Ремонтирайте покрива преди да дойдат дъждовете

Публикувано на 24/10/2023 от Anna Stankova | Последна редакция на 25/04/2024 | Видяно 6 288 пъти

Керамични керемиди Традитон 12 – една система – много решения

Ремонтът на покрива е важен – трябва да предвидим много неща – време, материали, инструменти, бюджет, калкулации. Обитателите на покриви с потенциал да протекат често се сещат в последния момент да се справят с проблема. Така майсторите биват притиснати от времето и неведнъж им се е налагало да правят компромиси. Качествената работа е важна, обаче, не само за самите майстори, но и за производителите на строителни материали. От Вас и Вашата майсторска работа зависи как ще възприемат клиентите даден продукт на производителя. Затова за големи компании като Винерберегер, експертизата и високото ниво на познаване продуктите и технологиите на тяхното прилагане са от съществено значение.

 

Днес можем да Ви кажем: Не се притеснявайте! Има лесни стъпки, през които да Ви помогнем и Вие и клиентите Ви да преминете успешно от началото до края на ремонта на протеклия покрив или изграждането на съвсем нов.

Първото е да проверите покрива за цялостното му състояние. Вижте от какво се нуждае – дали всички керемиди ще се сменят, дали само някои зони са повредени. Така ще успеете да спестите и време, и пари, когато знаете какво да правите. Не забравяйте да проверите и критичните точки като елементи, преминаващи през покрива (напр. отдушници, покривни прозорци, изходи за покриви). Задължително проверете състоянието на подпокривното фолио, уверете се, че няма наранявания. Дървената скара е от съществено значение, дали ще се сменя цялата конструкция или само керемидите и аксесоарите по нея.

Следва задължително да прецените с какви материали ще ремонтирате покрива и най-вече – избора на керемиди. За ремонт на покрива Винербергер препоръчва да се възползвате от добре познатия модел керемиди Traditon 12, наложен като оптималният вариант по отношение на цена/качество. Това са керемиди с наистина много предимства: високото качество на глината и нейната фина зърнометрия позволяват осигуряването на максимална водоплътност – нещо, от което всеки покрив се нуждае; перфектната им геометрия и гладката повърхност се дължат на изключително гладките гипсови форми, чрез които се формира профила на керемидата; двата канала спомагат за бързото оттичане на дъждовната вода; възможността за приплъзване на керемидите пък гарантира, че няма да се налага пренаковаване на летвената скара, ако дървесината ѝ е запазена и не е изметната.

Хубавата новина е, че може да ги намерите буквално в най-близкия склад за строителни материали и да хванете последните слънчеви и сухи дни, преди да започнат напоителните есенни дъждове. Не забравяйте да попитате и за гаранцията. Ще останете впечатлени – има 33 години за мразоустойчивост на керамичните елементи и цели 20 години на покрива. Наистина впечатляващо. Осигурете си един от вариантите на тези две гаранции като станете оправомощен майстор на Винербергер. Само трябва да заявите своето безплатно обучение.

И след като вече сте избрали керемиди Traditon 12 за ремонт на покрива, време е да сметнете и бюджета. Предвидете средства за материали, труд и неочаквани разходи. Смятайте крайна цена за целия покрив, а не на керемида. Аксесоарите в един покрив са най-важното нещо, за да бъде наречен покрив. Използването на цялостна система Tondach ви гарантира едно предимство пред другите майстори: Можете да предложите на своите клиенти допълнитената стойност на Вашия труд: 33 годишна гаранция на керемидите и керамичните аксесоари или 20 години пълна гаранция на покрива.

Много бъдещи обитатели на подпокривното пространство, което вие като майстор ще изградите или възстановите не са наясно откъде да започнат, как да подберат материалите за своя нов покрив, как да организират бюджетите си и какво всъщност да поискат от вас, затова е важно вие, майсторите на покрив и ние от Винербергер да им подадем заедно ръка и да ги преведем по пътя към новия и надежден покрив Tondach. Ако самите вие също имате нужда от подкрепа, не се колебайте да потърсите информация от извора. Едно добро място, откъдето може да се започне това пътуване, е сайтът на самият производител.

И, ако сте готови с всичко дотук – време е ремонтът на покрива да започне сега!

 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
16 извършени проекта
Павел
Боядисване и декорация, София
95 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта