За прозорец с ярки предимства: стъкло с потекло

Публикувано на 08/06/2022 от Anna Stankova | Последна редакция на 08/07/2022 | Видяно 7 065 пъти

Прозорецът е преди всичко стъкло. Или на езика на числата – то съставлява 80 на сто от него. Ето защо качеството на стъклото, което избираме, е правопропорционално на качеството на прозореца. Тъй като не подменяме прозорците си често, е повече от препоръчително да се доверим на изпитан производител на остъкление. И на пазара има един, който е с над 350 години история! През 1664 г. френският крал-слънце Луи XIV основава Saint-Gobain Glass (Сен Гобен) и до ден днешен стъклото с потекло е еталон за качество и за приложение на най-авангардните технологии в бранша.  


Клиентът е кралят-слънце

Saint-Gobain България предлага широка гама от решения за остъкление, а в центъра е поставен клиентът-слънце – и неговите разбирания за комфорт. За избор на стъклопакет всичко има значение: ориентацията на прозореца, размерът на остъклената повърхност и броят на прозорците.


Прозрачни и енергоспестяващи

За постигането на отлична топлоизолация и забележителен контрол на слънчевото греене стъклото PLANISTAR SUN от Saint-Gobain Glass има специално покритие от метален оксид. То отразява инфрачервеното излъчване и така осигурява не само оптимална топлоизолация, но и отличен соларен контрол. През зимата стъклопакет PLANISTAR SUN предлага 3 пъти по-добра топлоизолация от такъв с обикновени стъкла. Качествата на стъклото допринасят за пестенето на енергия и за понижаването на разходите за отопление. PLANISTAR SUN спомага за съществено намаляване на конденза, тъй като вътрешният прозорец поддържа температура, сходна със стайната. През лятото PLANISTAR SUN блокира два пъти повече директна топлина от слънцето спрямо обикновените флоатни стъкла. По този начин прозорецът осигурява подобрен комфорт чрез поддържането на по-приятна вътрешна температура и намаляване на сметките за електроенергия от охлаждане. Високоефективното остъкляване PLANISTAR SUN от Saint-Gobain Glass може значително да ограничи потреблението на енергия и да намали разходите с от 30 до 40 на сто в сравнение с обикновеното остъкление!ю


Щит срещу външните фактори

Остъклението на Saint-Gobain Glass може да предложи висока степен на сигурност вкъщи. Ламинираните стъкла STADIP PROTECT намаляват риска от потенциално нараняване при счупване на прозореца. Те представляват стъкла тип „сандвич“: поливинилбутиралов (PVB) слой се поставя между два листа стъкло. При счупване парчетата остават прикрепени към PVB слоя. Този тип стъкло защитава хората и вещите и в случаи на агресия или взлом. В градските условя при високи нива на шум можете да изберете стъклопакети, които максимално изолират неприятния шумов фон. Специалните акустични остъкления STADIP SILENCE имат слой, действащ като преграда, който елиминира шума, идващ отвън. Така при избор на STADIP за своя прозорец избирате надеждна защита от агресивната външна среда – било то свързана с опасност от счупване или взлом, или с изнервящ шум от улицата.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта