MULTIPOR-топлоизолация от ново поколение

Публикувано на 01/04/2014 от Адриана | Последна редакция на 27/08/2016 | Видяно 8 924 пъти

Решаването на проблемите с топлоизолацията на нашите домове изисква създаването на нови ефективни топлоизолационни материали. От миналата година в България вече се предлага нов за страната ни продукт, но с дълга европейска история - минералните топлоизолационни плочи MULTIPOR. Те се произвеждат от екологично чисти минерални суровини в завода на „КСЕЛА България” в гр. Добрич.

 

Сега можете да се запознаете с продукта като получите безплатно негови мостри от тук!

 

Уникалното при MULTIPOR е комбинацията от неговата паропропускливост, пожароустойчивост и твърда структура.Това прави материала конкурент на класическите топлоизолационни материали (EPS, XPS, минерална вата), но без да притежава техните недостатъци. Освен допълнителна топлоизолация (коефициент на топлопроводност λ=0,045W/mK)MULTIPOR осигурява здравословен микроклимат чрез способността си да„диша”, което спомага за предотвратяване появата на мухъл в стаите. За разлика от масово използваните топлоизолации,MULTIPOR не се възпламенява и не отделя вредни за човека газове, не променя своите характеристики с времето и не се нуждае от последващо саниране. Отличните му качества го правятподходящ за външни и вътрешни топлоизолации. Лесното му поставяне, ниско обемно тегло (между 100 и 115 kg/m3) и минималната последваща поддръжка го прави изключително пригоден заизолация на тавани на подземни помещения и гаражи.MULTIPOR е отлична алтернатива на класическите топлоизолационни материали при изграждане на многослойни топлоизолационни системи - при саниране на стари сгради или при новостроящи се нискоенергийни къщи.


Сигурност, ефективност, дълготрайна употреба

Особено предизвикателство за специалистите е подобряването на енергийната ефективност на сгради, паметници на културата или други, при които не е възможно променяне на фасадата.В тези случаи единственото решение, за да подобрите енергийната ефективност на сградата, е поставянето на вътрешна топлоизолация. Така не само намалявате разходите и подобрявате микроклимата в помещенията, но и съществено повишавате стойността на имота.

Избирайки вътрешната топлоизолация с новите минерални плочиMULTIPOR, вие постигате:

  • Сигурност-MULTIPOR притежава най-високия клас по негоримост А1. Основно тяхно предимство е, че в случай на пожар, за разлика от други топлоизолационни материали, не се възпламеняват и не отделят вредни за човека газове.
  • Здравословен микроклимат- добрите топлоизолационни възможности на материала съчетани с неговата пороьозна структура намаляват вероятността от появата на мухъл в помещенията. Вътрешната топлоизолация сMULTIPORрегулира влагата чрез способността си да абсорбира влажните изпарения по време на техните пикове и да ги пропуска бавно обратно, когато относителната влажност в помещенията намалее. Способността на материала да „диша” допринася за създаването на здравословен микроклимат и комфортна жизнена среда.
  • Енергийна ефективност- минералните топлоизолационни плочиMULTIPORпритежават коефициент на топлопроводност λ=0,045 W/mK, изолирането с тях води не само до намаляване на месечните сметки, но и до увеличаване живота на сградата и повишаване стойността на имота.
  • Дълготрайност- минералните топлоизолационни плочиMULTIPORне стареят, т.е. не се наблюдават съществени изменения в качествата им. За разлика от други изолационни материали, вече изолираната стена сMULTIPORне се нуждае от често последващо саниране.

Заявете своята безплатна мостра тук.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта