомати?

Независимо дали е налице измятане на прозореца и той се затваря по-трудно или пък пантата на балконската врата е изцяло повредена, налице е необходимост от намесата на опитен майстор, който да отстрани възникналите проблеми. За този вид ремонт на дограма е необходимо да вземете предвид следните особености:

  • Подмяната на панти най-често струва между 5 и 10 лв за брой, от което следва разходът да нарасне до между 10 и 20 лв за подмяна на пантите на прозорец или 15-30 лв за същата услуга, извършена за балконска врата.
  • Монтажът на нов автомат е наложителен, когато е налице трудно или невъзможно затваряне на прозореца, или когато механизмът за плавно затваряне на балконската врата е повреден. Цените за подобен ремонт на дограма за горен автомат средно възлизат на 15 – 30 лв за брой.
  • За подмяна на долен автомат пък трябва да предвидите средно между 35 и 50 лв за брой, като подобна услуга можете да откриете и на цена от около 20 лв/бр.
  • Ремонтът на дограма, който включва монтаж на ел. насрещник пък достига цени между 100 и 120 лв за брой, като този елемент е приложим най-вече при автоматичните врати в големите обществени сгради и обекти.

Виж още: Дограма - цени


Цени за ремонт на дограма, който включва единствено регулиране

Регулирането на дограмата или т.нар. реглаж, е услуга, която спомага за по-лесното и удобно отваряне и затваряне на дограмата. Това е стъпка, която майсторите предприемат преди категорично да потвърдят, че е необходима подмяна на обков. Какви обаче са цените за този вид ремонт на дограма?

  • Регулирането на долните и горни панти на прозорец започва на цена от 10 лв за брой, като средно обаче варира между 15 и 30 за брой.
  • Реглажът на балконска или вътрешна врата пък най-често струва между 20 и 40 лв за брой, като подобна услуга е достъпна и на цени от около 15 лв за брой.
  • Друга често срещана повреда по дограмата е свързана с бравите и патроните. Подмяната на тези елементи струва между 5 и 10 за брой.
  • Специалистите препоръчват при ремонт на дограма винаги да взимате предвид възможността да има такса за посещение от страна на специалиста. Най-често тя възлиза на 10-20 лв.

След като знаете цените за основните типове ремонт на дограма, вече можете да пристъпите и към отстраняване на възникналите повреди! За целта не се колебайте, а направете заявка в MaistorPlus, за да получите оферти от опитни професионалисти в категория Дограма и остъкляване за вашия град! Услугата е напълно безплатна и не ви ангажира допълнително, а само предоставя възможност да изберете лесно и бързо точната оферта за своя дом и бюджет!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта