Електроинструменти STATUS в помощ на професионални и хоби майстори

Публикувано на 15/04/2019 от Реклама | Последна редакция на 16/04/2019 | Видяно 5 168 пъти
Висококачествени електроинструменти STATUS

Всеки добър специалист в строително-ремонтните дейности държи да използва в практиката си висококачествени електроинструменти. Именно такива се стреми да създава ръководеният от италиански дизайнери международният екип на STATUS. Изработените с тази марка продукти заявяват категорично присъствието си на пазара с отлична ергономика, впечатляващ дизайн и изключително модерни технически характеристики. Подходящи са за използване както в професионалните строителни среди, така и в бита, в подкрепа на домашни “направи си сам” проекти.

Компанията има зад гърба си повече от 50 години опит в произвеждането на електроинструменти за строителния бранш. Изминалото време е оптимално оползотворено в непрекъснато усъвършенстване на предлаганата продукция. В резултат специалистите на STATUS постигат достатъчно високо качество на инструментите, за да бъдат те днес търсени в цял свят. В същото време продуктите добавят стойност за ползвателите си чрез удобството, надеждността и ефективността при работа с тях.

Какво отличава електроинструментите STATUS?

Какво отличава електроинструментите STATUS?

В търговската мрежа разнообразието от винтоверти, бормашини, ъглошлайфове е впечатляващо. Какво обаче прави инструментите на STATUS по-различни и специални?

 • Да започнем с това, че за проектирането и сглобяването на всеки инструмент от продуктовата гама STATUS се използват части и компоненти с високо качество, като се залага на магнезиеви и алуминиеви сплави.
 • За допълнително улеснение на потребителите електроинструментите са разпределени според тяхната специализация, а също и в зависимост от областта, в която биват прилагани. Проектирането на отделните инструменти е съобразено с това те да са максимално удобни в работата, за която са предназначени.  
 • Общата дизайнерска линия на инструментите, дело на италианските специалисти, е добре обмислен ход, в който ергономиката има водеща роля. Целият продуктов асортимент е подчинен на общ стил и една цветова гама. По този начин пълният инструментариум на STATUS наподобява един завършен комплект от всичко необходимо за професионалните строителни и ремонтни дейности.
 • Висококачествените суровини, от които се изработват електроинструментите, се обединяват с най-актуалните технологии в производството, за да се постигне дълготрайността и надеждността, типични за продукцията на STATUS.

Три основни продуктови линии

Три основни продуктови линии

Продукцията от електроинструменти на STATUS е разпределена в три основни линии. Те са подходящи както за професионалисти, служещи си в ежедневната работа с тях, така и за хоби ентусиасти.

 • Professional - Тази традиционната линия от инструменти на STATUS се отличават с висока ефективност и качество. За изработка на корпуса на предавките им се използва алуминиева или магнезиева сплав. Като част от асортимента тук могат да се открият бормашини, ъглошлайфъчни и полировъчни машини, винтоверт за сухо строителство, миксери и перфоратори. Техните превключватели и други компоненти са изключително солидни и надеждни, а това е препоръчително за професионалните електроинструменти.
 • HD Professional - Професионализмът на инструментите от тази серия се издига на още по-високо ниво. Могат да се похвалят със здравина и надеждност, които  позволяват продължителна работа, заради което са перфектното решение, когато трябва да се справяте с мащабни строителни и индустриални проекти. Сред тях отново ще намерите познати инструменти като бормашини, ъглошрайф, полировчици, миксери, както и пистолети за горещ въздух.
 • Hobby - Както подсказва и заглавието на тази линия електроинструенти, те са подходящи за привържениците на хоби и направи си сам проекти. С тяхна помощ могат да се извършват по-малки ремонтни дейности у дома.

Кои са новите попълнения в гамата електроинструменти на STATUS?

Кои са новите попълнения в гамата електроинструменти на STATUS?

На вашето внимание представяме някои от новите попълнения в асортимента от инструменти на STATUS. Те са част от професионалните линии на компанията:

 • Акумулаторна бормашина, модел CTX20-2Li. Тя е с подобрен ергономичен дизайн. Дръжката ѝ е изработена от мека, неплъзгаща се гума, което осигурява необходимия комфорт на ползвателя си. Индикатор върху батерията показва нивото ѝ на изтощеност. Машината разполага и с вградена лампа, която осветява зоната на работа за максимална прецизност.
 • Миксер, модел MX1600CE. Редукторът на този миксер от серията Professional е изработен от алуминиева сплав. Инструментът е с две скорости на въртене, като е снабден и с електронно регулиране на скоростта на въртене, прогресивна система за стартиране и електронна система за защита от претоварване.
 • Полировъчна машина, модел XPA21-150CED. Тази машина за полиране е част от продуктовата гама Professional HD. Разполага с електронно регулиране на честотата на трептенията, LCD дисплей с индикатор за скорост, допълнителна прахозащитна система на орбиталния механизъм. Перфорациите по диска ѝ подобряват вентилацията и по този начин се предотвратява рискът от прегряване на третираната повърхност.
 • Вертикална фреза, модел RH1500. Представената тук фреза е още един представител на линията Professional. Характерни за нея са индикаторът на захранването, сменяемият капак на четката, системата за отстраняване на прах, както и бутонът за заключване на вала.

“Best choise” значка за два от инструментите на STATUS

“Best choise” значка за два от инструментите на STATUS

Два хитови артикула са промо предложенията сред инструментариума на STATUS:

 • Акумулаторна бормашина, модел C16PRLi. Тази лека и добре балансирана машина е с удобен, ергономичен дизайн. Изработена е с изцяло метална трансмисия, работи на две скорости, разполага с индикатор за състоянието на LED батерията.
 • Професионален лек перфоратор, модел MPR38. Корпусът на редуктора на перфоратора е направен от магнезиева сплав. Предимствата на този перфоратор далеч не приключват тук. Той впечатлява с повишения запас на мощността на двигателя си, електронно регулиране на оборотите, както и функция за регулиране на ъгъла на свредлото.  

Повече информация клиентите могат да намерят на  http://status-tools.com/bg/.