Как 30 кв. м. в Париж са напълно достатъчни!

Публикувано на 18/09/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 18/09/2017 | Видяно 12 766 пъти

Колкото и удобно да е изграждането на стени за получаване на повече помещения от едно първоначално, понякога резултатът не е според очакванията. Светлината е недостатъчна, чувствате се задушени в миниатюрните квадрати, бленувате за простор. Тогава просто махнете преградите и извадете най-доброто от апартамента си. Това жилище от 30 кв. м. в Париж е било разделено на 4 много тъмни стаи. Но младата двойка, която го обитава, решава, че е време за коренна промяна. И се появява тази голяма и светла дневна-трапезария, която е модерна, практична и определено прекрасна. Заема 2/3 от апартамента (а преди това едва 1/3) и ги изпълва с живот. Ако и вие сте изправени пред подобен проблем и желаете пълна промяна в дома си, архитектите и интериорните дизайнери са готови да осъществят плановете ви.


Още за всекидневната

Това е всекидневната мечта. Огромните френски прозорци внасят достатъчно количество светлина, за да се освети цялото помещение. А трите висящи лампи успяват перфектно да поемат това задължение вечер. Стилът е изчистен. Основният цвят е белият, което допринася още повече за свежестта на стаята. Дървеният паркет внася уют, който успява перфектно да се съчетае с модерния стил на френския столичен апартамент. Акцент е поставен върху жълтия слънчев стол - отново спомагащ за излъчването на топлота в помещението. Интересен елемент са вградените шкафове по цялата дължина на едната стена. Тук бялото е съчетано с естествения цвят на брезовия шперплат - синхрон с останалите нюанси в стаята. Това е и гръбнакът на жилището, който приютява електрическото табло, хладилника, телевизора, разнообразни уреди, място за вина, гардероба, библиотеката, шкафовете за вещи и др. А за да бъде всекидневната още по-стилна, по съседната на тази стена са поставени картини и други декоративни елементи на специално монтирани рафтчета. В стаята е разположен и разгъваем диван, който лесно се превръща в спалня за младата двойка.


Малкото пространство побира и една свежа трапезария

Храната дава енергия за живот, затова и дом без кухня не съществува. Тук видимо тя присъства с функционалност и практичност. Своеобразно продължение на дневната. Използвани са бели лакирани повърхности за още шкафове, намираме висока маса за хранене и модерни столове. Дървото тук е вплетено в кухненския плот. То се вижда и на пода - продължение на този в холната част. Интересен елемент е бялата линия на земята, която огражда всекидневната и я "отделя" от трапезарията. Ако се загледате внимателно, ще забележите множество подобни черти, които са оставени на местата, където преди това са се издигали стени. Закачлив елемент, който да носи спомени на младата двойка за предишния интериор. Лампите са разположени така, че да достига светлина равномерно и в двете "отделни" пространства. Акцент тук са синята повърхност на един от шкафовете и интересната мозайка на стената над печката и мивката. Тя е сива и чудесно се съчетава с дивана в подобна разцветка, който видяхме във всекидневната.


Не можем и без още едно важно помещение - банята!

По тесния коридор на апартамента се достига и до малката баня. Ако дневната и трапезарията излъчваха чувство за простор, то тук нещата вече се променят. Модерна хлъзгаща се врата в бяло отделя банята от коридора. А вътре е разположено всичко необходимо. Душ кабината е отделена със стъклена врата, за да не мокри остатъка от помещението. На стената е поставено голямо огледало. Основният цвят и тук е белият, като отново е съчетан с дърво. И светлината е на ниво, за което спомага и наличието на прозорец.

Ако сте се вдъхновили и бленувате за промяна на малкия си апартамент, то не се бавете, а се свържете със специалистите, като заявите проекта си напълно безплатно и проследите получените оферти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта