50-о юбилейно издание на СТРОЙКО 2000 - от класиките през 1993 г. до умните домове и зелените градове днес!

Публикувано на 09/10/2018 от Реклама | Последна редакция на 10/10/2018 | Видяно 11 293 пъти

Съществува една специална група хора, които не остават безразлични към последните архитектурни и строителни тенденции. Те държат да бъдат наясно с всяко нововъведение в обзавеждането на дома още преди същото да е станало достъпно за широкия пазар. В случай че разпознавате и себе си в описанието, вече знаете къде ще бъдете между 24-и 28-и октомври, 2018-а година. Защото точно тези дати са отредени за 50-тото юбилейно издание на най-голямото търговско изложение за архитектура, строителство и обзавеждане - СТРОЙКО 2000.

Традиционно внушителен брой български и чуждестранни фирми ще представят продукцията и услугите си на територията на Националния дворец на културата (НДК). Най-нетърпеливите какво да очакват по време на събитието могат да се запознаят с полезна информация, включваща профил на участниците, схема на изложбените площи и работно време. За посетителите входът е свободен.


Какво е СТРОЙКО 2000 и защо си струва да бъдем там?

СТРОЙКО 2000 е най-мащабното строително и архитектурно изложение с търговска насоченост в България. Във времето на над 25-годишното си съществуване се е утвърдило като стабилен фактор на родния строителен пазар. Ежедневно изложението е посещавано средно от близо 10 хиляди души. Струва си да бъдете сред тях, ако:

  • Държите първи да разгледате най-новите продукти и услуги в сферата на архитектурата и строителството;
  • Желаете да обхванете целия спектър от стоки в строителството - започващ още на етап проектиране, минаващ през грубия строеж и довършителните работи и стигащ до обзавеждането и най-малките декориращи детайли;  
  • Търсите възможности за контакт, било то като краен потребител или потенциален бизнес партньор, със стотици фирми, представящи продукцията си;
  • Интересувате се от най-актуалните тенденции в сферата на екологичните и енергоспестяващи решения за дома.


СТРОЙКО 2000 през годините

Забележителна е историята на СТРОЙКО 2000 от създаването му до днешни дни. Събитието бързо се популяризира и увеличава броя на своите посетители през годините, до почти 50 000 души. Това е дори повече от пълния капацитет на зала 1 на НДК! В следващите редове ще ви представим избрани моменти от Стройко през годините. Без тях днес нямаше да сме пред прага на юбилейното 50-то издание, което ще се проведе именно в Националния дворец на културата, в периода 24-28 октомври, 2018 г.


СТРОЙКО 2000 - началото

За първи път СТРОЙКО 2000 се провежда между 15-и и 24-и октомври, 1993 г. Мястото е зала “Фестивална”, която напред във времето се оказва твърде тясна за всички желаещи участници и посетители. Моментът, в който стартира утвърдилото се в годините най-голямо строително и архитектурно събитие у нас, е исторически. Поставени са силни основи, върху които се изгражда и укрепва доверието между изложението, представящите стоките и услугите си архитекти и строители и крайните потребители. Оттогава до днес СТРОЙКО 2000 се провежда два пъти всяка годината, през месеците март и октомври.


10 години по-късно - издание номер 20 на СТРОЙКО 2000

Почти 10 години по-късно СТРОЙКО 2000 се организира за 20-и път. По това време вече броят на участващите строителни фирми и архитекти, както и на посетителите, значително е нараснал. Националният дворец на културата се е превърнал в традиционен домакин на мероприятието. 20-тото провеждане на Стройко впечатлява със своите над 700 участници от България и чужбина, представили стоките и услугите си в дните между 19-и 25 март, 2003 г.

Именно на това издание на изложението, за първи път от историята му кръгът между клиенти, финансиране и строителство се затваря. По този начин събитието носи ползи от една страна за обменящите опит търговци и производители, и от друга за клиентите, които могат да сравняват и избират сред най-новите продукти в бранша.


20 години след старта на СТРОЙКО 2000 - 40-о поред изложение

Първите десет години се оказват недостатъчни за СТРОЙКО 2000, за да задоволи глада за архитектурни и строителни новости. Затова логично следват още десет, почти в края на които се случва 20-тата годишнина на изложението. Малко преди нея, върху корицата на каталога за издание 39 изгрява и тогавашното лого на MaistorPlus. Днес за пореден път се радваме да бъдем сред медийните партньори на събитието.

Интересните моменти от 40-тото провеждане на Стройко включват представянето на блиндирани врати и технологията за тяхната изработка. В продължение на темата са показани италиански заключващи системи както и различни иновативни методи за защита.


50-о юбилейно издание на СТРОЙКО 2000 - акцентите

Стигаме до днешния ден, който е на само няколко времеви крачки от 50-тото издание на СТРОЙКО 2000. Очаква се събитието за пореден път да събере на територията на НДК строителни предприемачи, архитекти, производители и търговци на материали за грубия и довършителен строеж, стоки за обзавеждането и др. А ето кои ще бъдат акцентите по време на юбилейното провеждане на Стройко, на които можете да станете преки свидетели и вие, между 24-и и 28-и октомври, в НДК:

  • Различните категории продукти ще бъдат представени тематично в специализирани зони. Така лесно ще се ориентирате, ако се интересувате например конкретно от стоки за кухнята и банята. По същия начин е и с предложенията за отопление и вентилация, мебели и дивани, покривни системи, сглобяеми къщи.
  • Посетителите ще могат да се запознаят с нововъведенията в сферата на домашната и сградна автоматизация. Това включва системи за сигурност и видеонаблюдение, пожароизвестяващи системи, домашно енергоспестяващи системи, както и всякакви други необходими компоненти за постигането на един Smart Home.
  • Мека дизайнерска мебел на световно ниво ще може да бъде разгледана в отредена за нея специализирана зона
  • МУЗЕЙКО - Строителни предизвикателства за деца и възрастни: Детски научен център Музейко ще гостува с част от експозицията си СТРОЕЖКО. Различните конструктори ще провокират инженерната мисъл у малки и големи.

  • “Зелени градове за устойчива Европа” е темата на конференция и семинар, предвидени в програмата за 25.10.2018 г. Нейни съорганизатори са Aсоциация на производителите на декоративни растения в България и СТРОЙКО ЕКСПО.

Допълнителна информация за 50-тото издание на СТРОЙКО 2000 можете да научите на официалния сайт на изложението.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта