Преди и след: удивителна кухненска реконструкция

Публикувано на 22/06/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 18/07/2016 | Видяно 12 899 пъти

По-мащабните реконструкции у дома обикновено отнемат много време, средства и усилия. Създаването на мечтаното жилище обаче често оправдава рисковете и ремонтът, за който ще ви разкажем днес, е абсолютното доказателство за това. Разходете се с нас до Манхатън, Ню Йорк, за да проследите невероятното преобразяване на една кухня, което със сигурност ще ви вдъхнови да промените своята. А компетентно съдействие по този въпрос можете да откриете в MaistorPlus, като заявите проект безплатно и откриете подходящи специалисти!


Къде започна всичко?

Годината е 2013, а мястото – стара индустриална сграда, намираща се в едно от най-забележителните кътчета на света, а именно Манхатън, Ню Йорк. Дан и Майк се преместват в този апартамент с надеждата да открият перфектното жилище, но вместо това се озовават в тясна изолирана кухня, чийто потенциал е тотално „затъмнен“ от стената, която я разделя от дневната.

Виж още: Да наемем ли професионалист или да се справим сами с ремонта


Поглед отвътре

Отвътре положението също не било обнадеждаващо – лоша организация, не достатъчно функционално разположени мебели и уреди и много, много работа за вършене. Очаровани от невероятната история на сградата обаче, Дан и Майк решават да останат и да превърнат това типично за 80-те години жилище в образец за находчив интериорен дизайн. Това, с което разполагали оттук-нататък, било малки стаи, напълно отделени една от друга, а на всичко отгоре прозорецът на кухнята бил разположен така, че в нея не влизала почти никаква естествена светлина.


Раждането на една идея

В желанието си да направят апартамента максимално функционален и едновременно да запазят автентичното му очарование, Дан и Майк стигат до интригуваща интериорна идея, а именно да премахнат една от стените и така да слеят кухнята и дневната в далеч по-просторно помещение. Това ще им позволи да се възползват максимално от естествената светлина през деня, както и да оползотворят пълния потенциал за съхранение на жилището си.


На една стена разстояние от прекрасно жилище

Разрушаването на стената между кухнята и дневната имало невероятен ефект върху цялото жилище. Помещението станало по-просторно, светло и приятно, а поставянето на подходящо осветление и избора на бял цвят за стените допринесли за този ефект. Така на мястото на стената, стесняваща кухнята, вече има стилен барплот, който от една страна обособява кухнята като отделна зона, но от друга я приобщава към дневната. И това, ако не е хитър жокер, който да използвате при ремонта у дома!


Сериозните промени обхващат и кухненския модул

За да си освободят още място, Дан и Майк премахнали всички стари части на кухненския модул, започвайки с горните кухненски шкафове и стигайки до чекмеджетата. Въоръжени само с архитектурен план и добра идея, те сменили кухненските шкафове, като отново заложили на контраста между тъмните вратички и светлия плот. Последният е направен от смес от необработени материали, което го прави изключително здрав и устойчив.


Плавно преминаване към дневната

Мястото на горните кухненски шкафове съвсем не останало неизползваемо. На тяхно място новите обитатели поставили отворени рафтове, които оставят впечатлението за плавно преминаване към дневната. Така от една страна те използвали стената, а от друга – създали интересно и стилно решение, при това изключително подходящо за тесни и тъмни помещения.

Виж още: Невероятно преобразяване на жилище, побрано в едва 40 кв.м.


Максимално усвояване на минимално пространство

За да бъде едно жилище уютно, стилът трябва да върви ръка за ръка с фунцкионалността. Осъзнали нуждата от достатъчно удобни шкафове в кухнята, които да имат и голяма вместимост, Дан и Майк избрали „умни“ кухненски мебели, като тези на снимката. С тяхна помощ всичко необходимо за овкусяването на едно невероятно ястие е на едно място, при това на едва ръка разстояние! Обмислете поставянето на подобни шкафове у дома, като преди това се консултирате с опитни специалисти чрез MaistorPlus!


Създаването на интересен контраст придава изисканост

Реконструкцията на кухнята несъмнено включва и избор на цветове, материали и материи. В този случай, Дан и Майк, залагат на симпатичния контраст, създаден от бялата стена, наподобяваща тухлена, и тъмният под. Мозаечната линия, „разсичаща“ стените пък е в красиво противоречие с бялата им основа, а елегантно вмъкнатите червени елементи придават индивидуалност на помещението.


Идеята зад подовата настилка

Подовото покритие е избрано така, че да противостои на светлите стени и същевременно да е съчетаемо с набраздените тъмни кухненски шкафове. За целта, обитателите са заложили на гранитогрес, който наподобява дърво. Това решение предотвратява сливането на пода и стените, което видяхме в началото.


С отношение към всеки детайл

Първоначалният индустриален вид на това жилище е променен изцяло благодарение на отношението на обитателите му към дребните детайли. Така забелязваме, че стенните рафтове са направени от дърво, като именно дребните им несъвършенства имат очарователен ефект върху помещението. На тях няма нищо излишно, а съдовете са организирани по възможно най-удачния начин, като най-отдолу са подредени чашите, над тях - чиниите, а най-отгоре - големите съдове, които се използват по-рядко.

Виж още: Интересни идеи за модерен кухненски дизайн


Още една хитра възможност

За допълнително усвояване на вертикалното пространство, Дан и Майк поставят семпла, но изключително удобна закачалка за съдове, като стилен завършек към ремонта на кухнята. Ако и вие сте решени да запретнете ръкави и да направите стъпка напред по посока на мечтаното жилище, заявете проект безплатно в MaistorPlus! Сравнете офертите на различни специалисти, вижте оценки за работата им от клиенти в нашата платформа и намерете отговор на всички важни интериорни въпроси!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта