4 полезни практически съвета за успешен ремонт това лято

Публикувано на 13/06/2021 от Ралица Братанова | Последна редакция на 06/07/2021 | Видяно 6 718 пъти

Лятото е най-чаканият сезон от мнозина. Освен плановете за почивка, в него залагаме и надеждите си да осъществим всички онези ремонти, които ще осигурят благоустройството на дома ни и ще го направят по-уютен. Независимо дали искаме да преобразим двора си за още по-голяма наслада и незабравими моменти със семейство и приятели по време на летните дни, или да пребоядисаме стаите у дома, за да освежим интериора, добрият план и добре обмисленото финансиране са ключови, за да останем доволни от крайния резултат.

Ето защо в тази статия ще ви предложим няколко практически съвета, които ще ви помогнат да реализирате идеите си по възможно най-добрия начин!


1. Определете конкретна и постижима цел

Често стартираме годината с мащабни планове за преобразяване на дома, които по една или друга причина се стопяват във времето и накрая остават планирани за лятото. Така задачите се натрупват и в началото на сезона ни чака дълъг списък с мечтани промени за нашето жилище.

За да направим крачка напред по посока осъществяването им, на първо място трябва да си поставяме конкретни и най-вече лесно постижими цели. В тази връзка ви съветваме да определите коя ремонтна дейност е най- неотложна и да започнете с нея. Независимо дали това ще е подмяна на дограмата, поставянето на нова подова настилка, или пък купуването на ново обзавеждане за кухнята, приключването дори само на една точка от списъка ще ви донесе удовлетворение и мотивация да продължите към следващите цели.


2. Изберете материалите и изпълнителите предварително

Втората стъпка е да изберете откъде ще закупите материалите си и кой ще осъществи ремонта. Ако планирате козметични промени в интериора или екстериора, може и да успеете да се справите сами, но ако планирате по- мащабен ремонт, по-добре е да се доверите на професионалисти. За да сте сигурни, че ограниченият бюджет няма да ви коства качеството на изпълнение, потърсете помощ от доверен съюзник за правилното финансиране на ремонта!

Вече повече от 15 години Ferratum е верен партньор на домакинствата за финансирането на планиран или неотложен ремонт през лятото, като предлага лесен начин да се възползвате от бърз кредит при минимална документация и за максимално кратко време! И тъй като честността и доверието са основни ценности на компанията, можете да сте сигурни, че в нейно лице ще срещнете надежден и сигурен съюзник в преобразяването на вашия дом.


3. Предвидете си повече време

Дори да сте наясно колко време отнемат дейностите, които сте планирали, отделете си повече от необходимото. Имайте предвид, че заетостта на професионалистите през лятото се увеличава и може да ви предложат срокове, които да са по-дълги от обичайните.

Метеорологичните условия са друг фактор, с който неминуемо трябва да съобразите ремонта, особено ако той се отнася до екстериора на дома. По- топлите месеци са идеални за външни проекти, като например ремонт на фасадата или обновяване на терасата, но летните дъждове могат сериозно да спънат плановете ви за ремонт. Ето защо е добре уговорените периоди за изпълнение да са достатъчно гъвкави, така че да можете да ги съобразите и с прогнозата за времето.


4. Осигурете си достатъчно голям бюджет

След като имате цел, материали, избрали сте изпълнител и имате уговорени срокове, вече вероятно имате приблизителната сметка за това колко ще ви струва ремонтът. Въпреки това, при реализирането на строителни дейности, често се появяват и непланирани разходи. Изхождайки от този факт, ви съветваме да си осигурите достатъчно средства, така че ремонтът да протече спокойно и безпроблемно.

Ако спестяванията не стигат за ремонта или пък искате да го съчетаете и със заслужена лятна почивка, се възползвайте от предложенията на Ferratum за безлихвен първи заем до 1000 лв. или пък кредит на вноски, които ще ви помогнат да запазите устойчивостта на семейния бюджет дори след семейната ваканция.

Ferratum предоставя отговор на заявката ви за онлайн заем до броени минути, без да е необходимо да губите време в офиси и безкрайно попълване на документи. Удобните погасителни срокове, които варират от 5 дни до 18 месеца, ще ви осигурят нужната гъвкавост, така че да планирате и осъществите всичките си планове за лятото!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта