Материали, машини и технологии за строителството на Архитектурно-строителна седмица от 16 до 19 юни

Публикувано на 11/06/2021 от Детелина Шишкова | Последна редакция на 06/03/2023 | Видяно 5 807 пъти

Посетителите могат да се регистрират и онлайн
 

Броени дни остават до началото на изложение Архитектурно-строителна седмица. От 16 до 19 юни посетителите ще се запознаят с модерни материали, машини и технологии от строителния сектор.


Архитектурно-строителна седмица, от 16 до 19 юни, ще се проведе според всички стандарти за безопасност и изисквания на здравните власти. „Посетителите могат да се регистрират онлайн на сайта www.buildingweek.bg.“, коментират организаторите. Онлайн регистрацията осигурява свободен вход и достъп до всички изложбени зали и съпътстващи събития.


Какво ще открием на щандовете?

Какво ще открием на щандовете?


Ще бъдат представени различни продуктови направления. Компаниите ще предложат системни решения за отопление, климатизация, хидроиздолация, строителни материали, фотоволтаични панели и довършителни дейности, управление на автопарка. Ще открием компактни мобилни платформи-подемници, изолиращи кофражни форми за строеж на енергоефективни сгради с двойноизолирани стени, земетръсоустойчиви и екологични съоръжения, екологични кофражните блокове от остатъчна дървесина, ново поколение битумни хидроизолационни мембрани. Качествата си ще разкрият топлоизолационните панели тип „сандвич“–рационален продукт за различин видове изолация, както и решения за избор на паркет за помещения с остатъчна и последваща.


Какви са предимствата на фасадните и интериорни решения от композитно дърво и цялостните решения за монтаж на прозореца? Отговорите – на Архитектурно-строителна седмица. Богатият избор ще даде възможност да се спрем и на подходящата врата; в продуктовите листи ще открием дори взломоутойчиви гаражни врати, предназначени за осигуряването на сигурността в сградата. Посетителите ще открият иновативни улуци, които се поставят без лепене, епоксидни покрития за бита и индустрията, паркетни лепила. Разнообразни ще бъдат комплексните решения за хотели и СПА-центрове; на щандовете ще открием флоат кабини, солни стаи и бани. 
 


Управлението е вече онлайн

Управлението е вече онлайн


Архитектурно-строителна седмица ще предложи много системни решения, отличаващи се с високи технологии. Сред тях е контролер, оптимизиращ работата на климатичните системи. Ще открием интелигентни хибридни системи за отопление и охлаждане както и такива за рекуперация на топлина и свеж въздух. Системата пести енергия, подава въздух равномерно в помещенията, пречиства го и може да се управлява онлайн през смарфон или таблет. Сред предложенията са стъклени системи от последно поколение – за изграждане на преградни стени, безрамкови стъклени балкони, остъклявани тераси, зимни градини.
 


Актуалните въпроси в бранша – акцент на съпътстващата програма

Актуалните въпроси в бранша – акцент на съпътстващата програма
 

Съпътстващата програма ще се фокусира върху злободневните въпроси в сектора и иновативните продукти и услуги. В кръгла маса на 16 юни за сградните паспорти, ще се включат експерти от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Българска Асоциация за изолации в строителството (БАИС), Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Камара на архитектите в България (КАБ). На 17 юни в семинар, организиран от КИИП, ще се дискутира качеството в съвременното проектиране. През същия ден събитие, организирано от BAU Academy, се фокусира върху комуникационната и маркетинг платформа за въвеждане на иновативни материали, технологии и решения в строителството.


Международна конференция в петък, 18 юни ще привлече вниманието на бранша. Експерти ще дискутират темата „Кръгова икономика. Малките и средни предприятия в строителството в условията на зелен и дигитален преход“. Събитието се организира от Камара на строителите в България (КСБ), Интер Експо Център и КЛИЙНТЕХ, със съдействието на Изпълнителната Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). В същия ден Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и Национален център по сеизмично инженерство представя експертизата си за „Земетресенията в Албания и Хърватия и уроците за България“. През всички дни водещи компании ще се включат с продуктови презентации на иновавни услуги, системи и материали.


Регистрация за свободно посещение, с която ще имате пълен достъп до всички изложбени зали и съпътстващи събития, можете да направите на www.buildingweek.bg.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта