ИКЕА получи три награди RED DOT 2018 за продуктов дизайн

Публикувано на 10/07/2018 от Реклама | Видяно 2 551 пъти

Резултатите от RED DOT 2018 са с тройна победа за дизайн на ИКЕА! Брандът бе награден за мултифункционалната платформа за диван DELAKTIG, преносимата музикалната колекция FREKVENS и KUNGSBACKA, първата кухня на ИКЕА, направена от рециклирана дървесина и рециклирана пластмаса на годишната церемония, която се проведе този месец в Есен, Германия.


Колекцията FREKVENS е вдъхновена от същественото място, което заема музиката в живота на младите хора

Колекцията FREKVENS е вдъхновена от същественото място, което заема музиката в живота на младите хора. Именно поради тази причина ИКЕА проектира нови решения за забавление, заедно с базирана в Стокхолм компания за потребителска електроника, съставена от инженери и компютърни програмисти с интересно влечение към дизайна. Звуковата част от колекцията работи с Bluetooth® технология и включва всичко, което е необходимо за страхотно парти - колони, осветителна система и грамофон.


Компанията получи награда и за кухнята KUNGSBACKA

Компанията получи награда и за кухнята KUNGSBACKA, която въплъщава идеята за устойчивост и е важна стъпка в даването на нов живот на отпадъчните материали и използването им като ресурс. Стилните матово-черни плотове са изработени от рециклирана дървесина и покрити с пластмасово фолио, направено от рециклирани PET бутилки.

„Трябва да се научим да използваме по-добре ресурсите на планетата по интелигентен начин. Нашата амбиция е да увеличим дела на рециклираните материали в нашите продукти.“ – сподели Анна Гранат, разработчик на продукти в IKEA.


Колаборацията на ИКЕА с дизайнера Том Диксън DELAKTIG също получи признание от Red Dot 2018

Колаборацията на ИКЕА с дизайнера Том Диксън DELAKTIG също получи признание от Red Dot 2018. Дизайнът на уникалната по рода си платформа за диван цели 3 неща: да индустриализира дивана,да предизвиква традиционните производствени методи и да проучи нови материали. Вътрешността на платформата DELAKTIG е направена от екструдиран алуминиев профил, състоящ се от най-малко 50% рециклиран материал.

"DELAKTIG може изцяло да се персонализира и е направена така, че да отговаря на нуждите на много хора, където и да се намират.“ – заяви Джейм Фътчър, творчески директор на ИКЕА.

Тази година бяха получени изявления от 59 страни и въведените продукти бяха оценени индивидуално от независимо и международно жури от експерти. Наградите Red Dot са едни от най-големите световни продуктови конкурси.


Кои са ИКЕА?

Нашата визия е да създаваме по-добро ежедневие за много хора и предлагаме стилно, функционално и достъпно обзавеждане на високо качество, създадено с грижи за хората и средата.

ИКЕА е най-голямата верига магазини за обзавеждане на дома. Компанията е основана в южната част на Швеция през 1943 г. от Ингвар Кампрад. Днес ИКЕА има 403 магазина в 49 страни.

ИКЕА стъпи на българския пазар през 2011 г. с откриване на магазин в София. ИКЕА навлиза на българския пазар чрез договор за франчайз с компанията House Market S.A, която управлява седем магазина на ИКЕА в Гърция, Кипър и България.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта