Как да спечелим място в кухнята

Публикувано на 03/10/2014 от Габриела Санчес | Последна редакция на 30/08/2016 | Видяно 28 818 пъти

Вече можете да извършвате повече дейности на малко пространство, стига да сте направили своя избор внимателно. Забележете колко много варианти може да ви предложи един добре организиран шкаф или мивка. Спестявате място, както и време. Помислете конкретно за вашата кухня -  какви промени можете да направите, така че тя да бъде по-функционална. Потърсете и професионален съвет от специалист


Как да спечелим място в кухнята

Чудите се как да огранизирате кухнята си, така че всичко да е достъпно и подредено и все пак да не се лишите от удобствата? Трябва да решите къде ще сложите тенджерите, тавите, подправките, приборите, малките кухненски уреди и главата ви се замайва вече? Нека ви предложим някои хитри идеи как да използвате пространството в кухнята оптимално чрез мултифункционални предмети, тайни шкафове и остроумна аранжировка.

Вижте още: Мултифункционални мебели за малко жилище


Кухненски остров

Шкафовете са идеални за поддържането на спретната и организирана кухня. Някои може да са отворени, други да са с вратичка, но със сигурност ще знаете всяко нещо къде се намира. Друг изключително важен момент е свободното пространство в центъра на кухнята, което често остава неизползваемо. Поставете кухненски остров, маса или работен плот, който ще ви осигури още шкафчета, удобно място за рязане и подготвяне на храната.


Дървена кухня с остров

По-дъбоките шкафове побират големи тенджери и тигани, докато по-малките можете да ползвате за съхранение на чаши, прибори и подправки. Можете да сложите разделители, за да организирате и вътрешното пространство.

Вижте още: 10 идеи за кухненски остров


Тайни маси - удоволствие и практичност

За вашата по-малка кухня препоръчваме съчатаването на няколко функционалности в обзавеждането. Какво по-хубаво от това да седнете удобно да пийнете чаша вино, докато приготвяте вечерята и вашата половинка ви прави компания? Или да си имате скришен работен плот, който да “привикате” на помощ лесно и практично?


Мултифукнционални кухненски принадлежности

Освен да се чудите кое, къде и как да поместите, помислете и как може да намалите броя на кухненските принадлежности, които съхранявате в кухнята. Един нож например би могъл да изпълнява няколко функции едновременно без да заема излишно място в шкафа.


Хитри и симпатични предложения

Празните стени могат да се използват за креативни идеи. От ръчни материали можете да си направите „торбички“ за съхранение на зеленчуците. Използвайте стените за съхранение на готварските съдове и прибори като монтирате специални стойки, украсени с цветя, за да създадете уют. Така няма да се нуждаете от допълнителни шкафове за тях.


Декорирайте стената

Окачете кухненските принадлежности по стената.


Скрийте подправките под някой шкаф

Или пък скрийте подправките под някой шкаф – отново на достъпно място, подредени и незаемащи излишно пространство.

Виж още: Обзавеждане и декорация на здравословна кухня

Ако сме успели да ви мотивираме да преорганизирате кухнята си, направете списък с нещата, които искате да съхраните, помислете за оптимален бюджет и се посъветвайте със специалист. При нас можете да получите индивидуални оферти, специално отправени към вашата кухня и вкус и да изберете най-добрата! Направете заявка при нас, сравнете офертите и изберете най-подходящия изпълнител за вашия ремонт!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта