3 практични идеи за обзавеждане на студио

Публикувано на 16/03/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 16/11/2018 | Видяно 5 742 пъти

Дали заради високите наеми, пренаселените градове или тенденцията за по-минималистичен начин на живот – все повече хора избират малки апартаменти, тип студио, където в една стая трябва да бъдат събрани спалня, кухня, всекидневна и всичко останало, от което се нуждаете в ежедневието си. Не оставяйте липсата на пространство да попречи на желанието ви за стилно и красиво жилище. То трябва да бъде вдъхновение за креативни идеи и прекрасни дизайнерски решения. Тази концепция звучи трудна за изпълнение, но с помощта на опитен дизайнер и с правилния избор на обзавеждане можете да преобразите дори най-малкия апартамент във функционално и елегантно място. Потърсете подходящия специалист чрез MaistorPlus и споделете нуждите, идеите и желанията си. Направете безплатна заявка - по този начин бързо и ефективно ще превърнете най-прекрасното малко студио в свой дом. 


Разделете пространството на зони

Обособяването на зони в малък апартамент може да е предизвикателство, но ще внесе уют и по-приятно усещане в дома ви. Отделете пространството за сън с практична етажерка, която да използвате за книгите и вещите си. Добра идея е тя да не е масивна, а разчупена и модерна, да се вижда през нея, за да не ограничава мястото, а само елегантно да го оформя. По същия начин можете да поставите различна подова настилка за кухненския бокс и малък кухненски остров или барплот. Ако го допълните с красиви високи столове, той едновременно ще увеличава пространството за готвене, но ще служи и като маса за хранене. Останалата част от студиото използвайте според нуждите и начина си на живот. Ако имате потребност от място за почивка – сложете удобен диван с телевизор, а ако се нуждаете от работен ъгъл – оформете кът за бюро и комфортен стол. 

Прочети още: Как 30 м² в Париж са напълно достатъчни


Изберете мултифункционални мебели

Нашият съвет е при обзавеждането на студио да се спрете на изчистен съвременен стил, тъй като той е съобразен с градския начин на живот и голяма част от мебелите имат и допълнителни функции. Вземете предвид липсата на място и се възползвайте от всяка допълнителна възможност за съхранение на вещите ви. Изберете легло с повдигащ се механизъм – под него можете да приберете всичко, което не ползвате ежедневно. Не се колебайте да използвате стените – голяма част от вещите ви могат да бъдат окачени и по този начин да освободите пространство. Високите шкафове и етажери също да практично решение, а табуретките, които едновременно с това са и кутии, ще ви осигурят място за сядане за гостите ви и удобно пространство за книги или списания. 

Прочети още: Мултифункционални мебели за малко жилище


Не пропускайте декорацията и осветлението

Малките апартаменти имат най-много нужда от красива и практична декорация. Тя им придава уют и ги превръща в комфортен дом. Не се отказвайте от нея, само заради липсата на пространство, точно обратното – използвайте я. Елегантните големи огледала ще направят студиото ви да изглежда по-голямо. Мекият килим ще оформи мястото за почивка, а декоративните възглавници ще внесат свежест и цвят. Не пропускайте и допълнителното осветление – колкото по-светло е помещението, толкова по-просторно ще изглежда. Използвайте неутрални и светли цветове за обзавеждането и добавете доза характер чрез декорацията, по този начин ще се сдобиете с чудесно малко жилище. 

Успяхте ли да се вдъхновите с нови идеи за вашето малко студио? Ако вече знаете какво търсите, свържете се с доказани мебелисти:

Или директно сравнете цени: 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта